Sa zarađenih 2,9 milijuna vlč. Sudac pokreće televiziju

perzija

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
176
Knjiga ‘Zlatko Sudac - razgovori’ prodana je u više od 20 tisuća primjeraka po cijenii od 150 kuna za komad, a još tri knjige, ‘Monografija’, ‘Sluga Božji’ i ‘Meditation and examination’ nisu objavljene u izdanju Sudčeve tvrtke Joshua d.o.o., čije je sjedište u strogom središtu Zagreba.
ZAGREB - Joshua d.o.o., tvrtka u vlasništvu našega najpoznatijeg karizmatika i navodnog stigmatika, svećenika Zlatka Sudca, ostvarila je prošle godine prihod od gotovo tri milijuna kuna. Nakon svih rashoda i oporezivanja tvrtki je u recesijskoj godini ostala čista dobit od oko 1,4 milijuna kuna!
Duhovni materijal

Potvrdio nam je to direktor Sudčeve tvrtke, njegov šogor Franjo Toljanić, ujedno i vlasnik poznate vrbničke vinarije Gospoja.

- Točno je, radi se o javno dostupnim podacima. Taj novac zarađen je prodajom knjiga i CD-a s duhovnom glazbom “Put, istina i život”. Knjiga “Zlatko Sudac - razgovori” koju je objavio s Dunjom Ujević prodana je u više od dvadeset tisuća primjeraka - kaže Toljanić. Knjiga se prodavala po cijeni od 150 kuna pa je lako izračunati da je samo od prodaje te knjige Sudac u dvije godine uprihodio oko tri milijuna kuna. Tu su i još tri knjige koje je napisao vlč. Zlatko Sudac - “Monografija”, “Sluga Božji” te “Meditation and examination of conscience”, no one nisu izašle u izdanju tvrtke Joshua.

Sudac je jednom prilikom objasnio kako će sav prihod tvrtke od prodaje svoje knjige dati u humanitarne svrhe, no to nije učinio. Dio novca, naime, Sudac je namijenio gradnji budućeg duhovno-pastoralnog centra Milosrdnog Isusa. - Taj dio ćemo još razmatrati kada se intenziviraju radovi na gradnji centra. Tvrtka je trenutno u “hladnom pogonu” do planiranja novih aktivnosti - kaže Toljanić, koji tvrdi da direktorsku funkciju obnaša volonterski kako bi “pomogao šogoru”, a da iza biznisa zapravo stoji Zlatko Sudac.
Sjedište u Praškoj

Tvrtka Joshua registrirana je 2008. na elitnoj zagrebačkoj adresi u Praškoj 8, u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića. Tamo je registrirano dvadesetak tvrtki, no nema ni ureda niti pločice s imenom Sudčeve tvrtke, a zaposlenici drugih tvrtki nikada nisu vidjeli Sudca ni njegove suradnike. Do vlč. Sudca nemoguće je doći kako bi prokomentirao svoj poslovni pothvat jer Crkva ograničava njegov kontakt s novinarima.

Kontroverzni svećenik, osim po svojim stigmama, poznat je i po bojenju kose u crno, pomnom njegovanju brade i nošenju bijelih propovjedničkih halja kako bi što više sličio Isusu.

Zanimljiv je i njegov projekt “katoličke” televizije koja bi trebala biti prva hrvatska propovjednička TV postaja. Iza nje navodno stoje Hrvati u dijaspori čija je želja da postaja s emitiranjem krene već koncem ove godine. Jedan od vodećih ljudi projekta poznati je hrvatski redatelj Jakov Sedlar (njegov sin Dominik snimio je i film o vlč. Sudcu) koji kaže da je projekt još uvijek u začeću.

- Još ne znamo ni hoćemo li biti kabelska, internetska TV ili ćemo ići putem MaxTV-a, no više ćemo znati za oko mjesec dana. Sigurno je samo da se naša postaja neće zvati “katolička” iz formalnih razloga, te da se financijski nećemo pokrivati oglasima, nego isključivo donacijama vjernika. Osim propovijedi, prikazivat ćemo i vjerske filmove i druge religiozne sadržaje - rekao nam je danas Sedlar. Nije mogao reći hoće li Sudac prihode od tvrtke Joshua investirati u pokretanje televizije.
Sudac TV

Poznato je da je projekt katoličke postaje san jednog dijela biskupa i svećenika, no drugi su mišljenja da bi Sudčeva televizija zapravo poslužila kao kanal za Sudčevu komunikaciju s vjernicima. Upravo to Crkva pokušava izbjeći njegovom izolacijom u Betaniji, a čini se da bi Sudac, upotrebom medija, mogao doskočiti toj zabrani. Uostalom, to je već učinio pokretanjem svojeg informativnog portala www.velecasnisudac.com, iza kojeg, također, stoji Jakov Sedlar.


Tvrtku vode Tuđmanov ministar i poznati vinar

U sudskom registru među djelatnostima Joshue d.o.o. upisano je mnoštvo stavaka

ZAGREB - Tvrtka Joshua registrirana je 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna.

Jedini osnivač je Zlatko Sudac, direktor poznati vrbnički vinar Franjo Toljanić, a prokurist zagrebački odvjetnik Bosiljko Mišetić, poznat i po obnašanju dužnosti ministra pravosuđa u vrijeme predsjednika Franje Tuđmana.

Iako se izvorno radi o tvrtki za izdavaštvo, na Trgovačkom sudu u Zagrebu registrirana je za čitav niz djelatnosti - nakladništvo, distribuciju tiska, javno informiranje, radio i televizijsku djelatnost, elektroničke publikacije, programske sadržaje i usluge, proizvodnju, promet i javno prikazivanje audiovizualnih djela, pa čak i istraživanje javnog mnijenja.

No, tvrtka Joshua dosad je na tržište “izbacila” samo dva proizvoda - knjigu “Zlatko Sudac - razgovori” i glazbeni CD “Put, istina i život” na kojem je radio i jedan od naših najpoznatijih glazbenih djelatnika - Zrinko Tutić.

http://www.jutarnji.hr/zlatko-sudac...a--u-2009--zaradila-2-9-milijuna-kuna/878700/

Stoga verujte i bog ce vas nagraditi.:mrgreen:
 

Back
Top