Hvala vam puno na odgovorima, nemate pojma koliko mi sve to znači

Imam 21. godinu, ovo mi je prva operacija i zaista mi je teško da se opustim.
Ja sam za operaciju juče saznao, i moram priznati da sam neprijatno iznenađen jer mi nisu dali dovoljno vremena da se pripremim za operaciju.
Malo me plaši sledeća stvar, meni u petak rade artroskopiju, u četvrtak ujutru tek stižem u bolnicu. Zar ne bi anesteziolog morao znatno ranije da stupi u kontakt sa mnom, ne bi li proverio da li sam alergičan na nešto, da li sam uzimao neke lekove, da li sam bolestan?
E sad što se tiče spinalne anestezije, plašim se da može doći do velikog problema.
Problem je u tome što sam ja po prirodi pomalo anksiozan, i bojim se kako će se sve to odraziti na operaciju. Plavo Andjelce je napomenula kako će mi se oduzeti donji ekstremiteti, meni je evo već sada neprijatno kada pomislim na to i ne mogu da zamislim sebe u toj situaciji kako ne osećam ništa od struka na dole, kako ne osećam noge.
Verujte mi, ja kad sam radio MR kolena, nisam mogao da izdržim 15 minuta da ne pomeram noge, bilo mi je jako neprijatno, srce mi je užurbano radilo, jedva sam nekako ostao priseban.
Ja se i ne plašim operacije koliko se plašim primanja anestezije.
Plavo Andjelce je pomenula i antikoagulanse i da se ne uzimaju 10 dana pre operacije i sad me je i to pomalo zabrinulo.
Kao što sam već napisao, ja do pre 3 dana nisam znao da ću imati operaciju, pa, iako trenutno ne treniram trenutno kik boks zbog povrede, trčim i idem u teretanu, što znači da sam koristio u poslednjih 10 dana različitiu suplementaciju : Whey protein, glutamin, bcaa, kreatin, andol, kafetin, multivitamin. Sad se plašim, da nije nešto od pomenute suplementacije na listi zabranjenih pre operacije? Za andol pretpostavljam da jeste? Da li je onda rizično izlagati se operaciji?
Pošalji link