Hrana kao lek - Strana 2
Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikazujem rezultate 26 do 36 od 36

Tema: Hrana kao lek

Starosedelac georgejune (avatar)
    Učlanjen
    26.11.2007.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    4977

Podrazumevano Re: Hrana kao lek

Citat Original postavio Andreavk Pogledaj poruku
    greskom sam popila 1/2l cedjenog soka od spanaca i sargarepe 50/50 i juce ceo dan mi bilo muka, povracala i svaka koscica me bolela + temperatura 37, 8...danas sam ok ali me nana zove i kaze da ima iste simptome a ona nije pila taj sok...guglala sam, kazu moze trovanje od spanaca zbog nitrita ali valjda samo ako je kuvan a inace eserihija ali to valjda nije...zna li neko nesto vise...pitanje je - ako je trovanje spanacem da li je opasnost prosla
    pa ako ima iste simptome a nije pila sto tripujes onda..neki virus vas pokosio
    gis maj es,trust my instincts in these matters,iš pudlice,attention whores,sujetne ženturače,pusacice&co,nek udje sledeci pacijent,who cares,ako cete digrate kolo to ne drzimo

Zaslužan član
    Učlanjen
    16.06.2004.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

Citat Original postavio Poznavalac stvari Pogledaj poruku
    Чек мало, нана има исте симптоме као ти, а није пила сок.Само су симптоми заједнички, а сок није заједнички узрок је га нисте обе конзумирале.Вероватно неки вирусчић, ништа чудно ви граЏани сте килавет неописани.И одсад да мислиш мало, а не да с' глоопираш овако смешним нелогичним постовима по форуму, па ће после да буде: Све је било у реду док није проговорила(прописала)...
    Citat Original postavio georgejune Pogledaj poruku
    pa ako ima iste simptome a nije pila sto tripujes onda..neki virus vas pokosio
    nisam trebala nanu da pominjem ako se pozalim da me boli stomak ili glava i nju boli (uvek ima objasnjenje - vreme, virus) tako da mi je taj njen virus sumnjiv mozda je izmislila da me smiri...nisam je videla, to mi je rekla preko telefona a uopste ne zvuci kao neko koga je virus potkacio ....posle tog popijenog soka bilo mi je odmah muka i tako ceo dan... nisam mogla da ustanem iz kreveta - muka i povracanje a danas sve ok kao da nista nije bilo...jos neki su pili taj sok ali razblazen vodom a ja 1/2 litra koncentrovanog

Učlanjen
    26.11.2007.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    4977

ne znam prvi put cujem uopste da se to pije..ko zna mozda je prskano necim..desavalo se poslednjih godina da nam nije dobro od krastavca nesto tesko padne na zeludac
    gis maj es,trust my instincts in these matters,iš pudlice,attention whores,sujetne ženturače,pusacice&co,nek udje sledeci pacijent,who cares,ako cete digrate kolo to ne drzimo

Zaslužan član
    Učlanjen
    16.06.2004.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

toga se i ja plasim mada je dobro opran...do sad smo cedili sokove samo iz voca a sad nabavili neki sokovnik koji cedi i povrce i ja po navici sve popila

Učlanjen
    26.11.2007.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    4977

Zaslužan član
    Učlanjen
    16.06.2004.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

za nitrate sam i ja procitala da ih ima u kuvanom spanacu i da do trovanja dolazi ako dugo stoji cak i u frizideru i da ne sme da se podgreva...mozda su oksalati iako je mama makazama 2 sata cistila zilice sa svakog lista... u knjizi po kojoj je to pravila pise 300g mrkve + 200g spanaca i da moze odjednom da se popije...moguce da sam se otrovala oksalatima posto sam popila 3X vise jer njega ima i u listovima samo manje nego u zilicamajeste culi za onog doktora koji je trovao zene tako sto im je svaki dan davao zumance, kao zdravo je a one 21. dana umirale
    Poslednji put ažurirao/la gost 16798 : 30.04.2012. u 22:23

Zaslužan član
    Učlanjen
    16.06.2004.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

izguglala sam da nitrati u svezem spanacu nisu opasni i da se pretvaraju u opasne nitrite tek kad se spanac skuva, takodje organski oksalati su ok ali kuvanjem postaju neorganski i opasni pa zato je bolje spanac jesti kao salatu... a za pesticide kazu da cedjenjem ostaju u vlaknima i da ih u soku nema...to mi bas i nije jasno posto su oni rastvorljivi u vodi ...mama kaze da i ona to zna i da zato baca kominu...danas me nana opet zove i kaze da je njoj i danas lose, moguce da je ipak bio virus

Aktivan član winkler (avatar)
    Učlanjen
    29.06.2006.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    39

Citat Original postavio Andreavk Pogledaj poruku
    izguglala sam da nitrati u svezem spanacu nisu opasni i da se pretvaraju u opasne nitrite tek kad se spanac skuva, takodje organski oksalati su ok ali kuvanjem postaju neorganski i opasni pa zato je bolje spanac jesti kao salatu... a za pesticide kazu da cedjenjem ostaju u vlaknima i da ih u soku nema...to mi bas i nije jasno posto su oni rastvorljivi u vodi ...mama kaze da i ona to zna i da zato baca kominu...danas me nana opet zove i kaze da je njoj i danas lose, moguce da je ipak bio virus
    Ne postoje organski i neorganski oksalati. Oksalati su samo ORGANSKI jer su to soli oksalne kiseline koja je organsko jedinjenje. Drugo, nitrati prelaze u nitrite jer se na povišenoj temperaturi raspadaju ali su prisutni u izuzetno niskoj koncentraciji tako da su paranoični ispadi neopravdani. Jedite spanać ali ne preterujte zbog oksalata.

Legenda cave man (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    422

Izrendati:
    jednu svežu cveklu srednje veličine,
    šargarepu (veličina po ukusu),
    slatku jabuku - vrsta nije bitna.
    U sve to dodati kašičicu meda i sok od jednog limuna.
    Homo homini homo est

Zaslužan član
    Učlanjen
    16.06.2004.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

je li haccp standard codex alimentariusa

Primećen član authorite (avatar)
    Učlanjen
    24.01.2010.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    20

Ko jos nije pogledao nek obavezno to ucini!
    "The further a society drifts from the truth the more it will hate those that speak it".
    http://earthlings.com/

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Vrh strane

Slične teme

1. hrana
    Autor NovaIsta u forumu Ljubav i seks (18+)
    Odgovora: 41
    Poslednja poruka: 20.10.2009., 08:58
  2. hrana...
    Autor rile_laki_oblak u forumu Svaštara
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 16.11.2007., 09:32
  3. hrana...
    Autor rile_laki_oblak u forumu Ljubav i seks (18+)
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 30.05.2007., 10:44
  4. Hrana&sex
    Autor Kiss_me u forumu Ljubav i seks (18+)
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 15.01.2006., 02:27

Oznake

Pravila za slanje poruka

• Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •