u Holtimedu su mi rekli da se nejavljaju na telefone jer su prebukirani a zakazivanje se vrsi licno. ima na dva mesta u gradu.
u Holtimedu su mi rekli da se nejavljaju na telefone jer su prebukirani a zakazivanje se vrsi licno. ima na dva mesta u gradu.
zdravo..
mislim da medju ljudima koji se brinu o svom zdravlju i pristupaju jednom ili vise sistema ocuvanja zdravlja i lecenja, u nasoj zemlji preovladjuju dve vrste - oni koji na svesnom planu misleci da se bore protiv bolesti, zapravo ih nesvesno obozavaju i brizno neguju; i oni koji kroz odredjenu praksu iskreno zele da unaprede svoje zdravlje ili se izlece.
ljudi iz prve kategorije koriste bolest kao opravdanje pred sobom i drugima, jer nista na ovom svetu nije bolje opravdanje od bolesti.
oni iz druge grupe prihvataju odredjeni sistem - neki vid ishrane, akupunktura, homeopatija, kiropraktika, masaza, terapije svetloscu, kristalima, itd.
zajednicko za obe kategorije je zbunjenost u moru razlicitih sistema i potraga za onim pravim. otuda i forum![]()
i tako trosimo mnogo energije trazeci pravu stvar za sebe, ne uvidjajuci da idemo u pogresnom smeru i da ni u idealnom slucaju necemo naci trajno resenje. prepustajuci se prakticaru bilo kog sistema, koliko god strucan bio, mi smo pasivni (jer volimo da nas drugi bockaju, masiraju, tretiraju...) i stvar resavamo samo privremeno. sta je onda resenje? jedina 'savrsena' medicina bi bila ona u kojoj pojedinac moze sam, bez posrednika da postavi dijagnozu i resava problem. u tom cilju duboko verujem da je najbolje praktikovati neki od drevnih, milenijumima proveravanih sistema - kao sto su joga ili cigong (qigong). oni se u svojoj sustini ne razlikuju, tokom vremena su poprimili joga indijskog, cigong kineskog pecata, ali su znanja koja su nasledili starija od oba sistema. kroz praksu joge/cigonga mi upoznajemo sebe, osvescujemo nesvesne strahove, umirujemo misli i emocije, stavljamo ego tamo gde mu je mesto.. jednom recju, stvaramo uslove da otklonimo blokade koje smo (u najvecoj meri usled emocija) stvorili tokom zivota. kada su blokade otklonjene, energija moze ponovo neometano da tece, kao kada smo bili deca (do 3.-4. godine). u takvim uslovima postajemo daleko senzitivniji i sami, direktno, bez ikoga ili icega sto bi posredovalo energetski dijagnostikujemo problem na vreme - pre nego sto on postane problem tkiva (tkivo je inertno, daleko se teze oporavlja), kao i nacin lecenja koji nam je u tom trenutku potreban. Nijedan prakticar ne moze pratiti sve promene koje se u nama svakog momenta javljaju (dijagnoza postavljena u jednom trenutku, vec u narednom moze biti drugacija), nijedan nutricionista ne moze znati precizno koja nam ishrana odgovara, i sl. Zato, krenite sa praksom, otvorite energetske kanale, tako cete dobiti odgovore na pitanja zbog kojih ste na forumu..
u nasoj zemlji postoji svega nekoliko prakticara joge i cigunga cija energetska polja zaista potvrdjuju da oni stoje iza onoga sto pricaju. kod jednog od njih i sam vezbam. ko je zaiteresovan da sazna vise, moze ostaviti kontakt, pa cu se javiti.
svako dobro!
Jeste da prošlo 5 mjeseci od tvog posta, ali me interesuje jedno...
Kakvi su tvoji nalazi te se dvoume između PBC i AIH?
Kolika ti je vrijednost: AST, ALT, AP, GGT, Albumina i da li si AMA ili ANA pozitivna?
Biopsija nije ništa strašno. Radio sam je prije 10 godina i moram opet za mjesec dana...
Velika je razlika između ta dva obolenja. Postoje i slučajevi preklapanja...
AIH je vezan za propadanje hepatocita pa je zato ALT i AST visok, a PBC je propadanje žučnih kanala u jetri pa se manifestuje visokim vrijednostima GGT i Alkalnih fosfataza.
Kad bih morao birati između njih izabrao bih AIH...
Ja sam htela samo da pitam za savet. Moj momak je isao na sva moguca snimanja, bukvalno od glave do pete i sve mu je ok, ali njemu i dalje nije dobro. Kada ga uhvati to nesto-boli ga kicma skroz dole (ali ne stalno ),oci mu zasuze, usi pocrvene, kao i obrazi,pocne zujanje u usima i ima osecaj da ce se onesvestiti... Isao je kod nekog deke koji je trevar, u Zrenjaninu je, ali mu nije pomogao. Najverovatnije mu je nagnjecen neki zivac,pa cisto da me posavetujete sta da radimo i kome da se obratimo, to traje 2 godine sa njim...U napred zahvalni...
To je važnoDanas sam kad sam videla onaj prvi post ukucala ime te gljive i dospela na još nekoliko foruma na kojoj je hvale ali koliko sam uspela da skapiram "oni" je sami "gaje".Nemam sreće kad se radi o cveću,neće me ništa pa taman da mu igram i pevam
pa me zanima gde mogu da je nabavim "kao gotov proizvod"
![]()
ja više godina unazad pijem tokoferol i folan jer sam pročitala da vitamin E i folna kiselina imaju dosta efekta po tom pitanju....znači sad da se bacim i na B i šta još mogu da uzimam? (hiprevitaminozu sigurno ne mogu da dobijem jer sam u velikom deficitu po pitanju svega)
evo nađoh ovo sad,pa reko' možda nekome posluži...
http://www.kombuha.com/
http://www.narodnamedicina.com/kovacevic/kombuha.html
Da li je neko pisao ovde o raku pluća, interesuje me šta alternativna medicina ima za reći o ovoj bolesti?
Ne moraš uvek da kažeš nešto pametno. Nekad je pametno zaćutati.
A gde da ja to "nađem?" Previše uopšteno si mi odgovorio. Ok je ako nemaš izvore, ali ako imaš - interesuju me.
Hvala u svakom slučaju.
Ne moraš uvek da kažeš nešto pametno. Nekad je pametno zaćutati.
Prvi legalan lek na bazi kanabisa
Britanska farmaceutska kompanija GV Pharmaceuticals je prva firma u svetu koja je dobila dozvolu za proizvodnju leka na bazi kanabi
Kompanija je dobila dozvolu za uzgoj marihuane od nadležnog ministarstva.
Lek se zove "sativeks" i prodavaće se na recept. Reč je o spreju koji će lekari prepisivati pacijentima zbog nuspojava koje se pojavljuju kod obolelih od multiple skleroze.
cutanje je zlato vidim mnogi su se obogatili [SPOILER][/SPOILER
Pošalji link