Sve je Ljubav osim laži.
Sve je Ljubav osim laži.
Pa naravno da je projekcija mojih vrednosti, isto kao sto ti kazes da to sto imaju sto patenata znaci da znaju sve o zivotu. Prosto se moje i tvoje percepcije razlikuju. A ti si prvi koji je osporio drugacije misljenje. Rekao si da se grdno varam i ne znam sta sve. Naravno da posmatram stvari kroz merila vrednosti koja ja smatram za ispravna, isto tako i ti radis, i to ne znaci da bilo ko od nas gresi. O tome se radi.
Always be kind and polite and have the materials to build a bomb.
Sve je Ljubav osim laži.
Sve je Ljubav osim laži.
Ovo je sad klasicno izvlacenje ali nema veze. Procitaj opet sta si i kako gore ti meni napisao i kako sam ti ja odgovorila. Obrati malo paznju i izanaliziraj i sta ti pises, a ne samo drugi. Emocije se nisu zahuktale, ne brini, nego prosli put kad si mi tako nesto rekao, odgovorila sam ti na drugi nacin, vrlo suptilno, nadajuci se da ces ti shvatiti poentu. Posto tada nisi shvatio, ja sam samo sada odabrala drugi nacin. Poenta je ostala nepromenjena.
Sa time se slazem
Samo sto si ti prva nametala svoje vrijednosti rekavsi da si to prerasla cime si diskreditirala ono sto milioni rade.Uzvratio sam na isti nacin samo da bi dosla do ispravnoga zakljucka kakav je ovaj.U sustini ponovio sam namjerno tvoju pogresku da vidis kako to moze da utice na covjeka i da se u buduce suzdrzavas od toga.
Sve je Ljubav osim laži.
Sve je Ljubav osim laži.
Diskreditovala sam to u okviru price svojih merila vrednosti, jer sam pre toga napisala da mislim da ljudi ne treba da se trude da menjaju svet, vec treba da menjaju sebe i parce sveta oko sebe i da kada bi svi to radili, svet ne bi ni morao da se menja. U cemu je onda to pogreska u smislu da diskreditujem nesto u okvirima svojih merila vrednosti, sto je u postu i bilo vise nego jasno. Pazljivije malo citaj, ili se ja ne izrazavam dovoljno jasno, ili tebi prosto promicu moje reci. Sta god je od ta dva, oboje cemo morati da se potrudimo ako zelimo da se razumemo.
Isto kao sto si ti diskreditovala te ljude i njihov rad u okvirima svojih vrednosti tako sam i ja tebe diskreditovao u okvirima svojih vrijednosti.Trebas shvatiti ljudsko bice, a to mozes samo ako spoznas njegove vrijednosti i ne dikreditiras ga ili osudjujes zbog toga.Moras ostaviti mu prostor da sam shvati i emocionalno prihvati, jer jedino na takav nacin se mjenjaju necije vrijednosti.
Svakim stavom koji izneses ti diskreditujes necije vrednosti, ako cemo tako. Eno, pune stranice tvojih postova u kojima ti diskreditujes religiju iako je to sistem vrednosti miliona ljudi. Ne razumem zato cemu ova prica, kao da si se malo spetljao. Ovde nema mesta za bilo kakvo diskreditovanje i osudjivanje, i ja to ni jednom nisam spomenula, a ti si vec nekoliko puta. Cemu to?
Sve je Ljubav osim laži.
Sve je Ljubav osim laži.
Pa predpostavka je, ali mozda nije pogresna. A ti si rekao da je pogresna. Sto opet znaci da si ti moju predpostavku ocenio kao pogresnu kroz neki svoj sistem vrednosti. I tako u krug. Bolje da se ovde zaustavimo, jer ti manipulacija nece upaliti, mozemo se cerati ovako danima, ali ja ne vidim poentu toga.
Da ovdje ima diskreditovanja i osudjivanja shvatices kada sagledas svoje emocije i shvatis koliko su burne.Srdzba i ljutnja pomjesana sa ljubomorom je emocija osude i diskreditovanja.Neka ti emocije postanu informacijaali neka ne uticu na prosudjivanje.U tome je poenta.Jedino tako ces postici objektivnost i prosiriti svoje emocionalne vidike.
Pošalji link