PMF u Novom Sadu-Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: PMF u Novom Sadu-Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Obećava QuietBrother (avatar)
    Učlanjen
    13.09.2011.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    7

Podrazumevano PMF u Novom Sadu-Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Video sam par tema vezana za ovaj fakultet ali nisam nasao nigde koji tacno predmeti se polazu na prijemnom i iz kojih knjiga treba da se uci za fakultet? Posto sam video da negde treba likovno negde ne.... Ja sam 4 godina srednje skole i interesuje me sta treba da spremam za prijemni (i koje knjige da kupim) i ako neko zna nesto vezano za sam fax. turizam i hotelijerstvo ne planiram za geografiju da se spremam (tu znam da samo treba geos da se polaze xd)
    Hvala unapred pozzz
    "If you have problems with toilet you better call the plumber!"

Učlanjen
    13.09.2011.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    7

Podrazumevano Re: PMF u Novom Sadu-Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Našao sam sta sve treba da se polaze i iz kojih knjiga treba da se uči
    Da li samo neko moze da mi kaze utiske sa fakulteta?)

Ističe se Mistery_girl (avatar)
    Učlanjen
    30.12.2009.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    42

Podrazumevano Re: PMF u Novom Sadu-Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Mogu da ti kazem utiske, ali ne studiram geografiju. Pa ovako: faks nije toliko los, malcice je neorganizovan, mozda malo vise, tipa odes na predavanje, a oni te ispale, i to se desavalo bas cesto od oktobra. Faks nije toliko tezak, mada jeste obimno ako ne ucis na vreme, pa sve ostavis za poslednju nedelju, ali ni to nije toliko strasno. Kad su profesori u pitanju, ima ih raznih, ali su u principu ok. Imas kolokvijume, sto je velika prednost, jer se oslobadjas dela gradiva, mada imas i neke kolokvijume koji nisu oslobadjajuci, pa sve ucis za januar.
    Sta znam, pitaj sta te konkretno zanima.
    " Da bi nadmudrio mudrost odneguj vestinu slusanja. "

Učlanjen
    13.09.2011.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    7

Citat Original postavio Mistery_girl Pogledaj poruku
    Mogu da ti kazem utiske, ali ne studiram geografiju. Pa ovako: faks nije toliko los, malcice je neorganizovan, mozda malo vise, tipa odes na predavanje, a oni te ispale, i to se desavalo bas cesto od oktobra. Faks nije toliko tezak, mada jeste obimno ako ne ucis na vreme, pa sve ostavis za poslednju nedelju, ali ni to nije toliko strasno. Kad su profesori u pitanju, ima ih raznih, ali su u principu ok. Imas kolokvijume, sto je velika prednost, jer se oslobadjas dela gradiva, mada imas i neke kolokvijume koji nisu oslobadjajuci, pa sve ucis za januar.
    Sta znam, pitaj sta te konkretno zanima.
    Mene trenutno najvise zanima prijemni, posto sam video treba iz 3 knjige da se sprema a nema nikakva pitanja, da li mogu da vidim negde otprilike kakva pitanja daju za prijemni..:/ Kakve su prakse, da li su samo u Novom Sadu ili ima i van? Da li se knjige dobijaju besplatno ili moraju da se kupuju?
    Pa to je to za sada ne znam šta još da pitam . I jos nesto da li , posto je nas drugi najbolje rangiran fakultet u svetu, se priznaje diploma u inostransvu (da li znaci nesto za zaposljavanje posle zavrsetka) i da li moze da se ide na postdiplomske recimo u Nemacku?

Poz

Učlanjen
    30.12.2009.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    42

Citat Original postavio QuietBrother Pogledaj poruku
    Mene trenutno najvise zanima prijemni, posto sam video treba iz 3 knjige da se sprema a nema nikakva pitanja, da li mogu da vidim negde otprilike kakva pitanja daju za prijemni..:/ Kakve su prakse, da li su samo u Novom Sadu ili ima i van? Da li se knjige dobijaju besplatno ili moraju da se kupuju?
    Pa to je to za sada ne znam šta još da pitam . I jos nesto da li , posto je nas drugi najbolje rangiran fakultet u svetu, se priznaje diploma u inostransvu (da li znaci nesto za zaposljavanje posle zavrsetka) i da li moze da se ide na postdiplomske recimo u Nemacku?

