Iskasapljen zbog fejsbuka!

tu tu tu

Buduća legenda
Poruka
45.209
Vršnjaka iskasapio zbog poruke na „Fejsbuku“
M. N. - V. Z. C. | 11. 06. 2010. - 00:02h | Foto: A. Stanković | Komentara: 123

Pančevo - Bojan J. (17) iz Jabuke kod Pančeva osumnjičen je da je ubio nožem vršnjaka Dejana S. iz istog mesta preksinoć nakon prepirke oko krađe patika i prozivki na „Fejsbuku“.
Tragediji je prethodila krađa patika još 1. maja, za šta su Dejanovi drugovi optužili prijatelje osumnjičenog Bojana

Dejan S. je ubijen 10 minuta posle ponoći u blizini seoskog groblja, u prisustvu dva svoja druga i dvojice drugova osumnjičenog. Bojan J. se tereti da ga je prvo nožem ubo u ruku, zatim dva puta u grudi, a kada je Dejan pao, posekao ga je nožem po licu.


- Jedan o udaraca je bio koban, jer je oštrica noža presekla srčanu arteriju. Dejan je pao, a Bojan je pobegao motorom sa jednim drugom, ali njegov drugi drug je ostao sa smrtno ranjenim Dejanom i njegovim prijateljim - kaže izvor „Blica“ upoznat sa istragom.


Tragediji je prethodila krađa patika još 1. maja, za šta su Dejanovi drugovi optužili prijatelje osumnjičenog Bojana. Sporne patike su bile vraćene, a Dejan je navodno napisao poruku na „Fejsbuku“: Je l’ još krade patike, nisu ga naučila pameti tri šamara?“. Prema tvrdnjama Dejanovog najboljeg druga Aleksandra L. (17), neko je njemu i njegovom drugu iz Kačara ukrao patike dok su bili u poseti kod Dejana.


- Kad smo krenuli kući, nije bilo mojih patika, kao ni patika moga druga. U pitanju su „nike air max“ patike, moje su bile sa zlatnim znakom i znam da je falilo slovo „a“, a moj drug je imao iste samo sa plavim znakom. Nedavno smo sreli Bojana J., u centru sela, koji je bio sa drugom koji je nosio moje patike. Došlo je do manje svađe, ali su nam vratili patike - priča Aleksandar L., koji je bio prisutan i kada je Dejan ubijen. Prema njegovim rečima, oni su se kobne večeri slučajno sreli sa Bojanom J.



- Kad smo se vraćali kući sa još jednim drugom Bobanom, krenuli smo prečicom preko Grobljanske ulice, posle ponoći, iznenada smo sreli Bojana J. On je bio u društvu dva druga. Obratio se Dejanu: „Šta me optužuješ za krađu patika na ‘Fejsbuku’ i što se hvališ da si me išamarao?“. Počela je rasprava. U jednom trenutku Bojan je potegao nož i zadao više udaraca Dejanu. Kada je Bojan otišao, Dejan je ustao, napravio dva koraka i pao - pričao je Aleksandar L. vidno potresen.


Ubrzo posle tragedije Bojan J. je uhapšen, i kako saznajemo, u policiji je tvrdio da je on oteo nož od ubijenog Dejana i da je onda došlo do rvanja. Međutim, posle preliminarnog veštačenja ove njegove tvrdnje su odbačena zbog položaja rana koje je zadobio nastradali Dejan, jer je veštak zaključio da je nemoguće da ih je zadobio u rvanju i da je Dejan držao nož. Nakon toga policija je privela Bojana J. pred istražnog sudiju za maloletnike Višeg suda u Pančevu, ali je on tamo odbio da daje izjavu i branio se ćutanjem.


Kako saznajemo, Bojan J., koji je napustio školovanje posle četvrtog razreda osnovne škole, potiče iz veoma siromašne porodice i nema pristup internetu kod kuće, ali je često odlazio u igraonicu. On je odranije bio poznat policiji, kao maloletni delinkvent, ali nije osuđivan. Ubijeni Dejan S. je završavao Mašinsku školu u Pančevu.



