Tek će pljuštati šamari po vladi!

Zelen bor

Poznat
Poruka
7.963
Politika

Dok svedoci saradnici šamaraju ministre po Srbiji, država se ne oglašava
Tek će pljuštati šamari po vladi!
Četvrtak - 12.08.2010
Iako se napad svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta na ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića desio još pre dva meseca, slučaj je zataškan, a niko iz vlasti i policije nije reagovao. Sve do juče, kada su posle pisanja „Alo!“ svi uglas „najoštrije osudili svako nasilje“.


Niko iz vladajućih stranaka, međutim, nema odgovor na pitanje kako je moguće da u jednoj demokratskoj državi neko lupa šljage ministru i da to prođe bez posledica?! I to naočigled brojnih svedoka, među kojima je bilo i predstavnika policije.
Bivšeg ministra za infrastrukturu Velimira Ilića ne bi iznenadilo da Čume nastavi da šamara po vladi, jer „tamo ima puno dužnika“.
- Više puta sam upozoravao da je Čume preuzeo poslove u ministarstvu i ja sam muku mučio da ga izbacim iz institucija. Sasvim je sigurno da on ima dužnike u vladi, čim može tako da se ponaša. On je tamo sada glavni i na kraju će sve da ih bije. Neće proći dugo vremena pre nego što i premijera počne da šamara. Ne bi on to mogao da radi da iza njega ne stoji neki jak lobi - upozorava predsednik Nove Srbije.
Šamaranje nasred Koridora 10 Zoran Krasić iz Srpske radikalne stranke vidi kao posledicu „mafijaške države“.
- Nekada je država imala svoju mafiju, sada mafija ima svoju državu. Sada se Čume slobodno šetka gradom i ugovara razne poslove. Šta je Mrkonjić i mogao da uradi kada je ovaj došao okružen bulumentom policajaca u civilu koje mu je država dodelila?! - pita se Krasić, a njegov kolega iz opozicije Đorđe Mamula pozvao je predsednika Tadića da reaguje povodom šamaranja ministra.
- Kada vlada nema jasno izražene sisteme vrednosti, onda joj se to vraća kao bumerang. Hoće li se ovim povodom izjasniti i predsednik Srbije Boris Tadić, koji se izjašnjavao oko svega i svačega - podseća Mamula.
Zanimljivo je da se posle ovog incidenta ministar navodno nije požalio ni stranačkim kolegama. Tako Branko Ružić kaže da prvi put čuje za ovaj skandal.
- Ne mogu da verujem da se to desilo i nadam se da informacija nije tačna... Ako je, ne daj bože, to istina, takvo nasilje se mora sankcionisati - stao je u odbranu kolege iz SPS-a Ružić, a neinformisan je bio i Srđan Milivojević iz DS-a.
- Pozvao sam ministra Mrkonjića da proverim informaciju, ali nisam mogao da ga dobijem. Ukoliko su ti navodi tačni, mogu samo da kažem da je svaki čin nasilja za najveću osudu. Svi u Srbiji treba da se osećaju bezbedno, bez obzira na to da li se radi o običnom građaninu ili ministru - poručio je Milivojević za „Alo!“.



