Moze li neko da mi preporuci neki sajt gde je objasnjen ili da mi sam objasni GORSKI VIJENAC
Moze li neko da mi preporuci neki sajt gde je objasnjen ili da mi sam objasni GORSKI VIJENAC
Шта да ти објасни? Реци прво шта ти није јасно. Јеси ли прочитао књигу?
Moze li mi neko nabaviti neki text o kontrastima u gorskom vijencu?
Nadji knjigu Jovana Deretica Njegos i Gorski Vijenac (ili slicno nekako)
tu ces naci to sto ti treba, opis pripovedackih postupaka, kontrasti i sl.
Poz.
♫ The computer was born to solve problems that did not exist before. – Bill Gates
Trebaju mi odgovori na neka pitanja u vezi sa "Vijencem" , imam lektiru i hitno je. Ko bude mogao, neka mi odgovori do ponedeljka
1. Dramski, lirski i epski elementi u delu
2. Zašto "Vijenac" podseća na antičku dramu ( tragedisjki sukob, tragedijski junak, statičnost scene, hor)
3. Forma stiha u delu
4. Lirski elementi - emotivni i subjektivni
5. Istraga Poturica
6. Vreme u kome živi i radi Njegoš
7. Vladika Danilo - ko je, kako razumeti njegovu dilemu i sumnju u ishod sukoba?
8. Vuk Mandušić - ko je, zašto se u njemu nalazi toliko suprotnosti?
9. Vuk Mandušić - šta njegovi zemljaci govore o njemu?
10. Zašto je povest o Vojvodi Batriću važna za istragu Poturica?
11. Objasni postupak Batrićeve sestre
12. Iguman Stefan - ko je, kakva je njegova u delu, objasni najvažnije ideje njegovog monologa na Badnje veče
13. Turci i Poturice - svet koji je blizak i suprotstavljen patrijarhalnom svetu Crnogoraca
14. Smeh i suze u delu - izdvoj te scene i objasni ih
15. U delu postoji mnoštvo izreka (gnoma). Izdvoj neke i objasni njihovo dublje, univerzalno značenje.
Hvala unapred! :-D
Чуј, ако ниси прочитао књигу можемо се убити овде одговарајући на та питања - ништа нећеш ни сконтати ни запамтити...
Ако си прочитао - онда ти то све пише тамо!
Књига сигурно има неки предговор или поговор за неку уопштену причу о делу, Његошу и његовом времену, имаш и објашњења уз скоро сваки стих...па уживај!
(Ма не кечеве, ја бих вас све намлатила! :-x)
Procitala sam knjigu...
jel moze nesto za vladiku danila...ako imaate neki sastav ili nesto za njega...
Imate temu na pdf škole o sastavima, radovima, zadacima i sl. pa možete pitati tamo
inače, ja imam muku sa gorskim vijencem, pokušavam da nađem neki dobar stih o kojem bih mogla da pišem pismeni, a baš mi nešto i ne ide... Elem, prebacite se vi na tu drugu temu
http://forum.krstarica.com/showthrea...=79779&page=81
Tebe ne prepada što propadaš - važno da pripadaš vecini:
masa je aspirin kada duša slini.
Pošalji link