to su gluposti
ako hoces kvalitet, i ako imas novac - preporucam italijanske
to su gluposti
ako hoces kvalitet, i ako imas novac - preporucam italijanske
To sto ti pricas su ciste gluposti
Imas toliko jednolicno misljenje kao i 99% stanovnistva, najbolje su spanske plocice, najbolje su italijanske plocice...
Zemlja u kojoj se prave plocice uopste nema veze sa kvalitetom. Ako te interesuje zasto procitaj sve moje poruke na ovoj temi.
Pa neke "nase" fabrike imaju kvalitetniju drugu klasu od nekih spanskih/italijanskih fabrika![]()
nisi upravu![]()
brat mog muza je direktor "interekeramike" u BiH; izmedjuostalog - najbolji izbor plocica u drzavi, ali i sire... posjetila sam nekoliko fabrika u evropi, vecinom u spaniji. Radi se o tome da sam razgovarala sa mnogim ljudima iz tog "sveta", od obicnih keramicara, do samih dizajnera... kad govorim o kvaliteti, to ovisi od materijala, obrade i svega ostalog - naravno. Ali opcenito govoreci - talijani prednjace kad je u pitanju proizvodnja kvalitetnih i proverenih plocica.
![]()
Poslednji put ažurirao/la princess bela : 03.01.2011. u 00:57
Po tom tvom bi ispalo da naša Zorka keramika ne valja ništa.
Ne osporavam ja to da "italijani" imaju dobru keramiku, već ti pričam o tome da je sve to do samog proizvođača, nema nikakve veze sa državom.
Al ajd molim te navedi mi koje si to fabrike posetila
Da li se smiju postaviti keramičke pločice u sušani i da li će pucati ako se založi vatra na njima?
mislim da sam na nekoj temi vec rekla, keramika ce popucati, dovoljno je da izbetoniras. u prostoriji takve namene plocice ti nisu potrebne.
keramicke ne ali granitna keramika (full body) takozvana moze i nikako "gres porcelanato" jer je to granitno telo sa glazurom (koja usled koriscenja moze da se osteti)
takodje preporuka sa moje strane je da osdradis pod obicnom gradjevinskom ciglom, ne pregradnom, obicnom gradjevinskom plus je i sto je to najjevtinija varijanta
klonJA
ma to je preskupo, msm ko ce da obraca paznju na pod u pusnici?
jedina susara u kojoj sam boravio je 100god stara ima 2x2 osnovu i visoka je 110cm i BLATO je na podu
nigde nisam napisao da su sve susare sa blatnjavim podom ! lepo pise da mi je takav pod pao na pamet kao prvi (jasno jer mi je ostao u secanju)
i da moze OIKOS spatulat, RIGIPS ploce za spusteni plafon, Valli&Valli rasveta i moze i Philip Starck sa sve Karim Rasidom pod ruku
@tema tj pitanje i dalje stojim da je jedno od najboljih resenja za susaru obicna gradjevinska cigla kao prirodni materijal i zbog celog izgleda ambijentamada ko gleda u pod kad tu vise razne djakonije od mesa
![]()
klonJA
Ja sam imao betonski pod sa "rupama" ....
Pošalji link