žalbu Ustavnom sudu

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
moze li mi neko reci zasto se zale? i sta su u stvari oni radili ovih godina?



Čelnici rasformiranih opština na Kosovu najavili žalbu Ustavnom sudu
Beta | 24. 06. 2010. - 22:02h | Komentara: 0

Predstavnici sedam opština na Kosovu, čija je rukovodstva Vlada Srbije rasformirala, žaliće se Ustavnom sudu Srbije, najavio je danas bivši predsednik Opštine Klina Sveto Dabižljević.

Vlada Srbije raspustila je prošlog četvrtka skupštine opštine Podujevo, Đakovica, Suva Reka, Dečani, Prizren, Uroševac i Klina, a predstavnici tih opština danas su održali protest ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Dabižljević je agenciji Beta rekao da će predstavnici opština, čija su rukovodstva raspuštena, tražiti i od Vlade da poništi tu odluku jer je, kako je naveo, neustavna.

"Kažu da u Klini nema Srba, a u toj opštini ima srpskih sela", rekao je on.

Dabižljević je rekao da su demonstranti danas razgovarali sa generalnim sekretarom Vlade Srbije Tamarom Stojčević kojoj su preneli da će se žaliti Ustavnom sudu.

Na početku današnjeg protesta odbornici skupština Klina i Dečani održali su kratku javnu sednicu.

Vlada je nakon raspuštanja skupština opština najavila da će za tih sedam opština biti imenovani koordinatori.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/1...pstina-na-Kosovu-najavili-zalbu-Ustavnom-sudu
 
Defiler_by_karichristensen-1.jpg
 
Evo sto se zale !!!

Pet miliona za 44 plate
15. jun 2010.

Srbija plaća 44 funkcionera koji zastupaju interese kosovskih Srba u opštinama gde ih uopšte nema. Ministar za KiM Goran Bogdanović najavljuje promene.
Sedam opština na Kosovu, gde Srba gotovo da i nema, u centralnoj Srbiji zastupa 44 funkcionera koji mesečno iz budžeta naplate 4 miliona i sedamsto hiljada dinara.

Posle tuče za funkcije odbornika opštine Podujevo, koji se od 1999. sastaju u Kuršumliji, Bogdanović kaže da će predložiti Vladi da razmotri ima li smisla nastaviti sa finansiranjem takvih samouprava.

U Podujevu, na Kosovu, gotovo da više ima nema Srba, pa ipak, skupština opštine funkcioniše- doduše u Kuršumliji.

Čine je odbornici koji ni sami ne žive na Kosovu ali su, pokazalo se nedavno, spremni da se i pesnicama bore za funkcije u lokalnoj samoupravi.

"Umesto da se bave time kako da vrate ljude u Podujevo, kako da otvore administrativne prelaze...oni se bave ko će biti predsednik, ko će nešto dobiti", kaže Bogdanović.

Ministar Bogdanović kaže da je protiv održavanja lokanih izbora i konstituisanja organa vlasti u opštinama na Kosovu gde Srba više nema. Osim Podujeva, takva situacija je i u Đakovici, Prizrenu, Dečanima Uroševcu, Suvoj Reci, Klini.

"Svi problemi koji se tiču Đakovice, Dečana ...i bilo koje druge opštine mora da rešava ministarstvo a ako već to mora da radi, onda nam ne treba toliki broj ljudi već nam je dovoljan samo jedan čovek", rekao je on.

Zato će, kaže, u četvrtak, Vladi predložiti reorganizaciju i da će od Vlade Srbije tražiti da se uvedu koordinatori za svaku od sedam opština na Kosovu i Metohiji gde ne žive Srbi, jer će se time ostvariti uštede i neće se plaćati funkcioneri koji ne žive u pokrajine.

Ministar Bogdanović kaže da će u sredu biti održana konstitutivna skupština lokalne samouprave u Kosovskoj Mitrovici i Novom Brdu.

On je uveren da će u koalicija koja ima vlast na republičkom nivou uspeti da formira većinu za preuzimanje vlasti u obe opštine.
 

Back
Top