Srednja skola u USA

Company

Početnik
Poruka
47
Pozdrav svima.

Ove godine sam zavrsio prvi razred gimnazije.
Ja bi voleo da odem u USA posle treceg razreda. Da tamo uisem cetvrti razred, zato da bi skroz naucio engleski. Engleski znam veoma dobro, a i odlican sportista.

Posle bi voleo da upisem neki collage ili univerzitet.

Moj neki prijatelj je nasao na netu neki sajt, pa je upisao tamo 3 razrred srednje skole. To je privatna skola, i godisnje placa 22.000 dolara.

Aj pomozite mi, na kojim sajtovima mogu da nadjem mesta u srednjim skolima.
 
E,kad vec toliko zelis da ides u SAD,mislim da ti mogu biti od pomoci.U BG imas agenciju koja se zove "Inter Global Exchange Limited",nalazi se na N.Beogradu u ulici Jurija Gagarina 56/18,a telefon je 011/318 2009.Prvo sto trebas da uradis jeste da nazoves ovaj oboj i tamo ti zakazu kada da dodjes na razgovor.Taj razgovor se placa(ne znam koliko je sad,al kad sam ja isla bio je 100 nemackih maraka).Razgovor je sa jednim covekom iz agencije koji se zove Boris Bulatovic i na engleskom je.Posle toga oni sve te papire i taj vas razgovor salju u San Diego gde se odlucuje da li si prosao ili ne.Oni ce te obavestiti o svemu.Ako ne prodjes,novac sto si dao za razgovor ti se ne vraca.Na taj razgovor moras povesti jednog od roditelja,to je obavezno.E,ako prodjes u San Diegu,onda te ceka veliki posao.Dobices gomilu papira,formulara...Ono sto je jos vazno jeste da ti placas skolarinu(ja sam isla pre 2 godine i tad je bila 4100$),a oni ti nalaze porodicu u kojoj ces da budesPosle toga te ceka razgovor u ambasadi,to ti je najgore od svega.Iako si prosao u San Diegu,moze se desiti da ti u ambasadi ne daju vizu.Tu samo nemoj da se zbunis,a oni ce te sigurno navoditi na to,pa da ti onda zbog tog ne daju vizu.
Ako ti treba jos neka informacija,javi se!!!!
 
A ja ne bi zeleo da izadjem tamo sa nekom agencijom koje traze ogromne pare.!!!!

E sada, da li je moguce "samo onako" otici u SAD, bez ove agencije??? Cuo sam da ako zelim da se skolujem tamo sigurno cu dobiti VIZU.
Imam tamo prijatelje, ja lepo odem kod njih, upisem tamo u skolu......itd.


DA LI JE OVO MOGUCE????
 
Ne znam kako si dosao do te informacije,al tako sigurno ne mozes otici u SAD na skolovanje.U ambasadi tesko daju vize pogotovo posle onog teroristickog napad na Vasington i Njujork.Jedina mogucnos da tamo odes,a da ne placas puno jeste kad budes na fakultetu,al pod uslovom da budes jedan od najboljih studenata.Ovo sto sam ti rekla u vezi ove agencije je mnogo dobra stvar,jer kad tamo odes(posto si sportista)mozes da dobijes sportsku stipendiju(koja je ogromna)i tako nastavis skolovanje.
A to da tamo imas rodbinu i prijatelje nemoj da pominjes u ambasadi,jer te onda zasigurno nece pustiti.
Dok si u srednjoj skoli sigurno na taj nacin ne mozes otici tamo.Jedino da u toku leta uzmes turisticku vizu,odes kod te rodbine,oni te usvoje i tako ostanes.Ovako,jedini nacin da odes tamo na skolovanje jeste kad odes na fakultet.
 
Eve85,
bilo bi sjajno ako bi mogla da mi posaljes e-mail adresu.Zanimaju me neke stvari u vezi sa agencijom inter Global.Treba uskoro da idem kod njih na razgovor.Molim te ostavi adresu.

Unapred hvala :)
 
Pratioci ove teme, molim vas za desetak minuta pažnje i bilo kakav savet koji možete da mi date... 

U avgustu punim 16 godina, i pre nekoliko dana sam saznala da sam finalista programa desetomesečne razmene učenika u SAD, što znači da ću provesti deset meseci u američkoj porodici, školi, bez roditelja.
Razlog mog obraćanja vama je situacija u kojoj smo trenutno moj dečko i ja.
Naime, mi smo zajedno oko devet meseci, i planiramo da ostanemo zajedno.
On će napuniti 18 godina za nedelju dana.
Činjenica jeste, da je moja želja da, ako odem u Ameriku, tamo i ostanem... Na bilo koji način.
Najbolja alternativa za mene i njega je da mi se on pridruži tamo. On je veoma voljan da ostanemo zajedno, kao i ja, i pokušavamo da pronađemo bilo kakav način za to.
Po planu, ja bi trebalo da otputujem krajem avgusta; ali, ja ne znam u koju državu putujem, čak ni u koji deo Amerike, i vrlo je verovatno da ću to saznati tek nekih mesec dana pred put, možda malo ranije ili kasnije.
Napominjem da je on veoma uspešan – ima godine i godine iskustva rada u volonterskim organizacijama, pohađa dva smera u svojoj srednjoj školi, sarađivao je sa velikim brojem omladinskih i nevladinih organizacija... Učestvovao je u realizaciji desetak međunarodnih manifestacija; učestvovao je u realizaciji oko 450 manjih akcija na razne teme vezane prvenstveno za ekologiju, volonterizam, aktivizam mladih, razne tipove edukacije i reformatističke propagande... Konstituent je biološke sekcije i debatnog kluba u svojoj školi i aktivan član učeničkog parlamenta. Polaznik je seminara biologije IS Petnica drugu godinu za redom... Mogla bih da navodim još toga, ali shvatate...
Poenta je da, po mom skromnom mišljenju, on zaista ima na osnovu čega da traži bilo kakvu stipendiju u Americi, a, ja planiram da tamo ostanem, na neki način...
Trenutno se on i ja nalazimo u velikom problemu, jer nismo sigurni na koji način i od koga bismo zapravo mogli da tražimo pomoć; kome da se obratimo...
Da li bilo ko ima nekakav savet, kako da brzo, veoma brzo ’sredimo’ da on dođe da završi četvrtu godinu negde u mojoj okolini?
Situacija sama po sebi zvuči prilično beznadežno, ali ja vas molim za kreativnost. (:
Trenutno mi ne pada na pamet bilo kakva druga korisna informacija koju bih mogla da vam dam u vezi ove situacije, ali verovatno da postoji, tako da – feel free to ask. ((:
 
Poz.ljudi zavrsio sam osmi razred,a hteo bih da 3. ili 4. srednje zavrsim u americi,pa me zanima par stvari.
1.koliko vremena pre polaska u 3,4 razred treba da se prijavim agenciji?
2.da li je vazno u koju srednju idem(da li mora biti gimnazija,posto vidim na forumu vecina koji su zavrsili srednju u americi su isli u gimnaziju)?
3.koja je agencija najbojla,razmisljao sam o ayusa,pa me zanima vase misljenje?
thanx
 

Back
Top