dobar dan svim .....iteresujeme ako neko moze da mi pomogne uvezi uzgajanja sampinjona.....to jes ceo proces uzgajanja.....ako moze neko da mi da savet.........
dobar dan svim .....iteresujeme ako neko moze da mi pomogne uvezi uzgajanja sampinjona.....to jes ceo proces uzgajanja.....ako moze neko da mi da savet.........
Pogledaj ovde http://www.uzgojpuzeva.com/gljive/sampinjoni.html
Bukovaču je puno jednostavnije uzgajati.Pogledaj ovde http://www.bukovaca.net/page6.html
moze li se negde u bg-u nabaviti micelijum za bukovacu, sitaku, sampinjon, sve sto nalazim i na netu i u uglasima je iz vojvodine ili sumadije, ja bih gajila za sebe i prijatelje i ne isplati mi se bas voziti 400km za seme,....
Neka ti pošalju kurirskom službom, koliko ja znam to je uglavnom u zatvorenoj tegli, flaši...bar je tako nekad bilo kada sam ja to gledala. A znam neke ljude, mada nismo više u kontaqktu, koji su gajili šampinjone u sudoperi, u kuhinji i imali su dovoljno a svoje potrebe.
Jedino nikada neću umeti da se ne naježim kad se rukuju mlitavo. Ko se mlitavo rukuje znači da mlitavo misli i mlitavo vekuje.
tako sam i mislila ako ne nadjem ovde, a ne pada mi napamet gde bi mogla i da pitam, volim da zavrsim odmah a ne porucujem pa me ubedjuju za nesto pa ovo ono....
veliki pozdrav svima...tema je odlična,šteta što se malo priča o njoj...moje interesovanje se svodi na lekovite gljive,kao što su šitake,maitake,reiši i kordiceps...uopšte nisu teške za gajenje,čak se šitake,mnogo lakše uzgajaju nego i šampinjoni...micelijum je najbolje kupovati kod proverenih ljudi ili bar poznatih,a Valjevo je područje,gde se najviše i najbolje gljive uzgajaju....poznajem dosta ljudi koji su bili prevareni,dosta novca uložili u micelijum,a kasnije to nije niklo ili je krenulo,pa su gljive na pola propale![]()
nmg da ima nekog provereneg, kada nikoga ne poznajem da ih gajia kamo li da proizvodi seme
![]()
Ako je nešto uvenulo, propalo ili nije izraslo, ne mora da znači da ih je neko prevario. Možda je to zato što nisu imali iskustva i nisu poštovali (i dovoljno razumeli) različite procedure koje se tu primenjuju. U početku treba to naučiti od nekog ko to znada radi. Raditi sam je uvek dosta rizično, i na to treba računati ...
Pošalji link