Poz
    Prijemni spremas iz te tri knjige, a pitanja ne postoje, bukvlano moze sve da zapadne. Meni prijemni nije bio toliko tezak, ali pitanja i nisu bas naivna, vec moras temeljno da spremis prijemni. Postoje prakse i van nase zemlje, ali to su ti letnje prakse, radis 2-3 meseca u nekom hotelu, bilo za recepcijom ili kao konobar, sve zavisi od smera. Najcesce vode u Grcku. E, knjige svakako ne dobijas besplatno, vec kupujes, ali je dobro to sto neke knjige mozes da kopiras, ali neke moras da kupis. Sto se priznavanja diplome tice, ne mogu da ti odgovorim, jer nisam sigurna, ali trebalo bi da priznaju u inostranstvu, ali uzmi to sa veelikom rezervom.
    I sto se tice odlaska u Nemacku, ne znam, trebalo bi da moze, ako imaju saradnju sa njima. Pitaj slobodno ako te jos nesto zanima. Poz

Početnik
    Učlanjen
    08.10.2010.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

Da li neko moze da mi kaze koji je smer po vama najbolji i koji si najvise isplati studirati? Geografija,biologija,turizam,hotelijerstvo?

Nov član
    Učlanjen
    19.01.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

ja bih postavio par pitanja !

1. gde mogu nabaviti knjige iz kojih se sprema prijemni ... i sta se sprema,koji predmeti, za gorenavedeni smer ( departman) ?
    2. u ovom smeru pretezno se uci geografija , jel tako ?
    3. gde se npr zaposljavaju ljudi kada zavrse ovaj smer ?
    4. bacen je akcenat i na jezike , tako ?
    5. koliko trreba otprilike bodova da se upadne da ovaj smer ?

Učlanjen
    30.12.2009.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    42

Citat Original postavio bruglione20 Pogledaj poruku
    ja bih postavio par pitanja !

1. gde mogu nabaviti knjige iz kojih se sprema prijemni ... i sta se sprema,koji predmeti, za gorenavedeni smer ( departman) ?
    2. u ovom smeru pretezno se uci geografija , jel tako ?
    3. gde se npr zaposljavaju ljudi kada zavrse ovaj smer ?
    4. bacen je akcenat i na jezike , tako ?
    5. koliko trreba otprilike bodova da se upadne da ovaj smer ?
    1.Ili od nekih koji idu u srednju turisticku skolu ili ih mozes kupiti u knjizari.
    2.Ako mislis na turizam, onda i ne bas. Ja sam prva godina i u ovom semestru sam imala samo jedan predmet da je bio geografija. Imas dosta ekonomskih predmeta, pa i nekih bezveznih, ali dobro, valjda ce posle biti nesto i o turizmu.
    3.Haha, nigde. Salim se, sve zavisi od toga koliko srece imas, posto svi znamo kakva je situacija u Srbiji. Agencije, hoteli, razna turisticka udruzenja, organizacije....
    4.Maaaaaa, imas engleski jezik, a od trece godine dobijas i nemacki. Nije toliko tesko, uglavnom traze neke elementarne stvari, bar je meni tako.
    5.Treba dosta. Ne secam se koliko je ove godine trebalo za budzet, ali ti sve zavisi od konkurencije. Mozda ti i 95 bodova bude malo, a mozda i sa 85 budes prvi na listi, dakle sve zavisi od konkurencije. Ali da se ne lazemo, konkurencija je baaaas jaka.

Slobodno pitaj ako te jos nesto zanima.

Nov član
    Učlanjen
    12.03.2012.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

Da li mi možete reći koje su te tri knjige iz kojih se priprema prijemni?

