Sa dvi na scart

mintichess

Obećava
Poruka
87
Da li neko ima resenje za dvi, d-sub ili hdmi izlaz sa kompjutera na scart ili cinc ulaz na tv-u.
Negde sam procitao da postoji kabl dvi-scart ali neznam da je to tacno i gce moze da se nabavi?
Hvala svima na odgovima!

Da li neko ima resenje za dvi, d-sub ili hdmi izlaz sa kompjutera na scart ili cinc ulaz na tv-u.
Negde sam procitao da postoji kabl dvi-scart ali neznam da je to tacno i gce moze da se nabavi?
Hvala svima na odgovima!
Gde moze da se nabavi ne znam,ali postoji:
https://www.google.at/search?q=dvi-scart&hl=de&client=firefox-a&hs=vEU&rls=org.mozilla:de:official&prmd=imvnsfd&source=lnms&tbm=isch&ei=lsRyT6D3Ko_esgbR9-TmDQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CEEQ_AUoAQ&biw=1920&bih=1096

problem je u tome sto mi je stara kartica sa s-video izlazom crkla a novu sa s-vudeo nemogu da nadjem, nove sve imaju dvi, hdmi, d-sub ili displey port, svi oni su digitalni a meni treba analogni zbog tv-a koji ima scart ili cinc. ranije se uz kartice dobijao i adapter dvi na vga a sa vga je moguce prebaciti na scart ili cinc ali to je vec druga prica, zato mi treba kalbl dvi to scart ili nova kartica koja ima s-video izlaz.

to je resenje ako je scart na tv-u rgb a to nemogu da znam dok ne probam, sva je prilika da nije zar ne?

Nemoj uzimati to ,neće ti verovatno raditi to samo neke posebne grafičke imaju vga sa tv out signalom a to kod ovih novih grafičkih nema.
Najbolje da pitaš ove likove iz radnje možeš li da vratiš ako nebude radilo da nepukneš džabe pare.

Nemoj uzimati to ,neće ti verovatno raditi to samo neke posebne grafičke imaju vga sa tv out signalom a to kod ovih novih grafičkih nema.
Najbolje da pitaš ove likove iz radnje možeš li da vratiš ako nebude radilo da nepukneš džabe pare.

Takvi kablovi su uvek dobro dosli, nikad ne znas kad moze da zatreba, barem sto se mene tice.

Ja pravim i preko kupinda prodajem VGA-SCART kablove.

Kabl koji ja pravim sadrzi dosta elektronike, izmedju ostalog kabl sadrzi i integrisano kolo u kojem su sadrzane informacije o radnim rezolucijama, kolorimetrija, gama, sve prilagodjeno za CRT TV. Tako da je podesavanje radne rezolucije jednostavno.
U mojem kablu su predefinisane sledece rezolucije
720x288p na 50Hz,
720x576i na 50Hz (PAL),
768x576i na 50Hz (4:3),
800x300p na 50Hz,
800x600i na 50Hz (4:3),
960x540i na 50Hz (16:9),
1024x576i na 50Hz (16:9),
1440x576i na 50Hz,
1920x540i na 50Hz

Sve ove rezolucije provereno i odlicno rade na standardnom CRT televizoru.

Jos da napomenem da je neophodno da TV ima SCART koji prihvata RGB, a na komjuteru je potreban standardan VGA izlaz ili DVI-I (pa preko adaptera na VGA).

Za gledanje filmova slika je ekstra kvalitetna.

Vise detalja vezano za kabl kupindu http://www.kupindo.com/Graficke-kartice/9384219_VGA-na-SCART-Kabl-adapter-za-povezivanje-PC-a-na-TV-

Verovatno imas bar jedan SCART na TV-u koji je RGB, ne verujem da je to problem. Ali kod tog kabla su problem druge dve stvari:
1. ovaj kabl je pravljen sa pretpostavkom da na SCART ulazu TV-a na pinovima 10 i 12 imas HSYNC i VSYNC, ja za sada nisam naleteo na CRT televizor koji prihvata HSYNC i VSYNC vec samo CSYNC
2. cak i da ti SCART ulaz TV-a prihvata HSYNC i VSYNC (sto cisto sumnjam) potrebno je da na kompjuteru podesis rezoluciju koji CRT TV moze da prikaze. Ne kazem da je neizvodljivo ali mora da se podesi. (pomenuo sam u ranijem postu da pravim kablove koji sadrze elektroniku u kojoj su predefinisane rezolucije koje TV prihvata)

Ja pravim i preko kupinda prodajem VGA-SCART kablove.

Kabl koji ja pravim sadrzi dosta elektronike, izmedju ostalog kabl sadrzi i integrisano kolo u kojem su sadrzane informacije o radnim rezolucijama, kolorimetrija, gama, sve prilagodjeno za CRT TV. Tako da je podesavanje radne rezolucije jednostavno.
U mojem kablu su predefinisane sledece rezolucije
720x288p na 50Hz,
720x576i na 50Hz (PAL),
768x576i na 50Hz (4:3),
800x300p na 50Hz,
800x600i na 50Hz (4:3),
960x540i na 50Hz (16:9),
1024x576i na 50Hz (16:9),
1440x576i na 50Hz,
1920x540i na 50Hz

Sve ove rezolucije provereno i odlicno rade na standardnom CRT televizoru.

Jos da napomenem da je neophodno da TV ima SCART koji prihvata RGB, a na komjuteru je potreban standardan VGA izlaz ili DVI-I (pa preko adaptera na VGA).

Za gledanje filmova slika je ekstra kvalitetna.

Vise detalja vezano za kabl kupindu http://www.kupindo.com/Graficke-kartice/9384219_VGA-na-SCART-Kabl-adapter-za-povezivanje-PC-a-na-TV-

Vidim da su svi na 50Hz,dali je moguce da moja graficka moze da radi na minimum od 70Hz...

@bojanpzs

Svaka graficka mora da podrzi bar 640x480 60Hz i 800x600 60Hz to su standardne VGA rezolucije.
Tako da ne verujem da tvoja graficka ne moze da generise rezolucije sa verikalnom frekvencijom ispod 70Hz.
Koja graficka je u pitanju?

Na Kupindu smo se dogovarali u vezi IR kabla za tv karticu, pa posto tamo nema razmene telefona, zapisi mi u inboks ako mozes broj pa da se cujemo da vidimo kako da proverim sta meni tacno treba da se napravi, da ne dodje do greske posle.

Back