ALO! OTKRIVA: Zašto je Čume šamarao Mrkonjića

Koridor 10 grade FINANSIJERI STRANAKA?!
Šamar koji je pre oko dva meseca ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić popio od svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta na jednoj od deonica Koridora 10 samo je kulminacija sukoba koji već neko vreme tinja među njima! Kako „Alo!“ saznaje, u pozadini konflikta stoji namera da se Čume izgura iz višemilionskih infrastrukturnih poslova, kako bi se „zlatni rudnik“ poverio direktnim finansijerima jedne od stranaka vladajuće koalicije.
Prema rečima dobro obaveštenog izvora, Mrkonjić je udarac zaradio između ostalog i zbog toga jer je stavio rampu na Buhinu nameru da preuzme stručni nadzor nad izgradnjom dela autoputa od Horgoša do Novog Sada.
- Čume je već dobio prvi tender za taj posao, ali je poništen.
Stručni nadzor bi trebalo da uvede izvođača radova u posao, što je u ovom slučaju vlasnik firme „Nibens grup“ Milo Đurašković. Međutim, to telo koje bi trebalo da kontroliše radove i ima mogućnost da raskine ugovor sa izvođačem u slučaju nepoštovanja ugovornih obaveza i dalje ne postoji, niti ministarstvu odgovara da ga ima. Za to vreme se iz budžeta samo odlivaju milijarde za posao koji nema nikakvu kontrolu - objašnjava naš sagovornik.
Podsetimo, zaštićeni svedok je posle žučne telefonske rasprave sa Mrkonjićem oko podele posle odjurio na gradilište na kome se ministar nalazio i posle nekoliko razmenjenih teških reči ga udario u lice i odgurnuo.
Naš izvor tvrdi da ovo nije prvi sukob dvojice „neimara“, te da je Buha pobesneo kada je shvatio da će biti izguran iz većine poslova na Koridoru 10, koji su, navodno, namenjeni finansijerima jedne od partija na vlasti.
- Čume je načuo da će poslovi u kojima se vrte velike pare biti povereni Milu Đuraškoviću i Batriću Radunoviću, poznatijem kao Baćko, koji stoji iza firme „Srbijaautoput“. Radi se o izuzetno moćnim ljudima koji drže veliki broj puteva u Srbiji i vodeće mesto u domaćoj niskogradnji. Njih dvojica su, kako se priča, veliki finansijeri jedne partije na vlasti - tvrdi izvor „Alo!“.



Nibens: Đurašković nikog ne finansira
Najodgovornije tvrdimo da „Nibens grupa“ ne finansira nijednu od domaćih stranaka niti uživa bilo kakve privilegije od strane državnih organa. Preduzeća iz „Nibens grupe“ su poslove dobila isključivo na međunarodnim tenderima koji su se odvijali pod budnim okom javnosti. Ukoliko neodgovorni pojedinci i dalje budu koristili naše ime za ličnu promociju i u svrhu obračuna sa državnim institucijama, bićemo primorani da zaštitu zatražimo na sudu - rečeno nam je u pres službi „Nibens grupe“ Mila Đuraškovića. Do zaključenja broja nismo uspeli da dobijemo komentar gospodina Batrića Radunovića, vlasnika firme „Srbijaautoput“.



Petrović: Sprega države i kriminala
Na pitanje kako je moguće da jedan svedok saradnik bude uopšte u mogućnosti da sa državnim organima ugovara ili konkuriše za poslove, Goran Petrović, bivši načelnik BIA, kaže da smo ovim samo zagrebali vrh ledenog brega.
- Tek kada ovakve stvari dospeju u javnost, čujemo za veze političara sa kriminalnim miljeom, a to je naša realnost. Da DEA nije presrela veliki šverc droge, nikad se ne bi otkrile veze Šarića sa brojnim političarima. Zato što su njihove veze i kontakti s ljudima na vlasti toliko jaki. Ni ovo šamaranje nije moglo pasti s neba i to je samo vrh ledenog brega - kaže Goran Petrović za „Alo!“.


http://www.alo.rs/politika/29940/Tek_ce_pljustati_samari_po_vladi


Ovo će da boli....Gospodine Predsedniče, oli progovoriti koju? Jeste li zbog ovoga i ovakvih kupili blindirani BMW? :think:
 
Господин ради отворено,транспарентно,демокрацијски.
Нема обланди,шарених лажа,бајки.Само дај.Мени.
Чист капитализам.А за то смо гласали.
Дакле,г. Чумета за институцију.
 
Saobraćajni incident ili napad

'Audi' nasrnuo na Snežanu Malović!
Nepoznati vozač „audija" presekao je juče pre podne kolonu vozila pod pratnjom u kojoj je bila ministarka pravde Snežana Malović, a posle upozorenja je pobegao prošavši na crveno

1

Gužva u saobraćaju, ili možda namera... Mesto na kom je „audi" naleteo na kolonu ministarke pravde

Na službeni „audi A8" ministarke Snežane Malović juče pre podne nedaleko od Palate pravde naleteo je crni „audi" beogradskih registarskih tablica! Ovaj automobil je „isekao" kolonu u kojoj je bila ministarka, a zatim kroz crveno na semaforu pobegao ka Novom Beogradu, otkriva Press.
Prema našim saznanjima, ministarka pravde vozila se službenim automobilom Savskom ulicom sa obezbeđenjem, dok je u pratnji bio BMW, u kome su se takođe nalazile „kobre", pripadnici specijalne jedinice Vojske Srbije koji je već nekoliko meseci čuvaju.

Incident ili namera

- Kolona se kretala, kao i sva vozila pod pratnjom, relativno brzo. Odjednom se stvorio drugi „audi" koji kao da je hteo da udari, prepreči put ili iseče kolonu. Posle upozorenja, vozač ovog „audija" pobegao je munjevitom brzinom, prošavši kroz crveno - objašnjava dobro obavešteni sagovornik Pressa.

Kako smo saznali, ministarka je na zadnjem sedištu čitala neka dokumenta i nije odmah primetila da se bilo šta neobično dešava, osim što je čula da je obezbeđenje odmah zatražilo proveru tablica „audija". Odmah je kontaktirana policija, koja je utvrdila da je „audi" iznajmljen kod jedne poznate beogradske rentakar agencije.

- Potraga za „audijem" odmah je krenula. Zna se i ko je iznajmio „audi", ali postoji mogućnost da ga je neko drugi vozio. Verovatno je u pitanju klasično divljanje u saobraćaju, ali zbog događaja iz prošlosti ne isključujemo nijednu mogućnost. Da bi se otklonila svaka sumnja, sve će biti do detalja provereno - rečeno nam je u MUP Srbije.

2
Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je Pressu da je juče doživela „neprijatnost" u saobraćaju.

- Tačno je to što ste saznali, ali iz bezbednosnih razloga ne želim o tome da govorim. Imam puno poverenje u ljude koji me čuvaju, kao i druge državne organe koji se bave pitanjima bezbednosti - kaže ministarka Malović.

Dodatno obezbeđenje

Ministarka pravde Snežana Malović u aprilu je morala da se preseli iz svog stana na drugu lokaciju, jer je policija prvo uhvatila jednog muškarca koji je video-kamerom snimao njen stan. Nekoliko dana kasnije u podrumu u njenoj zgradi pronađen je eksploziv, a posle toga je promenila i obezbeđenje, tako da je sada čuva specijalna jedinica Vojske Srbije „Kobre".

Zbog pretnji mafijaških grupa ugrožen je i specijalni tužilac Miljko Radisavljević, koji je takođe promenio mesto boravka pošto je pronađena velika količina eksploziva u automobilu koji je bio parkiran u blizini stana u kome je živeo.

Dal je gospođa ministarka sledeća....
 
”Држава се гради законом” пише на овој фасади.

Држава која крши основне норме људских закона, па и онај највећи - Устав, осуђена је на пропаст. А Србија дефинитивно пропада, што је и последњем чобанчету на Хомољу постало јасно.

Чуме би требао по свим законима да буде или у затвору или пак у дубокој илегали (ако је под заштитом државе као покајник који је помогао при разбијању удружења које је претило држави), без права да учествује у било каквом виду јавног живота.
Ако узмемо за пример Лакија Лучијана, који је као мафијаш игром судбине задужио ратну Владу Америке, добио опрост - помиловање, али под условом да трајно напусти Америчко тле, лако ће мо доћи до закључка који каже: Покајник си, помогао си, али ипак... ипак никада не можеш бити равноправан члан друштва. Остаћеш сакривен под неким туђим именом до краја живота.

Е сад, то важи у озбиљним државама, где Србија не припада. Чуме и њему слични, уместо да вуче букагије, да доживотно буде иза решетака, слободно возикај џип уз сву бахатост коју пружа полицијско обезбеђење државе, па успут припуца ако му неко стане на жуљ. А шамар који је добио Мрка... та то је ситница. Пајтоси се споречкали око неке сиће, сад не знам дал се ради о 10.000000 или 30.000000. еврића.
Дакле, Чуме је друго лице целе Владе Србије!
 

Back
Top