GOSPODIN PREDSEDNIK DOBIO ZLATNU MEDALJU

gost 227949

Veoma poznat
Poruka
13.999
2219751784c05028922556238749791_450x302.jpg


Atina -- Srbija u najkraćem mogućem roku treba da postane članica EU, izjavio predsednik Grčke Karolos Papuljas posle razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Papuljas je istakao da će zvanična Atina nastaviti snažno da podržava evropske perspektive Srbije.

"Srbija u najkraćem vremenskom roku treba da postane članica evropske porodice, jer je to mesto koje joj s pravom pripada", rekao je Papuljas posle susreta kojim je predsednik Srbije započeo trodnevnu zvaničnu posetu Grčkoj.

Predsednik Papuljas je istakao i da Grčka, kada je reč o budućem statusu Kosova, nastavlja da dosledno podržava traganje za rešenjem koje bi se baziralo na međunarodnom pravu i poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

"Ja bih da podvučem da Srbija jeste strateški partner i jedan od privilegovanih sagovornika Grčke, i da ima stabilizatorsku ulogu koja doprinosi razvoju čitavog regiona", zaključio je Papuljas.

Predsednik Tadić poručio je da će Srbija nastaviti da vodi miroljubivu politiku na Balkanu, i da tako manifestuje svoju podršku miru i evropskoj budućnosti čitavog regiona.

"Srbija, međutim, ni po koju cenu neće priznati nezavisnost Kosova i spremni smo, nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde, da ponovo pregovaramo o kompromisnom, obostrano prihvatljivom rešenju za budući status Kosova i Metohije", rekao je Tadić.

Dvojica predsednika istakla su da Srbiju i Grčku povezuje tradicionalno prijateljstvo duboko utemeljeno u istoriji dva naroda, o čemu svedoči i izgradnja memorijalnog kompleksa posvećenog grčkom pesniku i revolucionaru Rigiod Fere u Beogradu.

Tadić i Papuljas razgovarali su i o ekonomskoj krizi koja je pogodila Grčku, a predsednik Srbije je preneo izraze solidarnosti srpskog naroda.

"Ovde sam da iskažem solidarnost sa grčkim narodom u vreme krize koja je pogodila i Srbiju. Prijatelji su u nevolji uvek jedni uz druge. Izražavam saosećanje i solidarnost srpskog naroda prema prijateljskom grčkom narodu", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, mnogi turisti iz Srbije će i ovoga leta odmore provesti u Grčkoj, i tako dati skromni doprinos oporavku njene ekonomije.

Tadiću zlatna medalja Parlamenta Grčke

Predsedniku Tadiću u Atini je uručena Zlatna medalja grčkog parlamenta, za doprinos snaženju i produbljivanju prijateljskih odnosa dveju država.

Predsednik Grčkog parlamenta Filipos Pecalnikos je, uručujući medalju predsedniku Srbije, istakao da će i zakonodavna tela dve države nastaviti da produbljuju odnose na dobrobit srpskog i grčkog naroda.

Uručenju medalje, inače najvišeg priznanja koje Parlament Grčke dodeljuje stranim državnicima, prisustvovali su i članovi parlamentarne grupe grčko-srpskog prijateljstva.

Predsednik Tadić je, uoči susreta sa Pecalnikosom, položio venac na Grob neznanog junaka koji se nalazi na platou ispred grčkog parlamenta.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=06&dd=01&nav_id=435457
 
Како га није страх да само тако хода на отвореном простору, ипак га свуда вребају снајперисти, бомбаши и црногорски мафијаши.:mrgreen:

Само фали да му се нешто деси, ШТА ЋЕ ОНДА СРБИЈА.:sad2::D
 
Како га није страх да само тако хода на отвореном простору, ипак га свуда вребају снајперисти, бомбаши и црногорски мафијаши.:mrgreen:

Само фали да му се нешто деси, ШТА ЋЕ ОНДА СРБИЈА.:sad2::D

Plakacemo danima a zatim ga saraniti u Kuci Shminke koju cemo da sazidamo odmah pored Kuce Cveca
 
Dobio je zlatni vibrator sa sve baterijama.

Требали су и осталим министрима да га дају(барем неки мањи). Сада ће сви морати да га позајмљују од Боте. Почевши од Дачића, преко Дулића и Шутановца, до Шкундрића и Угљанина.
 

Back
Top