Cemu sluzi bluetooth u automobilu?

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
Evo, mozda je malo glupo pitanje, ali posto stvarno nemam pojma, pa da postavim. Danas sam uzeo novu kiu ceed sw, i vidim da na onoj konzoli kod proreza za ubacivanje CDa pise bluetooth. E sad, na volanu imaju dugmici za pozivanje i to sam vec provalio da mogu da povezem telefon pa imam handsfree, ali da li bluetooth opcija moze da se iskoristi za jos nesto sem telefoniranja? Uputstvo nisam jos ni gledao, mrzi me, nego reko da ovde postavim jel sigurno neko zna odgovor. Hvala unapred!
 
Bluetooth u autu sliži da možež telefonirati tkz. handsfree. Ako te neko poziva može se javiti komandama na volanu ili gdje su već.
A što se tiče muzike to trebaš imati takvu mogućnost na telefonu. Tj. da telefon podržava prenos zvuka sa muzičkog playera na neki drugi uređaj preko bluetootha.
Oko detalja povezivanja sa autom to bi trebao pogledati u nekom manualu ako si dobio uz auto.
Ali mislim da bi trebalo proces otprilike ovako da ide.
Na telefonu nađi bluetooth iz auta i prijavi ga kao uređaj (device) u telefon, kada to uradiš pokreni player na telefonu i vidi u opcijama playera da li ima transfer sound ili tako nešto. Preko te opcije izaberi da prenosi zvuk na bluetooth uređaj u autu.
 
E, to me nteresuje u vezi podesavanja muzike? Da li bi mogao malo poblize da mi objasnis oko toga, sta mogu podesiti, i da li npr. mogu svoj mobilni da uparim sa tim BT u kolima, pa da mi mobilni sluzi kao player, a da se cuje u autu kao da sam pustio na CD?

Evo, drugi kolega ti je već odgovorio, ukoliko mobilni telefon podržava tu opciju, onda da, bluetooth se najčešće koristi za puštanje muzike sa mobilnog telefona u automobil
 
I zaboravih još da napišem, u nekim slučajevima ako je uređaj u autu dovoljno kompatibilan sa mobilnim telefonom onda možeš preko uređaja u autu da imaš potpunu kontrolu. Odnosno prebacivanje pjesama (sledeća, predhodna), play, pauza itd. Ali ako nisu kompatiblni onda te funkcije radiš na telefonu.
 
O, pa to uopste nije lose... Imam nokiu 5230 a uskoro treba da mi stigne i neka nokia navigator koju sam ustvari dobio na poklon uz kupljena kola, ali nije bilo na lageru trenutno telefona, pa ce mi poslati postom za koji dan sve sa ucitanim mapama evrope. nadam se da ce neki od ova dva telefona moci da se upare sa kolima preko BT, pa da vidim kako to sve funkcionise. A danas cu da uzmem manual i sve detaljnije da procitam. Hvala vam puno ljudi za odgovore. Pozdrav!
 

Back
Top