Domaćin mrki93 (avatar)
    Učlanjen
    07.11.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    58

Ja ne verujem bukvalno, sta je ovo, nigde na sajtu ne pise iz kojih se knjiga sprema prijemni, zvao fax kaze zena da informator izlazi tek u maju, nista mi dalje nije rekla, kaze knjige su napisane na sajtu, a nisu.. Strasno, bukvalno ne mogu da dobijem informacije nikakve, **** m ti i fakultet i sve, ako neko zna neka mi kaze, zanime me smer geografija.Edit: Nasao sam na infostudu nekako iz kojih knjiga se uci..-.-
    Poslednji put ažurirao/la mrki93 : 13.03.2012. u 17:11
    Poruka dole je lazna
    Poruka gore je istinita.

Učlanjen
    30.12.2009.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    42

Mrki, izgleda da na sajtu nisi umeo da se snadjes i pronadjes potrebnu literaturu za prijemni. Evo, kopirala sam, tako da mozes da pogledas sta ti treba. Ako te nesto zanima, slobodno pitaj, pomoci cu ti ukoliko mogu.

Udžbenička literatura za polaganje prijemnog ispita za školsku 2012/13. godinu

Osnovne akademske studije:

Geograf i Diplomirani profesor dvopredmetnih studija (moduli: biologija-geografija, geografija-informatika)
    Ljiljana Gavrilović, Dušan Gavrilović: Geografija za I razred gimnazije, Zavod za udžbenike, Beograd, 2009.
    Vladimir Đurić: Geografija za II razred gimnazije, Zavod za udžbenike, Beograd, 2010. (izdanje 2007).
    Mirko Grčić, Stevan Stanković, Ljiljana Gavrilović, Svetlana Radovanović, Milomir Stepić, Snežana Đurčić: Geografija za III razred gimnazije, Zavod za udžbenike, Beograd, 2008.
    Osnovne akademske studije

Menadžer – svi moduli
    Vladimir Đurić: Geografija za II razred gimnazije, Zavod za udžbenike, Beograd, 2007.
    Stevan M. Stanković: Turistička geografija za IV razred ugostiteljsko-turističke škole, Zavod za udžbenike, Beograd, 2008.
    Krunoslav Čačić: Ekonomika turizma, za IV razred ugostiteljsko-turističke škole, Zavod za udžbenike, Beograd, 2010 (izdanje 2007).

Nov član
    Učlanjen
    22.04.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Da li bi neko mogao da mi objasni koja je procedura za prelazak na jednog fakulteta na drugi? Moja devojka je treca godina na Geografskom Fakultetu u Beogradu i htela bi da se prebaci na PMF na Departman za Geografiju, turizam i hotelijerstvo, pa me zato zanima. Raspitao sam se na studentskoj sluzbi, ali oni su dosta bili skrti sto se tice informacija. Pa bih zamolio da mi neko odgovori, posto bi mi jako znacilo da saznam sve potrebne informacije sto pre. Hvala unapred

Nov član
    Učlanjen
    26.04.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

I ja bih bio veoma zahvalan ako neko zna koja je procedura za prebacivanje na PMF Novi Sad, na DGTH?? Sta je potrebno da bi se dobio smestaj u domu?

Elita Selkhet (avatar)
    Učlanjen
    23.02.2010.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    827

Citat Original postavio KomrenM/j Pogledaj poruku
    Sta je potrebno da bi se dobio smestaj u domu?
    Možeš da pogledaš ovde koji su uslovi potrebni za smetaj u dom.

Zainteresovan član CHIME (avatar)
    Učlanjen
    05.10.2006.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

Zna li neko da li je moguce vanredno studiranje,znaci samo dolazak na ispite?

Nov član
    Učlanjen
    24.09.2011.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

Podrazumevano PMF Novi Sad - Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Ćao!
    U septembru polazim u IV razred Gimnazije, prirodno - matematičkog smera i želela bih da se informišem o svom potencijalnom fakultetu, konkretno o ovom smeru za turizam... Da li bi neko mogao da mi kaže šta se polaže za prijemni, iz kojih udžbenika i naravno - da li je teško? Volela bih da čujem i utiske o smeru;
    Unapred zahvalna

Domaćin doc.smash (avatar)
    Učlanjen
    16.11.2009.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    62

