Ко је уништио туристичку сезону у Далмацији

Ко је крив што је пукла сезона у Хрватској?

  • Удба

    glasova: 4 44,4%
  • Југоносталгичари

    glasova: 0 0,0%
  • Божја казна

    glasova: 0 0,0%
  • Муслимански екстремисти

    glasova: 0 0,0%
  • Хрватски екстремисти

    glasova: 5 55,6%

  • Ukupno glasova
    9
  • Anketa je zatvorena .

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrv...ype/ArticleView/articleId/108760/Default.aspx
ZAŠTO NAM UNIŠTAVATE SEZONU?
Potkradaju i mlate turiste, bageri i leševi na plažama, radovi na cestama, fekalije u moru

Mala zemlja za velike probleme.

Tako bi za pojedine turiste mogao glasiti slogan za početak sezone - izgleda da pojedinci čine sve kako bi uništili trud čitave turističke zajednice: počelo je masovno potkradanje turista, pljačka ih se na plažama, provaljuje na jahte, kupače u Dubrovniku je u moru i na ulicama dočekao izmet i smrad, radovi na plažama onemogućuju kupanje na dvadesetak lokaliteta u Dalmaciji, obnova cesta je počela upravo sada, leševi nestretnika na plažama leže satima jer se ne zna tko je nadležan za njihovo odnošenje, a do sada je nekoliko turista diljem Dalmacije zatražilo liječničku pomoć jer su ih domaćini cipelarili. O tome su, napomenimo, uredno izvijestili i strani mediji
U zemlji u kojoj gotovo stotinu tisuća ljudi radi u turizmu i ugostiteljstvu i izravno ovisi o svakoj turističkoj devizi, pa se u skladu s tim i trude biti dobri domaćini i u znoju lica svojega uslužuju više od deset milijuna gostiju svake godine, dok državna blagajna strepi za očekivanih oko 6,5 milijardi eura koje bi joj trebala donijeti ovogodišnja sezona, nevjerojatno je kako sami sebi dajemo autogolove tek nekolicinom neobuzdanih i nepromišljenih postupaka prema našim gostima. A najgore od svega je što takvi ispadi bace sasvim u drugi plan sve ono dobro i vrijedno što profesionalci rade kako bi stvorili sliku dobrih domaćina.

Smrad u Dubrovniku

Jedan od ozbiljnijih incidenata dogodio se na jugu Hrvatske: - Nismo u banani nego u govnima - mrmljali su Dubrovčani u srijedu ujutro, dan nakon prave katastrofe koja se, na početku po svemu uspješne turističke sezone, dogodila na Babinu kuku, blizu hotela načičkanih uz Uvalu Lapad. U srijedu se, naime, zrak nad Babinim kukom i lapadskom Uvalom pomalo raščišćavao nakon što je iz jednoga šahta u Kliševskoj ulici “prokuljala” kanalizacija koja se potom stepenicama i ulicama spuštala sve do odvoda za oborinske vode, a njima – ravno u more, u Uvalu.

Zbog fekalnog onečišćenja mora Zavod za javno zdravstvo u utorak i srijedu pozivao je kupače da se ne kupaju na plažama u Uvali Lapad na kojima je inače svakodnevno na stotine posjetitelja. Krivac za incident kakav se ne pamti u Dubrovniku pronađen je, no to nije umanjilo neugodnost situacije. Prema riječima direktora dubrovačkog “Vodovoda” Pera Miškovića, kanalizacijska cijev začepljena je zbog nekoliko dasaka koje su nemarni radnici jedne građevinske tvrtke ostavili u šahtu pri izvođenju radova još prije dvadesetak godina. Ostaci drva dospjeli su u cijevi, gdje se na njih nakupljala nečistoća, a kad je cijev blokirana, iscurilo je na najslabijemu mjestu - na šahtu. Djelatnici “Vodovoda” su popravili kanalizacijske odvode, a zajedno s vatrogascima, jakim su šmrkovima u utorak i srijedu ispirali ulice u tom dijelu Grada kako bi nestali i posljednji ostaci nesnosnog smrada.
Gramzivi taksisti

