krvavi open in new window problem
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: krvavi open in new window problem

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    29.10.2004.
    Lokacija
    novi sad
    Poruke
    49
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano krvavi open in new window problem

    kada napravim link na stranici, i hocu da se slika prilikom klika otvori u novom prozoru(bez toolbar-ova i icega, samo slika), i da velicina tog prozora bude ista kao velicina slike, to ne ispadne kako treba. Tj. u prozoru uvek ostane malo "bele" pozadine.

    Da li nako zna kako da resim ovo?

    Hvala unapred.



  2. #2
    Primećen član
    Učlanjen
    08.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    869
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    -----KORAK BR. 1-----
    Sljedeći kod stavi u header stranice

    <SCRIPT>

    function popUp(page) {
    fineline=eval("window.open('"+page+"','fineline',' toolbar=0,scrollbars=0,location=0,status=0,menubar s=0,resizable=0,width=300,height=300')")

    }
    </SCRIPT>

    ------KORAK BR. 2-----
    Sljedeći kod stavi u body tag:

    onLoad="popUp('index.html')"

    Primer kako bi body tag mogao izgledati:

    <BODY onLoad="popUp('index.html')">



    --------------------------------------

    300 zameni sa velicinom slike
    index.html zameni sa nazivom stranice

    Ovo ti je klasican pop up prozor

  3. #3
    Buduća legenda Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.036
    Reputaciona moć
    129

    Podrazumevano

    Hmmmm... zasto eval?!? I zasto navoditi parametre?

    Izmedju <head> i </head> tagova na strani stavi:

    Kod:
    <script language="JavaScript">
    function openPopup(url, wid, hei) {
      imageWindow = window.open(url,'imgWin','width=' + wid + ',height=' + hei);
    }
    </script>
    I gde hoces da otvoris popup dodas samo "openPopup('strana', 640, 480)", odnosno "JavaScriptpenPopup('strana', 640, 480);" ako se radi o direktnom linku...

    E sad, ako bi strana bila tvoja slika, tih 2 piksela sa gornje i leve stranice ce postojati zato sto nije definisano u body tag-u (posto otvaras sliku) da margine budu 0... To se moze definisati na mnogo nacina, ali jedini cross-browser nacin bez problema bi bilo da napravis HTML stranicu koja ucitava tvoju sliku... To mozes i dinamicki da odradis samo sa jednom HTML stranom, u fazonu:

    Kod:
    <html>
    	<head>
    		<title>Image view</title>
    	</head>
    	<body leftMargin="0" topMargin="0" marginheight="0" marginwidth="0" scroll="no">
    		<script language="JavaScript">
    			imageURL = document.location.toString();
    			imageURL = imageURL.split("?");
    			imageURL = imageURL[1];
    			document.write('<img src="' + imageURL + '"/>');
    		</script>
    	</body>
    </html>
    Snimi to kao, recimo, imageloader.html i onda u gornjem primeru sa popup-om koristis:

    openPopup('imageloader.html?slika.jpg', 640, 480);

    To bi trebalo da resi tvoj problem...

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    29.10.2004.
    Lokacija
    novi sad
    Poruke
    49
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Prvo, hvala na pomoci,
    Ali prokletinja nece da radi tako! Probao sam oba nacina, ali verovatno nesto ne radim kako treba, nema veze, batalio sam tu ideju svakako.

    Nego, pitao bih vas neke druge stvari. Naime, da li se stvari poput iframe-ova, ovih gore skripti koje sam trazio u proslom post-u, itd. svrstavaju u bazicne, tj. osnovne stvari vezane za web design?
    Ja krecem od krvave nule(uradio sam 1 sajt u frontpage-u pre jedno tri dine), i sve ovo mi je jako strano. Osecam kao da mi fali neka debela podloga ili temelj za ovo znanje.
    Mislim, kako-tako ja sve uradim kako i zamislim, ali to zahteva uzasno puno vremena, a na kraju ispadne bas tako, kako-tako.
    Dakle, da li neko ima predloga za mene kako i odakle da pocnem da ucim?

    By the way, ja jedva otvaram ovaj sajt, da li je do moje konekcije ili je nesto drugo u pitanju.

    PS
    Imam jos jedan problem. Na homepage hocu da stavim tabelu, pa da jedna od celija te tabele bude kao news arhiva. Znaci kada god se site update-uje, u toj celiji ce pisati poneka informacija o tom update-u. E sada, problem je u tome sto ja necu da cela stranica ide dole sa scroll-om(posto ce se vremenom nakupiti texta u toj celiji tabele), hocu da ubacim iframe u tu celiju i da samo ona scroll-uje(da dobije scrollbar).
    To sam vidjao na par mesta ali ne kapiram kako da uradim to. Jos jednom naglasavam da mi je poznavanje HTML-a i JavaScripta poprilicno ograniceno.

  5. #5
    Buduća legenda Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.036
    Reputaciona moć
    129

    Podrazumevano

    Ja zaboravio da stavim } u JavaScript-u ops: ... Mada je to bilo ocigledno.... Evo ti primera:

    http://www.topflashers.com/tmp/imageviewer.zip

    Na ostalo cu odgovoriti kad imam vremena...

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    29.10.2004.
    Lokacija
    novi sad
    Poruke
    49
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Incognito
    Ja zaboravio da stavim } u JavaScript-u ops: ... Mada je to bilo ocigledno.... Evo ti primera:

    http://www.topflashers.com/tmp/imageviewer.zip

    Na ostalo cu odgovoriti kad imam vremena...
    :-) znaci zato ne radi.
    btw imam knjigu DW2004 by Betsy Bruce, i nije bas nesto, svega par stvari se objasnjava kako valja, a ni traga od onoga sto mi treba.

    proveravacu redovno ovaj topic.

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    08.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    869
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    To odradi preko skripte.
    Idi na www.skriptarnica.com pa se malo promuvaj mislim da je tamo bilo nesto sto ti treba oko news-a.
    Ako ne uradis nista javi se pa kad uhvatim malo vremena ispisacu ti sve.

  8. #8
    Elita codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.422
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio DamnVegetarian
    Ja krecem od krvave nule
    To kod tebe brate nesto mnogo "krvavo". Naslov teme, tekst poruke...
    A ovamo vegetarijanac...

  9. #9
    Početnik
    Učlanjen
    29.10.2004.
    Lokacija
    novi sad
    Poruke
    49
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio codemaker
    Citat Original postavio DamnVegetarian
    Ja krecem od krvave nule
    To kod tebe brate nesto mnogo "krvavo". Naslov teme, tekst poruke...
    A ovamo vegetarijanac...
    O_o OOoh *Craazy, but it feels soo riiight...*

    ma glupiram se... :-)
    bio sam i na skriptarnici, ali nisam nista nasao, sutra cu pogledati jos, idem sada u kafanu.

    ziveli.

Slične teme

  1. Open in new window
    Autor absonic u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 23.11.2006., 16:10
  2. Window.dll?
    Autor Mirko65 u forumu Video igre
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 24.03.2005., 14:09
  3. JavaScript i window.open()
    Autor codemaker u forumu Web dizajn
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 23.01.2005., 00:57
  4. Window Maker
    Autor Backy u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 26.12.2003., 13:38
  5. Window washer......
    Autor macaktosa u forumu Softver
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 21.12.2003., 23:45

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •