ali ga je on ipak nekako dobio
http://www.themmanews.com/?p=27716
ali ga je on ipak nekako dobio
http://www.themmanews.com/?p=27716
dunkin' on people...
Cista promocija. Taj pojas je fikcija
Ovaj video je najbolji dokaz da u oktagonu nije dovoljan samo BJJ. Da biste se uopste i dohvatili sa protivnikom morate znati bar kick box inace lezite na podu sa sklopljenim rukama kao plavusa nimfomanka koja moli za sex.
I am not sending you because you are invisible, I am sending you because you don`t exist.
Najbolji je francuski box tj SAVATE.... Najslicniji je kick boxu samo sto se mnogo vise oslanja na brzinu i iskivaze... Tako da je superiorniji i od kick boxa i tajlandskog....
Ko mi ne veruje neka proba da trenira svaki od ovih sportova bar po mesec dana, videce da sam u pravu.
I am not sending you because you are invisible, I am sending you because you don`t exist.
po meni najbolje su ruska sistema pa krav maga i MMA
Najbolja ne znam moguce MMA jer prestavlja mjesavinu vise borilackih vjestina,ja licno sam trenirao Teakwando pa posle Kung Fu sad rekreativno Low Kick
један текстић који би могао да помогне да се обрати пажња на још који аспект обуке у борењу....
http://www.ruskisistem.info/ruski-si...s#commentInput
шта слушаш- чуј
шта гледаш-види
шта не знаш-научи
www.sistemasrbija.rs
najbolja je ona vestina u kojoj si pronasao sebe...jedna ima lepotu, druga ima efikasnost za ulicu kao samoodbranu, treca je efikasna u ringu..
Svaka vlada na svom terenu. Vidis sta ti je glavni cilj treniranja, svoje fizicke i psihicke sklonosti p ase prema tome uklopis i odaberes...
A jos bolje pitanje ovde je koji trener! Jer moze vestina da bude super ako te uci neznalica izgubices godine. Kao sto papricica kaze treba znati sta hoces i sta ti je cilj a potom odabrati i pravog coveka-trenera da te vodi-uci.
Slazem se bitan je trener,vestina manje vise,dugo sam trenirao karate i jos neke uz njega,sve je do trenera moze biti vestina,najbolja ali ako trener ne ume da radi sa ucenicima,dzaba sve.
Zavisi za sta ti treba.
Ako hoces da budes Nindza onda treba svasta da mozes.
Poslednji put ažurirao/la Milan Gruzanin : 08.04.2012. u 12:15
Uh svasta sam trenirao i inace ne znam sta bih izabrao ali procitah i setih se koliko je Tekvondo super i drago mi je da se i devojke angazuju na tom polju....i to kakve devojke...http://www.sportal.rs/news.php?news=73935
Po meni karate jel treniram karate.A pogotovo kyokushin stil
dejan001, moj ti je savet da se rekreacijski baciš na treniranje hrkljuša. Cenim da je ovo sport po tvojoj meri.
AbreZeeZbree
Neznam kako neko moze uporedjivati Karate i Box O.o .Svako ko zeli da vidi koja je vestina 'Mocnija' mora da je upozna prvo. Imao sam prilike da gledam,treniram box i svestan sam sta bokser moze and sta ne.Trenirao sam i karate...pa da. Boks: Za neku tehniku ti ne treba previse vremena da je savladas. Znaci uglavnom samo snaga,kondicija,izdrzljivost.To je to. E sad karate.Ne mozes savladati karate za odredjeni period.To je umetnost koja se uci do kraja zivota.Ali sam imao priliku da gledam demonstracije karateke i lajka ili bilo kog boksera.Karateka koji je dostigao neki veci nivo..Njega bokser ne moze dotaci.Ali bukvalno. To se zavrsava jednim preciznim udarcem u vitalni deo tela i to je to. Tako da karate. A sto se tice ostalih sportova. Pa mma nije sport zar ne? mesavina razlicitih sportova.A samim tim taj covek koji 'trenira' mma ne moze znati nijednu vestinu kako treba.Ne mozes postici vrhunac u 5 sportovaMada mnogo vise postujem sportove koji treniraju ujedno i duh pored tela( za razliku od boksa i takvih sportova ).
''640K ought to be enough for anybody.''
A sta je MMA?
Atletska disciplina?
Slazem se da MMA borac ne moze da savlada toliko sportova odjednom,ali to pokriva svojom izuzetnom izdrzljivoscu,fizickom spremom i kondicijom.Svako od tih boraca ima jedan sport koji je specijalizirao,bila to borba u stojci ili u parteru.Pa ce shodno tome sprovoditi svoju strategiju.
Ne bih smeo da se kladim da bi se karatista lepo proveo u kavezu protiv MMA borca.
Opet,MMA borac po karate pravilima bi sigurno bio inferioran.Osim ako nije Lyoto Machida![]()
aikido
Zavisi šta želiš sport ili veštinu. Iako ga nikada nisam trenirao ali da se ponovo rodim počeo bih od AIKIDA on ti daje SVE i od njega treba početi. Pa kada ga majstoriraš možeš da se prebaciš na šta hoćeš.
Sta je to sve?
Po mom misljenju Dynamic Ving Tshun,
predpostavljam da mnogi od vas nisu culi.
http://www.idvta.com
Ab homine homini cotidianum periculum
Ajmo sad da reklamiramo svako svoj klub ili vestinu![]()
Poslednji put ažurirao/la fight NWO : 12.10.2012. u 01:21
Ab homine homini cotidianum periculum
Cao
Po mom misljenju je ta vestina naj koja ce polaznika obucavati i pripremiti za relanu primenu, svaka vrsta azijskog folklora itd odmah odpada, bosonogo vezbanje i u kimonu odpada, suludi napadi odpadaju. Treba do postoji stres trening, vezbanje u okolnostima kao u pravom zivotu, napadi u sedenju,stajanju, kada si naslonjen, da napadi budu nasrtni i dinamicni.
Napadi svakodnevnim predmetima da se uvezbavaju a i koriscenje istih. Primena svih udaraca i svakog oruzija pa cak i ujedanja radi licne odbrane.
Ako je to sve dato u vestini ili bolje reci u samoodbranbenom metodu onda je to vrlo dobra stvar. Nebitno koje ime nosi. A vi razmislite koje su to samoodbranbene vestine.
Tu odmah, Wing Chun, Aikido, Karate, Jiu Jitsu (i Japanski i Brazilski) itd odpadaju. Da su neki aspekti tih vestina korisni to svakako, da cak i nekoliko tih tehnika druge takozvane hibridne vestine/metodi koriste i to je jasno, ali ako nisu dati oni faktori koje sam naveo vi ne izvlacite najbolje moguce iz treninga za LICNU SAMOODBRANU, mozda vam i nije cilj da vestina bude sto realnija, mozda je bitno da se bavite fiskulturom i da se malo znojite, ili da budete takmicar itd, onda je to uredu, ali nemojte mesati babe i zabe.
Pozdrav
Poslednji put ažurirao/la A-LEX : 12.10.2012. u 02:02
Pošalji link