VERA...ŠTA JE TO...( drugi deo ) - Strana 42
Strana 42 od 468 PrvaPrva ... 323839404142434445465292142 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1.026 do 1.050 od 11700

Tema: VERA...ŠTA JE TO...( drugi deo )

Aktivan član zenicanin (avatar)
    Učlanjen
    23.02.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

Podrazumevano Re: VERA...ŠTA JE TO...( drugi deo )

Poznato je da su pojedini celnici velikih korporacija pogotovo onih gradjevinski namjerno izazivali ratove i unistenja jer poslije toga unistenja gradjevinska korporacija ima obilje posla koje obilno moze da naplati.Monetarni sistem je u osnovi pokvaren.Novac je dug i on se stvara oskudicom.
    Poslednji put ažurirao/la zenicanin : 14.01.2012. u 01:40

Buduća legenda
    Učlanjen
    23.10.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Citat Original postavio zenicanin Pogledaj poruku
    Suparnistvo podrzava korupciju,kriminal,neefikasnost,oskudicu.
    U svijetu da bi se prodao odredjeni proizvod po sto vecoj cjeni mora vladati oskudica toga proizvoda.Vrlo cesto se oskudica proizvoda namjerno stvara od strane velikih korporacija kako bi se proizvod sto skuplje prodao.
    -Korporacijama nije bitno da ljudi imaju svega u izobilju jer onda ne bi imali sta prodati.
    -Korporacije vrlo cesto namjerno proizvod stvaraju takav da sluzi sljedeci 5 godina a ne sljedeci 30 godina iako tehnologija omogucava da se takav proizvod napravi.Ako bi napravili proizvod kojim bi covjecanstvo bilo zadovoljno 30 godina to ne bi bilo isplativo jer ne bi imali sta da prodaju tih 30 godina.Sa time neracionalno trose resurse i nagomilavaju otpad
    -U monetarnom sistemu ako postoji neki problem cije rijesavanje nece donjeti profit tada se taj problem nece ni rijesiti.
    Ma to niko ne spori...i sve je tacno sto pises.
    Ali u ovom sistemu ljudi imaju motiv - moc, novac, materijalna dobra...
    Sta će u venusu biti motiv? Sta će ljude naterati da se ponasaju onako kako treba? Da stvaraju...
    Imali smo taj komunizam...bilo je ograniceno donekle bogatstvo većini stanovnistva, pa je slabo bilo inovacija i zalaganja ...zbog toga je i propalo.

Zaslužan član CrniĐavo (avatar)
    Učlanjen
    07.07.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    470

Suparnistvo podrzava korupciju,kriminal,neefikasnost,oskudicu, alitizam(raslojavanje bogatih i siromasnih)itd..
    U svijetu da bi se prodao odredjeni proizvod po sto vecoj cjeni mora vladati oskudica toga proizvoda.Vrlo cesto se oskudica proizvoda namjerno stvara od strane velikih korporacija kako bi se proizvod sto skuplje prodao.
    I/ili se stvara veća potreba određenog proizvoda.
    Npr. učiniti ljude bolesnijim, kako bi se povećala potreba za lekovima.

Buduća legenda
    Učlanjen
    23.10.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Citat Original postavio CrniĐavo Pogledaj poruku
    I/ili se stvara veća potreba određenog proizvoda.
    Npr. učiniti ljude bolesnijim, kako bi se povećala potreba za lekovima.
    Ili se stvara nova potreba kod stanovnistva. Recimo za Coca Colom
    Pa je reklamiraju nenormalno i bukvalno je nameću. A čovek ne da nema potrebu za njom, već mu i šteti.
    Ali eto tako to ide...stvoriš potrebu i obogatiš se

Učlanjen
    07.07.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    470

Citat Original postavio <Srdjan> Pogledaj poruku
    Sta će u venusu biti motiv? Sta će ljude naterati da se ponasaju onako kako treba? Da stvaraju...
    Imali smo taj komunizam...bilo je ograniceno donekle bogatstvo većini stanovnistva, pa je slabo bilo inovacija i zalaganja ...zbog toga je i propalo.
    Misliš na onaj komunizam gde vlada negativna selekcija kadrova?