„Urezao mu krst na lice“
Članovi porodice pokojnog Dejana kažu da mu je urezan krst nožem na lice, što nam je tvrdio i Dejanov najbolji drug Aleksandar L. U porodici preminulog Dejana juče je vladao muk. Neutešni sestra Ivana, otac Zoran, majka Gordana i baka Ružica primali su u svom dvorištu u Nikole Tesle 27 brojnu rodbinu i prijatelje koji su došli da im izjave saučešće. Sahrana je danas u 17 časova na lokalnom groblju u čijoj je blizini Dejan i ubijen.



http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/193311/Vrsnjaka-iskasapio-zbog-poruke-na-Fejsbuku
 
Poslednja izmena:
Није овде проблем Фејсбук, они су могли имати дијалог и преко других друштвених мрежа, или чак и уживо. Али с обзиром на одуство толеранције и опште интелигенције учесника овог конфликта, рекао бих да би се трагедија и брже догодила, да су ћаскали један поред другог.

Страшно. Ови млади људи су животе завршили пре него што су их и започели....
 
Ovo je strašno! Stvarno treba ukinuti Facebook!
Ukinuti fejsbuk.
Boli me uvo za facebook, nek ga ukinu, ali mi nije jasno kakve sad on (fb) ima veze sa krađom patika? Jel možda tripujete da bi se to nešto bolje okončalo da nije fb.-a?Što je fb "kriv" za to? Nije mu ovaj ukrao patike sa fejsbuka nego su se preko fejsa prepucavali zbog ukradenih patika.
 
Moja ideja je:

1.Ukinuti facebook i slicne gluposti jer ljudska rasa je jos na niskom nivou.

2.Uvesti zakon o testiranju para pre nego sto naprave dete.

Podrzavam ovo drugo

Boli me uvo za facebook, nek ga ukinu, ali mi nije jasno kakve sad on (fb) ima veze sa krađom patika? Jel možda tripujete da bi se to nešto bolje okončalo da nije fb.-a?Što je fb "kriv" za to? Nije mu ovaj ukrao patike sa fejsbuka nego su se preko fejsa prepucavali zbog ukradenih patika.

Da nem FB prepucavali bi se preko telefona
 
E, stvarno ste legende...

Ukinuti Facebook...

A da su se raspravljali preko telefona, ukinuli biste telefon :lol:

Inace, ova dvojica sto su se zakacili, zakacili su se i tragicno se zavrsilo, ali ti ostali koji su tek tako dosli da budu publika u sred noci na groblju, pa su kao ocekivali da ce ovi da se izljube i pomire :evil:

Sve sto treba zlu de pobedi jeste da dobri ljudi ne preduzmu nista.

Jeste klise, ali je stvarno tako.

Mnogo su mi gori oni koji dopuste da dodje do ovako necega, a da sve vreme znaju i mogu da sprece.
 
Da, nije reč o Facebook-u, naravno, ali toliko je popularan da su maloletnici zaslepljeni njime... To je jedna od nejvećih grupa komunikacija u svetu... Nisam moralista, ne skandalizujem se, ali osećam veliku tugu zbog velike mistifikacije nametnute onima koji još uvek nisu u stanju da misle svojom glavom... Facebook je naizgled bezazlen...


Što se tiče teme, ubistvo je jezivo. Nemam komentar... Toga je bilo, i biće i bez Facebooka, naravno.
 
ukinuti ljude mozda... facebook je bio sredstvo komunikacije u ovom slucaju... ta poruka se mogal naci na telefonu, mail-u, pismu itd.... a mozda cak i ispisana na nekom zidu.... onda bi verovatno trebali da ukinemo i zidove itd...

:rtfm:UKINUTI PATIKE
318.gif
 

Back
Top