Muka mi je kad mi daju da pisem sastav.
Mrzim da pisem sastave.
Ne pada mi toliko tesko da ih pisem.
Rado pisem sastave za domaci.
Obozavam da pisem sastave.
Vidi ga što edukuje mlade![]()
Evo da bačim i ja koristan link za čitanje
http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post16874902
You'll come to learn that my flesh is unslashable
Zato i treba napraviti razlike u smerovima.
NEMA PREDOMISLJANJA POSLE 4 GODINA.
Možda je sistem rada smišljen za prosečne učenike, ali trebaju prvo naučiti, što zavisi i od nastavnika.
"Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Koliko?
Ako misliš na ovo da zavisi od nastavnika, dosta zavisi.
Ako nastavnik dobro predaje i objašnjava, ne bi trebalo da bude problem da se nauči išta.
"Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Nije samo to,problem je sto postoje preteski zadaci,Ja sam 1 radio 1 sata i jos ga nisam uradio.U zivotu u ovolikoj depresiji bio nisam,u v zivotu ovoliko lio suze nisam.Zasto mora tako da bude?
Probaj prvo lakše, lepo nauči lekciju, stvarno razumi zadatak.
Ako i dalje ne možeš, pitaj nastavnika da ti pokaže![]()
Hah, Olivere, pa ne može svako da uradi sve zadatke, to je tako uvek. Zato postoje ocene.
Life is pain.
Sun down, dazzling day, gold through my eyes.
But my eyes, turned within only see Starless and Bible Black.
neću da tražim da mi neko napiše sastav, samo neku ideju za početak, teme su
Da sam svemoćna
Lice sa stare fotografije
Budućnost je preda mnom
2 od ove tri će biti
hvala
Može li do večeras sastav budućnost sveta??![]()
Neće ti niko napisati... Piši sama...
što volim ove optimiste, misle da treba samo da izbace temu i da će da dobiju, još u vremenskom roku koji odrede![]()
ne mislim da će neko da mii piše,već ako neko ima napisano već,pa da mi samo pošalje.
OK
Biću dobar. Daću ti početak, to jest uvod. Onda vezi.
budućnost sveta
Potezanje pitanja budućnosti je jedno od nepresušnih izvora delatnosti radoznalog duha čovekovog, koji je, uparen sa fizičkim (materijalnim) otelotvorenjem ljudskog bića, večito mučen tim egzistencijalnim pitanjem: ''Šta će biti?''. Čini se da se čovek mnogo više bavi tim pitanjem (i uzgred, time šta je bilo) nego trenutnim momentom, onim što jeste. Valjda je za to kriva nekonstantnost okolnosti koja jednome ne dozvoljava da uživa u određenom momentu a da ga već u sledećem ne primorava na promenu. Zato nam je pitanje budućnosti nagonski izuzetno bitno - želimo da se osiguramo, da prevarimo vreme, da ga učinimo marginalnim.
Šalim se. Naravno da ne možeš da se nastaviš na ovo. Suviše je zbrda-zdola i nije dovoljno konkretno, što ti pretpostavljam više treba. Al ovo je nastalo za nepuna 2 minuta i valjda ti znači nešto kad vidiš koliko lako to ide. Piši o bilo čemu, nije ni bitno. Vodi računa o formi, to ostavlja utisak. Nagvaždaj u filozofskom maniru, hvataj se za neke krajeve filozofskog čaršava, u školi se to ceni, tj. kod profesora, samo ga dobro upakuj, da klizi preko jezika, da nema tačke tamo gde bi više pristajao zarez i slično. Koristi pasiv, simpa je oblik. Nek ti pored osnovne forme sastava (uvod, razrada, zaključak) i svaki pasus sadrži isto to. Pravi koncept unutar koncepta. Izvlači bitne momente, možeš ih čak i pobrojati (to kod analize književnosti može super da izgleda). Ne znam, pravi mrežu kao pauk što je pravi, kao da je bitno, mnogo veći ljudi su pisali nebuloze, što ti ne bi mogla. Vodi računa o harmoničnosti celog teksta, stavi negde disonancu koju ćeš ispraviti konsonancom (muzički rečeno), tenzija pa predah. Nek zaključak bude zadovoljavajuć, on ti je 50% ocene.
Igraj se.
Pa budućnost sveta je nešto iz onih filmova apokalipse, samo što nastavnik to neće hteti da čuje
Треба да напишем састав на тему ''Да ли ће у будућности бити јунака''-.- .....
Да ли ми неко може дати пар реченица па да видим шта ћу?![]()
Pošalji link