Buduća legenda
    Učlanjen
    23.10.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Citat Original postavio CrniĐavo Pogledaj poruku
    Misliš na onaj komunizam gde vlada negativna selekcija kadrova?
    Pa i to jedan od razloga. Skoro ni jedan nije opstao. Imas Kubu, ali kad odu Kastrovi otiće i on.
    I ovaj kineski, mada je to više kapitalizam nego komunizam..

Učlanjen
    23.02.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

Motivi ce se promjeniti.Oni nece biti zasnovani na temaljnim ljudskim potrebama hrana ,stan,grijanje itd.Nego ce biti zasnovani na unapredjenju sebe i svoje okoline.Ljudi ce shvatiti da ako zele unaprijediti svoj zivot, moraju unaprjediti zivot okoline .Ako zelis da unapredis samo sebe onda se to zove egoizam i to stvara raslojavanje medju stanovnistvom koje stvara sukobe.
    Pogledaj zivot Tesle, Ajnstajna.Danasnji sistemi su robovlasnicki sistemi.Tu ima para, ne onaj ko najvise doprinosi, nego onaj ko najvise izrabljuje.
    U ovom sistemu imas privatno vlasnistvo.Postoje ljudi koji na osnovu iznajmljivanja resursa sticu pare izrabljujuci.Primjera ima mnogo ali evo jedan jednostavniji.
    Primjer
    Osoba koja je nasljedila tri stana, u jednom ce zivjeti a druga dva izdavati i za to dobijati pare.Doprinosi li ta osoba drustvu, ne.
    Ulaze li ona trud da zaradi taj novac,ne.
    On jednostavno pokupi pare koje njegovi podstanari zarade.Bez truda,rada,znoja.Zar to nije robovlasnicki sistem
    Podstanari rade za vlasnika stana.Zar takav sistem ne podrzava nerad.Vlasnik stana nema potreba da radi jer drugi rade za njega.
    Razmisli malo.
    Poslednji put ažurirao/la zenicanin : 14.01.2012. u 01:56

Učlanjen
    23.02.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

Pogledajte gospodo bez predrasuda pazljivo linkove koje sam postavio.Sve sto se govori u njima provjerite iz drugih izvora.Mnogo pitanja je tu odgovoreni.
    Evo jos jedan
    http://zeitgeistsrbija.org/razumevan...vljana-pitanja

Buduća legenda Eleleth (avatar)
    Učlanjen
    29.03.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    151

Čisto negiranje realnosti preko fantazmičkih predstava idealna društva jer nisi kadar se suočiti prvotno s samim sobom a onda s vanjskim svjetom u kojem se zahtheva borba za samog sebe.

Starosedelac jerohinac (avatar)
    Učlanjen
    08.08.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    893

Gradjevine u venusu se grade u zavisnosti od resursa planete zemlje na taj nacin da se sto vise stedi na gubitcima transporta.Geografska podrucja gdje ce se smjestiti ljudi su takva da je njima omogucen sto efikasniji transport resursa planete zemlje.
    primjer:
    Solarne elektrane ces graditi na mjestima gdje ima mnogo sunca.Tezices da naseljeno mjesto, koje crpi energiju iz solarni elektrana, postavis sto blize solarnim elektranama, tako da su gubitci transporta solarne energije manji.
    A to bi u prevodu značilo da će venus biti u Africi jer...tamo ima najviše sunca...

Iako je ovaj primjer uprosten i prilicno pojednostavljen, sa njime se pokazuje, da u venusu, geografsko podrucje ne ovisi o nacionalnoj, politickoj ili vjerskoj pripadnosti ljudi, nego iskljucivo od tehnicke problematike raspodjele resursa sa sto manjim gubitcima.Ako je odredjivanje lokacija za pojedine gradjevine bazirano iskljucivo na tehnickim podacima, odredjivanje geografskoga podrucja bi moglo da izvrsi i racunalo.
    Ovo što sam boldovao toliko je apsurdno da je to blagi užas. Čuj molim te...niko danas nema pojma da geografsko područije nema nikakve veze sa ni sa nacionalnim ni političkim ni verskim stvarima.

