NI DEMOKRATIJA NE VALJA

Da li je opreljenje većine garant da će Srbija imati dobru vlast?

  • Da

  • Ne

  • Samo ako se opredeli za sposobne

  • Volja većine se mora uvažiti bez obzira za koga glasa


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

oprem dobro

Zainteresovan član
Poruka
447
Već dve decenije se po Srbiji priča i dela demokratski. Mi smo zasad jedini javno saopštili da demokratija nije "savršenstvo bez mane". A nameravamo da uzmemo učešća ne samo u tzv. političkom životu, nego i u istoimenoj vlasti. Preciznije: da budemo na njoj.
Tvrdimo da princip po kojem je bitno opredeljenje većine nije sam po sebi dobar. I da je on doneo niz zala ovoj zemlji, Srbiji. I ne samo njoj. Tvrdimo da politikom ne može da se bavi svako, naravno ako se hoće rezultati.Isto tako tvrdimo da su političke partije ne samo beskorisne, nego i štetne. Prisiljeni smo da zbog "demokratskih pravila" i sami osnujemo partiju, iako bismo radije na drugi, javan i neprisilan način da dođemo na vlast, kako bismo sebi i svim građanima koji poštuju zakone omogućili svaku vrstu prosperiteta. Prvi naš predlog , kad uđemo u Skupštinu, i to kao apsolutna većina u njoj, biće da se ta institucija raspusti, jer je preskupa, a neplodotvorna. I raspustićemo je, ako se sa time slože i ostali. Itd.
Ko smo mi?
www.apsorg.rs
 
Pa ne znam... Pre bih mogao da kažem za 90-te da nisu ličile na demokratiju, ali ***, Sloba je došao na vlast sa preko dve trećine naših glasova, znači mi smo mu dali priliku da radi to što je radio. U zadnjih 10 godina, počev od Koštunice, izbor je bio više nego jadan. Ja sam samo jednom u životu glasao i to za neku ekološku stranku, iz zezanja. I na svakim izborima sam se nadao da izlaznost neće preći 50%, pa da vidim šta će onda, ali to se nikad nije desilo.
 

Back
Top