Uzalud sve to kada se gost, na njegovu nesreću, nađe na ulazu u taksi u zadarskoj zračnoj luci pa ga onda taksist “odere” za nimalo nježnih 600 kuna za 15 minuta vožnje ili kada na isti način pokuša ući u taksi u splitskoj zračnoj luci, a tamo se oko njega i njegove prtljage počnu tući ti isti taksisti. Na žalost, nije puno bolje ni na autobusnom kolodvoru u Dubrovniku, ali i Splitu i Makarskoj, gdje nespremne goste dočeka cijela četa agresivnih i poduzetnih “zimmer frei” iznajmljivača, trčeći za njima i po nekoliko desetaka metara ne bi li ih nagovorili da pođu baš s njima. Kada se gost jednom uspije dočepati sobe ili apartmana, nove ga zamke čekaju već kod prvog obroka u kojemu će mu se, bude li loše sreće, u ugostiteljskom objektu naplatiti i voda iz slavine, ali i pašteta za predjelo koju niti je tražio niti je želio.

Ugostitelj mu je sam taj namaz donio na stol dok gost čeka glavno jelo i onda mu ga uredno zaračunao pri naplati! Neugodnosti neki gosti imaju i pri plaćanju karticama, koje se svuda u svijetu tretiraju kao gotovina, ali neki “financijski” nabrijani domaćini na Jadranu znaju zaračunati i 10 posto više na računu zbog plaćanja karticom. A kada se gost pokuša pobuniti zbog toga, može mu se dogoditi da završi i u moru, ako su domaćini malo nervozniji kao lani na Kornatima. Posebna su priča tečajevi kune u privatnim mjenjačnicama koji u svakom trenutku variraju, a što se više bliži špica sezone, to su sve dalje od realnog i legalnog državnog tečaja.

Prevariti gosta na brzinu, kao da je sezonski “sport” svih onih koji su zalutali u turizam i u turistička područja gdje dođu, poberu vrhnje u špici i nestanu, ostavljajući mrlju na dojmu o zemlji gdje je biti uljudan, ljubazan i susretljiv prema turistima tradicija stara više od stotinu godina. Iako inozemne turiste u restoranima konobari (još uvijek!) ne dočekuju uzvikujući “daj pare, ovo je pljačka!”, mnogi su ih gosti napuštali upravo s takvim gorkim osjećajem. Desant gostiju s kruzera na Dubrovnik, koji svake godine preplave restorane, kafiće i trgovine, prilika je u kojoj proradi beskrupulozni zgrtački mentalitet, stara boljka hrvatskog turizma.

Naplaćenih 50 kuna za zelenu salatu, 100 kuna za kilogram grožđa na štandu ili jedinica koja se naglo pojavi ispred istaknutih 30 kuna za pizzu, pa se napuše u 130 kuna, samo su neki od primjera kad ugostitelj ili trgovac razvuče širok osmijeh pred gostom koji progovori jezikom koji miriše na hrpu novčanica. Iako se takva vrsta turističke ponude kod nas, nažalost, može naći duž obale, situacija je specifična u biseru Jadrana, Dubrovniku.

S obzirom na porast pritužbi potrošača vezanih uz turizam, a sve kako bi stali na kraj raznim oblicima pljačke turista, predstavnici Saveza za zaštitu potrošača Hrvatske-Split nedavno su, uz suradnju Upravnog odjela za poduzetništvo i turizam Grada Dubrovnika, prezentirali projekt potrebe osnivanja savjetovališta za zaštitu potrošača - korisnika hotelsko-turističkih usluga. - Taksisti ne pale taksimetar, cijene voća dosežu astronomske visine, podmeće im se roba upitne kvalitete - kazuje nam Marin Juras iz udruge Dubrovački potrošač.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ево....да не буде....Срби лажу и измишљају....
Ово су написали Далматинци.....
;)
 

Back
Top