Razmišljaj malo kada pišeš. Gubiiš se u tim venusovskim mantrama.
    Razočaram se samo onda kada shvatim da sam pogrešno verovao da su neki drugi spremni , za mene učiniti sve ono, što bih ja bez razmišljanja učinio za njih.

Učlanjen
    23.02.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

Citat Original postavio Eleleth Pogledaj poruku
    Čisto negiranje realnosti preko fantazmičkih predstava idealna društva jer nisi kadar se suočiti prvotno s samim sobom a onda s vanjskim svjetom u kojem se zahtheva borba za samog sebe.
    Ovo sto pricam nema veze sa mnom.Moja mjesecna primanja su preko 1500 eura.Meni je to i vise nego dovoljno.Ali nisam zadovoljan kada vidim siromasne ljude oko sebe koje prozdire monetarni sistem.
    Jeste li ikada razmislili o ovome.Bogat covjek koji ima recimo mogucnosti da polozi u banku pare recimo 500000 eura ce imati mogucnost da za njih dobije kamatu.Siromah ce morati da pozajmi od banke novac i on ce morati za to pozajmljivanje da plati kamatu.Zar ne vidite da banka jednostavno na taj nacin uzima pare od siromasnih i daje bogatima.Te pare je bogat covjek dobio bez truda i rada.On ih je dobio samo zato sto je bogat.Cini li vam se to pravedno?

Buduća legenda
    Učlanjen
    23.10.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Motivi ce se promjeniti.Oni nece biti zasnovani na temaljnim ljudskim potrebama hrana ,stan,grijanje itd.Nego ce biti zasnovani na unapredjenju sebe i svoje okoline.Ljudi ce shvatiti da ako zele unaprijediti svoj zivot, moraju unaprjediti zivot okoline .Ako zelis da unapredis samo sebe onda se to zove egoizam i to stvara raslojavanje medju stanovnistvom koje stvara sukobe.
    Pogledaj zivot Tesle, Ajnstajna.Danasnji sistemi su robovlasnicki sistemi.Tu ima para, ne onaj ko najvise doprinosi, nego onaj ko najvise izrabljuje.
    U ovom sistemu imas privatno vlasnistvo.Postoje ljudi koji na osnovu iznajmljivanja resursa sticu pare izrabljujuci.Primjera ima mnogo ali evo jedan jednostavniji.
    Primjer
    Osoba koja je nasljedila tri stana, u jednom ce zivjeti a druga dva izdavati i za to dobijati pare.Doprinosi li ta osoba drustvu, ne.
    Ulaze li ona trud da zaradi taj novac,ne.
    On jednostavno pokupi pare koje njegovi podstanari zarade.Bez truda,rada,znoja.Zar to nije robovlasnicki sistem
    Podstanari rade za vlasnika stana.Zar takav sistem ne podrzava nerad.Vlasnik stana nema potreba da radi jer drugi rade za njega.
    Razmisli malo.
    Razmisljao sam ja mnogo o tim stvarima. Ali reci mi onda ovo - gde je pravda?
    Ako ja radim citav zivot, i zaradim tri stana i ostavim deci u nasledstvo, a neko nista ne radi, da li je u redu da oni dobiju ova druga dva stana.
    Onda bi svi rekli - nećemo da radimo, dobićemo stan.
    Kažeš neće biti zasnovani na temljnim ljudskim potrebama...kako misliš da gladan čovek brine o zagadjenosti Dunava? Ili da se bavi nečim a da nema gde da živi..stan ili greajanje...?
    Tesla, Ajnštajn...oni su imali viziju, nešto ogromno ih je pokretalo...mislim da to ne može postati opšta pojava...

Učlanjen
    08.08.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    893

To ti ne mogu reci jer ne znam sta ti znas o venusu.Za sebe mogu reci da znam malo ali ono sto znam do sada prilicno ima smisla.
    Da li misliš da bih se upuštao u dublju priču sa tobom u vezi venusa a da tek od tebe po prvi put čujem za većinu stvari iz te priče...
    Razočaram se samo onda kada shvatim da sam pogrešno verovao da su neki drugi spremni , za mene učiniti sve ono, što bih ja bez razmišljanja učinio za njih.

Učlanjen
    23.02.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

Citat Original postavio jerohinac Pogledaj poruku
    A to bi u prevodu značilo da će venus biti u Africi jer...tamo ima najviše sunca...

