Prerano se obradovali sankcijama

Glas Sauronov

Primećen član
Poruka
674
Prerano su se obradovali, pre svega razni NVO-isti (mada ce oni i dalje primati enormnu finansijsku pomoc iz Amerike) da ce biti sto-gore-to-bolje, pa ce Kostunica doziveti "novi 5. Oktobar" (kako je vec pricao veoma uticajni politicar Vladan Batic), a i one ekstremne "patriote", u meri u kojoj ih i dalje ima, koji u sankcijama vide razvojnu sansu ( :?: :!: :?: )
Ako je ova vest tacna, stari lisac je sklopio dil sa Amerima...

Hapšenje generala do 27. januara


Dogovor Stejt departmenta SAD i Vlade Srbije


Trojica generala koje traži Haški sud biće uhapšeni do 27. januara ukoliko se sami ne predaju, saznaje Danas u krugovima bliskim Vladi Srbije.
Prema ovim izvorima, uskraćivanje američke pomoći Srbiji od deset miliona dolara je posledica dogovora dve vlade. Namera je, navodi naš sagovornik, da se javno mnjenje u Srbiji pripremi za hapšenje i isporuku generala pošto je "Srbija stavljena pred svršen čin i ne sme nastaviti putem Miloševića - izolacijom".
Hapšenja ne bi bila, poput onog Šljivančaninovog, spektakularna. U međuvremenu vladajuće stranke pokušavaju da pozicioniraju svoje stavove: DSS da ponovi da je za dobrovoljnu predaju, ali " sankcije su sankcije", dok G 17 Plus pokušava da se ogradi od cele situacije, jer je za hapšenja nadležan premijer Vojislav Koštunica. R. D
 
deset miliona dolara...svaki srbin po dolar...za cetiri generala...ja cu za moj dolar da kupim vikendicu na moru i gliser...ima da uzivam...

Nije to sve bas toliko prosto kao sto izgleda,isporucimo generale i kraj price.Malo sutra.Igraju se sa nama kao da igraju partiju saha.A oni su odigrali mnogo dobar potez.Za njihovog pesaka ima da damo i topa i lovca i kraljicu...a mozda i kralja.Evo,isporucimo generale,oni ukinu tu suspenziju pomoci,a kod nas izbije haos.Ne mislim na neke proteste,to vise ne postoji.Nego ce onda oni socijalisti da batale podrsku vladi,vlada se urusi...radikali jedva docekaju...jos vise ove moje demokrate...da bi vlada opstala mora da u nju udje ds,a oni nece da uskoce tako lako...pa jedno tri meseca kobajagi pregovora...urusi se dss...ona sita od labusovih i vukovih se sama od sebe pojela,njima izbori ne odgovaraju,tadicu i ds polako pada popularnost ovo im je zadnji voz da na izborima dobiju podrsku kao na lokalnim ..pa im izbori i te kako odgovaraju i to sto pre...i tandara bandara...na leto ili jesen izbori...pa tri meseca pregovora...znaci jedno godinu dana zastoja u svemu...pa se formira neka nazovi vlada...pa nekako sve krene kako treba...i onda ponovo igramo sah sa amerima...pesak za mladica...pa onda konj za karadzica....pa nayebali smo kako god okrenes.
 
Veruj mi da se za sudbinu te trojice brinu samo njihove porodice i niko vise u ovoj zemlji.Sva ostala "briga" je briga za glasace.Mi smo mnogo naivan narod.I svi smo kao patriote i rodoljubi i mnogo dostojanstveni...do trenutka kada se oseti po dzepu i svemu sto se tice ekonomije.Najlepse je biti patriota "sa strane"...svi smo kukali za Srbima iz Hrvatske...pa smo te izbeglice pljuvali po Beogradu i Srbiji kriveci ih za sve lose u zemlji.Pa smo kukali za Kosmetom sve dok nisu dosle izbeglice...po Kraljevu i Nisu samo sto ih zive ne zapale...opet su ti jadnici krivi sto nema posla i sto se lose zivi...otidjite za forum Nis da procitate sta sve pisu nislije za te "kosovare" muka coveka da uhvati.
Postali smo tezak olos od naroda.
 
Ma u pravu si, jesmo olos, ali ne u smislu u kojem nam to prezentiraju reformski talibani.
A o onoj trojici otvaram posebnu temu...
Mislim, smatram da jesam patriota, koliko je normalno to biti, nisam "patriota" ili patriJota (kapiras...) a i da jesam ma pucao bi mi bre prsluk za Lukica koji je hapsio Sljivancanina i za Pavkovica koji se cepio svim zivima pa ih posle izdavao za male pare...
 
Glas Sauronov:
Mislim da su novi izbori jedino posteno resenje. Ako vec nismo u stanju da se dogovorimo oko bitnih pitanja, kao sto je Ustav, neka se sve raspada oko gluposti kao sto je sudbina trojice pajaca.

Smešna ti je uopšte pomisao da "kad se nešto (ponovo) bira , da će lakše Srbi da se dogovore"

Pa ceo problem i nastaje zbog pokondirenih tikava, onih koji misle da vrede , znaju i umeju, samo zato što nikoga oko sebe ne slušaju , a znaju bolje i više od žena kojima su se okružili.....
........(koje ipak nemaju nimalo skromne želje)
 
Брате да то ниси чуо у неком обавештајном центру...нпр. фризерском салону? :lol: :wink:

Можда треба искулирати Амере (мислим ако овој земљи очајнички треба 10М или 2 лета месечно за Њујорк, онда стварно... :roll: ), значи не спушати главу, показати неки понос и самопоштовање, а опет се не курчити превише (као Слоба нпр.). Политичка несигурност која би уследила је много, али много скупља од пар милиона зелембаћа. Осим тога, не видим да је и једна друга земља повукла сличан потез, што значи да и даље можемо да рачунамо на њихову финансијску помоћ (у ствари више кредите). На неки начин, ако остане само на овоме (а да би остало не треба се сад курчити), ово стварно није ништа страшно, конверзија мало зелембаћа за мало националног поноса.
 
Ekstremno mi je glupa i sama pomisao da se milioni ljudi i najmanje zrtvuju zbog trojice ljudi. Da li bi se oni zrtvovali za mene? Nemoj mi samo pricati o tome da su se zrtvovali kao generali - pa ja bih se veoma rado tako "zrtvovao". O njihovom liku & delu cu tek da otvaram posebnu temu.
Naravno, nije bitno 10 miliona pomoci i par letova. Zato kazu da je ovo mozda dogovoreno, jer ova vlada NIJE u sukobu sa USA, ma kolko neki to prizeljkivali.
Bitna je ova studija o izvodljivosti. OK, ni to nije nista epohalno, mozda i to moze da priceka, ali ako mora da pijemo prve sankcije, makar bile i beznacajne, zasto da ih pijemo zbog par pojedinaca (pa i da su sveci, a daleko su od svetaca).
Treba da se cuvamo za nesto znacajnije. Mozda nam priprete nekim sankcijama ako odbijemo da budemo "deo resenja na Kosovu".
Svi znamo kakvo nam resenje pripremaju.
 

Back
Top