Žuljevi na stopalima

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Bilo bi dobro da iznesete par informacija na ovu temu, jer je problem prilično rasprostranjen...
A ja bih pitala nešto konkretno, jer mi je malo glupo da idem u ambulantu zbog ovoga... :?
Znam da je to uvek vaš prvi savet, ali vi ne znate ove "varoške doktore"... Njihov prvi savet je uvek:
"Idi kući i sačekaj malo, možda će da prođe samo od sebe... I i i i i pij čajeve i šumeće tablete..."
Pre 6 - 7 godina u bazenu sam osetila kako mi je nešto "krcnulo" u stopalu. Mislila sam da sam nagazila na parčence stakla, ali nije bilo nikakve ranice. Samo me je žuljalo i bolelo dok hodam.
To je ostalo do danas i stvorilo zadebljanje, pa sad manje boli, međutim, s vremena na vreme mi baš otežava hodanje (o trčanju da ne govorim, a obuću sa tankim đonom sam izbacila iz upotrebe jer kad nagazim na kamen.....) I tako, do danas, bila sam ubeđena da je u pitanju čuveno "kurije oko"...
Međutim, pre neki dan počne isto da mi se dešava, na isti način, na potpuno istom mestu, samo na drugoj nozi... I sad stvarno boli dok hodam.
Da je loša obuća prestalo bi (za sve ove godine sam valjda promenila par cipela), imala sam i žuljeve, jednostavno - ne izgleda tako...
Ovaj novi izgleda kao mali podliv, spolja se ništa ne vidi...
Reći ću vam šta mislim, a vi recite da li ima istine: Osećaj je kao da mi je neka sitna koska u stopalu malo "ispala" i pritiska taban stvarajući malo zadebljanje.
To se ne vidi bogzna kako, ali zato smeta pri hodu.
Mislite li da su u pitanju dva identična žulja ili je nešto drugo?
Hvala.
 
Hm...znas sta....ja ne mislim da ti je 'ispala' neka koscica jer bi te to bolelo tako da ne mozes da uopste stanes na nogu (takva dislokacija koske, mislim)....nisam shvatila gde ti je to na stopalu....bas cudno, mozda ti je samo pukao neki mali krvni sudic ako kazes da imas hematom (podliv)? Ili je nesto na tetivi...A opet - moguce je da ti se stvara osteom - kostana izraslina koja se formira na kosti, prosto receno.
Znam da ti se nece dopasti savet, ali mislim da treba da odes kod ortopeda koji se bavi kostima i da ti to neko strucan dobro pogleda - zasto bi imala hronicne bolove ako ne moras, zar ne?
 
Pa da je taj osteom - otkud odjednom? (Mislim na bazen)...
A nalazi se baš na delu na koji se noga najviše oslanja pri hodu, ispod drugog prsta (na obe noge).
Da bih otišla kod ortopeda treba mi, jel' da, uput lokalnog lekara o. p., a to je agonija kroz koju ne želim da prolazim :shock: :(
Ali, verovatno mi samo to i ostaje... :D
 
Lexa:
Pa da je taj osteom - otkud odjednom? (Mislim na bazen)...
A nalazi se baš na delu na koji se noga najviše oslanja pri hodu, ispod drugog prsta (na obe noge).
Da bih otišla kod ortopeda treba mi, jel' da, uput lokalnog lekara o. p., a to je agonija kroz koju ne želim da prolazim :shock: :(
Ali, verovatno mi samo to i ostaje... :D

Pa agonija je jedino sacekati red, ali probaj da odes odmah rano ujutro ili pred kraj radnog vremena. A i ne moras da imas uput ako hoces mozes da odes i platis pregled oko 300 diniara (kod ortopeda). Ali stvarno ne bi bilo lose da odes.
 
Ma ne mislim na taj vid agonije, već na njihovu "profesionalnost".
Mojoj majci su jednom mesec dana "lečili" inficiranu posekotinu na prstu penicilinima.
Kad je doktorka videla da je vrag odneo šalu i da od slinog ceđenja i stiskanja ne ostade mišić u prstu seti se da je pošalje da izvadi bris (ili kako se već to zove), dade joj neku injekciju i ono prođe za dva dana.
To je samo jedan od milion primera "profesionalnosti". A tek što su prijatni! Uf, kad im uđeš u ordinaciju, prosto ti milo u srcu... :?
Naravno, ja govorim o ovim skotovima ovde, koji su osvedočeni skotovi. Ne samo od mene.
Zato ću se valjda jednom smilovati i otići negde privatno...
Hvala na savetu. :wink:
 

Back
Top