Ovo što sam boldovao toliko je apsurdno da je to blagi užas. Čuj molim te...niko danas nema pojma da geografsko područije nema nikakve veze sa ni sa nacionalnim ni političkim ni verskim stvarima.

Razmišljaj malo kada pišeš. Gubiiš se u tim venusovskim mantrama.
    To samo znaci da ce solarni elektrana biti najvise u Africi jer je to pogodno tlo za solarne elektrane.Kada pogledas sada Afriku shvatices koliko su Africki resursi neiskoristeni zbog monetarnoga sistema.

Učlanjen
    07.07.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    470

Ovo sto pricam nema veze sa mnom.Moja mjesecna primanja su preko 1500 eura.Meni je to i vise nego dovoljno.Ali nisam zadovoljan kada vidim siromasne ljude oko sebe koje prozdire monetarni sistem.
    Žao Ti je siromašnih ljudi, a još žalije 1500 eura.
    Sve u svemu, veoma žalosno.

Učlanjen
    08.08.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    893

Poznato je da su pojedini celnici velikih korporacija pogotovo onih gradjevinski namjerno izazivali ratove i unistenja jer poslije toga unistenja gradjevinska korporacija ima obilje posla koje obilno moze da naplati.Monetarni sistem je u osnovi pokvaren.Novac je dug i on se stvara oskudicom.

A da navedeš neke velike korporacije i njihove čelnike koji su izazavali neke ratove ...naznačujući koje ratove...da bi profitirali prvenstveno gradjevinski...

Nemoj to tako ...poznato je...

Učlanjen
    07.07.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    470

To samo znaci da ce solarni elektrana biti najvise u Africi jer je to pogodno tlo za solarne elektrane.Kada pogledas sada Afriku shvatices koliko su Africki resursi neiskoristeni zbog monetarnoga sistema.
    Kada ćeš Ti shvatiti da želja za materijalnim je neraskidiva od pohlepe i strasti?

Učlanjen
    08.08.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    893

Ili se stvara nova potreba kod stanovnistva. Recimo za Coca Colom
    Pa je reklamiraju nenormalno i bukvalno je nameću. A čovek ne da nema potrebu za njom, već mu i šteti.
    Ali eto tako to ide...stvoriš potrebu i obogatiš se
    Obogatio se sasvim solidno i Peter Jozef...

Učlanjen
    23.02.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

Razmisljao sam ja mnogo o tim stvarima. Ali reci mi onda ovo - gde je pravda?
    Ako ja radim citav zivot, i zaradim tri stana i ostavim deci u nasledstvo, a neko nista ne radi, da li je u redu da oni dobiju ova druga dva stana.
    Onda bi svi rekli - nećemo da radimo, dobićemo stan.
    Kažeš neće biti zasnovani na temljnim ljudskim potrebama...kako misliš da gladan čovek brine o zagadjenosti Dunava? Ili da se bavi nečim a da nema gde da živi..stan ili greajanje...?
    Tesla, Ajnštajn...oni su imali viziju, nešto ogromno ih je pokretalo...mislim da to ne može postati opšta pojava...
    Postavicu ti pitanje .Ako ti napravis zlocin i dobijes kaznu zatvora od recimo 20 godina da li je pravedno da tvoja djeca nakon tvoje smrti odsluzuju tu kaznu.
    Zar ne osjetis dvostruke arsine kada je nasljedstvo u pitanju.
    Nasljedstvo podrzava elitizam. Nagomilavanje bogatstva i moci kroz nasljedjivanje odredjene familije je tipicna pojava.Nasljedjivanje kroz generacije samo povecava jaz(razliku )izmedju bogatih i siromasnih dok ona ne dodje do velicine kada postaje nesnosljiva i izaziva revoluciju.Svi nemiri, kroz citavu istoriju su imali indirektni ili direktni razlog prevelike razlike izmedju bogatih i siromasnih u drustvu te izrabljivanja koje iz njega proizilazi.

Učlanjen
    23.02.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

A da navedeš neke velike korporacije i njihove čelnike koji su izazavali neke ratove ...naznačujući koje ratove...da bi profitirali prvenstveno gradjevinski...