Podrazumevano Re: PMF Novi Sad - Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Posto i ja nameravam sledece godine da se upisem,raspitao sam se oko prijemnog,polaze se geografija za drugi razred gimnazije,ekonomika turizma za 4 razred turisticko ugostiteljske i turisticka geografija za 4 razred turisticko-ugostiteljske skole.Znam par ljudi koji su to zavrsili,svi su zaposleni,jedan vodi hotel,jedan je otisao na brod a treci radi u jednom prestiznom hotelu,i prema onome sto su rekli,jedan kaze da nije tesko,drugi proklinje faks,u sustini,zanimljive reci o profesorima kruze,a i izjave(nek jedu gowna,kurwe,isisace mi se krvi... i ostalo ).Ali deluje mi kao lep smer,odlucio sam i ja da studiram.
    I ima tema dole

Zainteresovan član Foxbat (avatar)
    Učlanjen
    14.02.2011.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    10

Cao ljudi, sled godine zavsavam srednju, i planiram da upisem geografiju na pmf-u. Znam da za prijemni treba da spremam geografiju zza 1,2,3 raz gimnazije. Zanima me jel to sve ? molim vas odgovorite pozz

Učlanjen
    30.12.2009.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    42

Evo da i ja kazem nesto za ove koji planiraju da upisu turizam. Faks nije toliko tezak ako to volis i ako ucis. Profesora ima raznih, neki su super, neki te malo vise zezaju, ali su uglavnom svi fer i korektni. Sto se tice zaposljavanja, to u velikoj meri zavisi od vas samih. Ako ste otvoreni, ako se trudite i trazite naci cete, jer ima mogucnosti.

Moderator Marge Simpson (avatar)
    Učlanjen
    18.02.2006.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    509

Da li na tom fakultetu još uvek postoji smer Gastronomije i kuvarstva ?
    Jedino nikada neću umeti da se ne naježim kad se rukuju mlitavo. Ko se mlitavo rukuje znači da mlitavo misli i mlitavo vekuje.

Početnik
    Učlanjen
    06.10.2012.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

Citat Original postavio Tabbris Pogledaj poruku
    Da li bi neko mogao da mi objasni koja je procedura za prelazak na jednog fakulteta na drugi? Moja devojka je treca godina na Geografskom Fakultetu u Beogradu i htela bi da se prebaci na PMF na Departman za Geografiju, turizam i hotelijerstvo, pa me zato zanima. Raspitao sam se na studentskoj sluzbi, ali oni su dosta bili skrti sto se tice informacija. Pa bih zamolio da mi neko odgovori, posto bi mi jako znacilo da saznam sve potrebne informacije sto pre. Hvala unapred
    I ja imam isti problem, u studentskoj nema sansi da dobijes neki konkretan podatak, cekas da se skupi komisija a to traje

Početnik
    Učlanjen
    06.10.2012.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

Citat Original postavio KomrenM/j Pogledaj poruku
    I ja bih bio veoma zahvalan ako neko zna koja je procedura za prebacivanje na PMF Novi Sad, na DGTH?? Sta je potrebno da bi se dobio smestaj u domu?
    Ako prelazis sa jednog faksa na drugi,tj PMF, nemas apsolutno nikakve privilegije, ni dom, ni budzet, nista... tako su meni rekli,s obzirom da i ja zelim da se prebacim kod njih, na modul Turizam

Početnik
    Učlanjen
    06.10.2012.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

Mora licno da se ode, mada cak ni tad nista lepo vam nece reci,objasniti. kao da im prvi put neko prelazi sa drugog faksa

Domaćin doc.smash (avatar)
    Učlanjen
    16.11.2009.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    62

Evo ljudi,imacete jednog konkurenta manje
    Biologija je vise za mene

Nov član
    Učlanjen
    15.10.2012.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

Ljudi,i ja planiram ovo..Pa ako upadnem na budzet-Vidimo se,kolege!

Slične teme

1. ....upis ekologije na PMF u Novom Sadu!!!
    Autor bananic@ u forumu Univerzitet u Novom Sadu
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 26.04.2012., 18:08
  2. Kakav je fakultet za sport i turizam u novom sadu?
    Autor mmarko848 u forumu Univerzitet u Novom Sadu
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 06.02.2011., 17:21
  3. PMF u Novom Sadu
    Autor dawson u forumu Arhiva
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 05.05.2006., 22:04

Pravila za slanje poruka

• Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku