EKSTRAKT KOMBUHE!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

MaJ

Početnik
Poruka
23
Većina vas zna za delotvorno dejstvo napitka kombuhe ali ovo što se nedavno pojavilo kod nas je novitet u ovoj oblasti!

Ekstrakt kombuhe

Ekstrakt kombuhe je preparat dobijen pravilnom fermentacijom kombuha napitka. Dobija se na specifičan način, posebnom opremom i pod posebnim fizičko – hemijskim uslovima. Ekstrahuju se najvažniji sastojci fermentacije kombuha tečnosti, odstranjuje se voda, sirćetna kiselina i svi živi mikroorganizmi. Ovako dobijamo stabilizovan preparat sa dugim rokom upotrebe i konstantnim prijatnim ukusom.Mogu ga koristiti svi: deca-odrasli, bolesni-zdravi!!!

U svom sastavu ekstrakt kombuhe ima istinsko bogatstvo napitka kombuhe: glukoronsku kiselinu, L–mlečnu kiselinu, vitamine B kompleksa, preradjeni šećer, kao i ostatke ekstrakta čajne mešavine (koja se upotrebljava pri pripremi čaja za kombuha napitak). Ekstrakt kombuhe je pravi koncentrat za zdravlje, snagu i energiju, zato što se od 20 litara tečnosti kombuhe dobija 250 grama ektrakta. Usled ovoga, dejstvo ekstrakta kombuhe je 10 puta jače i isto toliko i brže od same kombuha tečnosti. Preparat je proizveden u Makedoniji i jedinstven je proizvod, ove vrste u svetu.

Dejstvo ekstrakta kombuhe

Najvažnija komponenta, zastupljena u velikoj količini u ekstraktu kombuhe je glukoronska kiselina. Savremena nauka još nije uspela da sintetizuje ovu kiselinu, koju zdrava jetra stvara u cilju prečišćavanja krvi. Otpadna jedinjenja u krvi ova kiselina vezuje i takva jedinjenja se zovu glukonoidi. Jetra najčešće ne može da luči ovu kiselinu u dovoljnoj količini, jer zdrav metabolizam jetre narušavaju toksini uneti u jetru putem vode, hrane ili vazduha, kao i stresni faktor. Zbog toga se čovek oseća umorno, malaksalo i ima veliku potrebu za spavanjem. Dugo življenje u ovakvom stanju dovodi do ozbiljnih hroničnih bolesti.

Ekstrakt kombuhe zbog ogoromnog prisustva glukoronske kiseline regeneriše jetru i pročišćava krv pa samim tim i relaksira jetru. Redovnim korišćenjem ektrakta kombuhe, čovek se oseća pun energije, svežine i vitalnosti. L–mlečna kiselina ja poznata kao jaka antikancerogena supstanca i zato je ekstrakt od kombuhe odličan preparat u prevenciji raka. Kompleks B vitamina isključivo dobro deluje na nervni sistem i na planu odstranjivanja štetnih hemijskih produkata u organizmu nastalih kao rezultat stresnih stanja. Sekrete disajnih puteva koji se javljalju kod pušača, pri prehladi ili bronhitisu, ekstrakt od kombuhe odstranjuje za veoma kratak period.

Ekstrakt kombuhe pročišćava i bubrege, odstranjujući toksine koji se talože u njima pri raznim terapijama sa lekovima, antibioticima ili korišćenjem raznih preparata za sportiste. Ekstrakt kombuhe ima širok spektar delovanja pa ga mogu upotrebljavati i deca i odrasli, kao i zdravi i bolesni.

Zbog prisustva šećera (glukoze i fruktoze) dijabetičari ne bi trebalo da ga koriste (mada su noviji rezultati pokazali veoma povoljan uticaj ovog ekstrakta na pojedine osobe obolele od dijabetesa).


Upotreba ekstrakta kombuhe

Preventivno su dovoljne 2–3 kafene kašičice ekstrakta dnevno. Preporučljivo je da se ne uzima bilo koja tečnost 30 min pre, kao i 30 min posle uzimanja ekstrakta od kombuhe. Prilikom konzumiranja dobro je ekstrakt zadržati 2–3 min u ustima, pa tek nakon toga ga progutati. Kod težih bolesti preporučuju se 3 supene kašike ekstrakta dnevo.
 
Mislim da je administrator ove teme zabranio reklamiranje proizvoda ovim putem. Ali dok jos ne zatvori ovu temu: sta je to PXD sistem distribucije, da li te KOMBUHE ima u tabletama jer sam gadljiv na ukuse tih svih preparata (ehinacee, koprive i tako toga).
 
Machak69:
Mislim da je administrator ove teme zabranio reklamiranje proizvoda ovim putem. Ali dok jos ne zatvori ovu temu: sta je to PXD sistem distribucije, da li te KOMBUHE ima u tabletama jer sam gadljiv na ukuse tih svih preparata (ehinacee, koprive i tako toga).


Hvala ti za OPOMENU. Nov sam ovde i nisam to znao tako da sam obrisao deo gde se spominje sistem distribucije. NADAM SE DA NECE ZATVORITI SADA OVU TEMU!?
Ekstrakt je veoma prijatnog ukusa. Nesto nalik medu malo redji i vrlo malo kiselkastiji. Deca ga veoma rado piju pa ne verujem da se ne bi i tebi svideo :!:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top