RS: Hoćemo i mi kao Kosmet

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
Ako je Kosmet slučaj za sebe, kako uporno tvrdi američki Stejt dipartment, pa je samim tim bez sličnosti sa Republikom Srpskom, onda ni Srpska nema ništa protiv da i ona bude poseban slučaj, bez sličnosti sa južnom srpskom pokrajinom, rekao je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

"Ako je tako, onda stvarno ne bi trebalo da bilo ko vuče paralelu između Srpske i Kosmeta, već da RS omogući osamostaljenje po principu `poseban slučaj`, ukoliko se pokaže da BiH, ovakva kakva je sada, ne može opstati", rekao je Vasić za "Fokus".

Komentarišući izjave da se ne može povlačiti paralela između RS i Kosmeta, kao i sve glasnije želje muftije novopozarskog Muamera Zukorlića za autonomijom Raške oblasti, Vasić kaže da međunarodna zajednica, ustvari, ne postoji, te je oko te formulacije okupljena grupa zemalja "u konglomeratu interesa koji su promenjive kategorije".

Prema njegovim rečima, i u slučaju Kosmeta i RS postoji samo prevlađujući interes nekih zemalja koje misle da BiH u ovom trenutku treba držati zajedno.

Predsednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da stalni pritisak i izjave nekih bošnjačkih političara u Federaciji BiH da je RS "nastala na agresiji", kod srpskog naroda stvara frustraciju i inat da traže izlazak iz BiH, odnosno otcepljenje.

On je naveo da koncept izdvajanja RS iz BiH realno nije moguć, iako bi se, prema njegovim rečima, 90 odsto građana Srpske sada izjasnilo za otcepljenje.

Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić kaže da sva dešavanja u regionu, kao i nastojanja političke scene iz Sarajeva, svim političkim partijama, sadašnjim i budućim, treba jasno da stave do znanja da ni pod kakvim uslovima ne smeju dovesti u pitanje autonomiju RS.
:super:
 
SFRY_Bosnia_and_Herzegovina.png
 

Back
Top