Да. Знала сам ко ће се јавити на ову тему...
Ето списка за ломачу...![]()
Да. Знала сам ко ће се јавити на ову тему...
Ето списка за ломачу...![]()
c,c,c.... 50-60 godina postojanja drevno
btw, wicca ne podrazumjeva vjesticarenje, to je samo opcija unutar nje
Nešto mi smeta to VEŠTICA.Znamo da su bile lepe žene i zbog zlovolje muškaraca su stradale.A da malo pričamo o vešcima?
Meni je to isto u pocetku smetalo dok nisam shvatila sta ta rec znaci-ona koja je vešta,vešta žena. Naravno da ima i veštaca,ali nažalost mnogo više na zapadu nego kod nas.....
Ako neko zna neke dobre spellove može ih postavit....naravno podrazumeva se da moraju biti beli,znači ništa što može doneti zlo![]()
ih kako Luna mlati...
uz shadow assasina moj omiljeni heroj 8)
mada... ledenu damu ko ume... 8)
e, greshish
wicca je mnogo kasnije izmishljena
u proshlom veku
a da u njoj ima i po neshto iz starih druidskih i shamanskih uchenja, ima...
al je vishe za filmsku industriju![]()
Većina veštica sledi dva etička pravila: 1) ne povredi nikoga i čini šta ti je volja, i 2) šta god poslao vratiće ti se trostruko. Ova dva pravila sprečavaju bacanje zlih, uništavajućih čini. Veštice koriste magiju unutar ritualnih krugova da izazovu potrebnu promenu u sebi samima ili svojim društvima, da opšte sa božanskim, da leče pojedince i zemlju, kao i da osete stanja екстаза|ekstaze kroz bajanje, muziku bubnjeva i ples. Veštičarstvo smatra život svakog pojedinca kao sveti dar i naglašava isprepletanost svih stvari, kako vidljivih tako i nevidljivih. Sticanje znanja o magijskoj upotrebi bilja je sastavni deo obuke svake veštice.
dear fluffy wiccan
1- godinu kada se wicca pojavila, negdje tokom 1950ih
2- postoje razlicite tradicije ili ako vec zelis da to zves tako - opcije
(Alexandrian Wicca,Dianic Wicca ,Eclectic Wicca,Feri Wicca,Kitchen Witch,Georgian Tradition,Gardnerian Wicca,Seax i gomila drugih)bavljanje magije je izbor pojedinca a ne uslov za biti vikanka tako da nema sto da ti se chini nego fino uzmi pa detaljnije prouci temu
PS: i izbjegavaj Margaret Murray zena mnogo kenjka![]()
btw, fali ti the izpred moon i jos jedo s na goddess
takodje bi bilo pozeljno izbjegavati domace sajtove, i tu se mnogo kenjka
Zanimljivo...kuhinjska vestica....neko cita bajke....mislim da si ti malo pomesala reci,tj. njihova znacenja, jer opcija ne moze biti isto sto i tradicija, a da detaljno vec nisam ovo proucila ne bih ni otvarala ovu temu... A sto se tradicija tice postoji jos: saksonsko vesticarstvo,tradicija vucije glave,keltsko tradicionalno vesticarstvo, tradicija kristalnog meseca. A sto se tice nika jednostavno nisam znala gde da ispravim gresku... a i vizuelno ne odudara...bolje obrati paznju na svoje pravopisne i gramaticke greske u maternjem jeziku pre nego sto ispravljas druge...:-D
kog ce ti tradicije kada ih umijes samo paste-ovati sa google-a.... da, kitchen postoji, i prilicno je razvijen
mada, wicca je u sustini jednako zatucana kao i hriscanstvo
nisam cula za kitchen,to mora da su izmislile neke ne izivljene domacice.....
Sta po tebi nije zatucano,ako se moze znati???
nesto sto sebe ne zove Goddess of the Moon, I guess
"ne povredi nikoga VS čini šta ti je volja
šta god poslao vratiće ti se trostruko
ljubavna magija je zla
postoje crna i bijela magija
ako ne postujes 10 zapovjesti, zavrsices u paklu" isto kenjkanje, drugo pakovanje
ali sa kim ja to raspravljam... *blush*
evo, necu vise![]()
Moze se videti da po tebi nije zatucano vredjati druge i njihova misljenja....
Srbija ima zvanicno registrovano Udruzenje vestica, cisto da se zna.
Zaista??? Mozes li mi reci jos nesto o tome??? Gde se nalazi???
Ne znam gde se nalazi, ali sam to citala u intervjuu sa Zoranom Lukovicem, glavnim inspektorom Policijske uprave za Beograd. Govorio je o njima u negativnom kontekstu, kao o satanistickoj sekti. Secam se i da je rekao da u okviru pomenutog postoji Vrhovna vestica Srbije. Ako nadjem konkretno taj deo price ubacicu ti ovde. Ali oni su registrovani kao zvanicno udruzenje.
Opet pomodarstvo, sada su wicca - e na redu. Nemate pojma sta je pravo vesticarstvo i koliko svet trpi zbog delovanja vestica uopste. Nameravao sam da pokrenem temu ali sto zbog cinjenica koje ne bih iznosio sto zbog same teme. Jedno cu reci - prave vestice prepoznaje samo posebno nadaren covek. One su onaj iskonski satanizam, prve do djavola i opasnije od sve vojske na zemlji i sada ih ima vise nego ikada.
a, ne, sve sto se desava hriscanima, dolazi od boga, kako nisi jos naucila?
ostali su djeca onog drugog
Pošalji link