Nemoj to tako ...poznato je...
    Imas u zeitgeistu.Pogledaj linkove koje sam postavio.

Starosedelac Serpent Saint (avatar)
    Učlanjen
    25.09.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    516

Postavicu ti pitanje .Ako ti napravis zlocin i dobijes kaznu zatvora od recimo 20 godina da li je pravedno da tvoja djeca nakon tvoje smrti odsluzuju tu kaznu.
    Zar ne osjetis dvostruke arsine kada je nasljedstvo u pitanju.
    Nasljedstvo podrzava elitizam. Nagomilavanje bogatstva i moci kroz nasljedjivanje odredjene familije je tipicna pojava.Nasljedjivanje kroz generacije samo povecava jaz(razliku )izmedju bogatih i siromasnih dok ona ne dodje do velicine kada postaje nesnosljiva i izaziva revoluciju.Svi nemiri, kroz citavu istoriju su imali indirektni ili direktni razlog prevelike razlike izmedju bogatih i siromasnih u drustvu te izrabljivanja koje iz njega proizilazi.
    Šta predlažeš, da stan koji mi je ostavio deda i kuću koja mi je ostala od pradede poklonim Romima?
    Can you heal what father's done?
    Can you heal the broken worlds within?
    Can you strip away so we may start again?

Ističe se dju_bre (avatar)
    Učlanjen
    09.03.2011.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    40

Dobro vece...

Srecna Nova svima i obilje dobre srece!

Pa i monetarni sistem se nije stvorio sam od sebe, ljudi su ga izmislili. Ako se ukine monetarni sistem, sutra ce ljudi opet izmisliti neki novi sistem, podjednako ogranicavajuc. Ljudi su sustina, a ne neki tamo sistemi.
    Always be kind and polite and have the materials to build a bomb.

Ističe se dju_bre (avatar)
    Učlanjen
    09.03.2011.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    40

Citat Original postavio Serpent Saint Pogledaj poruku
    Šta predlažeš, da stan koji mi je ostavio deda i kuću koja mi je ostala od pradede poklonim Romima?
    Slobodno ostavi, pa da lepo izbiju parket i koriste ga za ogrev, izdrndaju celu kucu i onda je prodaju....
    Always be kind and polite and have the materials to build a bomb.

Učlanjen
    08.08.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    893

Jeste li ikada razmislili o ovome.Bogat covjek koji ima recimo mogucnosti da polozi u banku pare recimo 500000 eura ce imati mogucnost da za njih dobije kamatu.Siromah ce morati da pozajmi od banke novac i on ce morati za to pozajmljivanje da plati kamatu.Zar ne vidite da banka jednostavno na taj nacin uzima pare od siromasnih i daje bogatima.Te pare je bogat covjek dobio bez truda i rada.On ih je dobio samo zato sto je bogat.Cini li vam se to pravedno?
    I ti ovde propagiraš venus program a u tvom komšiluku ljudi polugladni...E moj Tesla to je malo licemerno. Imati mesečna primanja od 1500 evra i sve potrošiti na sebe jer valjda ne držiš lovu u nekoj banci groznog monetarnog sistema, to je stvarno licemerno.

Učlanjen
    23.02.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

I ti ovde propagiraš venus program a u tvom komšiluku ljudi polugladni...E moj Tesla to je malo licemerno. Imati mesečna primanja od 1500 evra i sve potrošiti na sebe jer valjda ne držiš lovu u nekoj banci groznog monetarnog sistema, to je stvarno licemerno.
    Ja pomazem koliko mogu medjutim ovi problemi se moraju rijesavati sistematski.

Slične teme

1. Belgrade Confidential - Drugi Deo
    Autor Tommy_V u forumu Svaštara
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 28.12.2004., 21:04
  2. utisci sa slave -drugi deo
    Autor SINDI u forumu Ljubav i seks (18+)
    Odgovora: 36
    Poslednja poruka: 25.12.2004., 19:31
  3. zaljubljena-drugi deo
    Autor greenmoon u forumu Ljubav i seks (18+)
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 03.11.2004., 19:35
  4. Rad u inostranstvu (Drugi deo)
    Autor Coyot u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 19.02.2004., 17:28

Pravila za slanje poruka

• Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •