gis maj es,trust my instincts in these matters,iš pudlice,attention whores,sujetne ženturače,pusacice&co,nek udje sledeci pacijent,who cares,ako cete digrate kolo to ne drzimo
nisam trebala nanu da pominjemako se pozalim da me boli stomak ili glava i nju boli (uvek ima objasnjenje - vreme, virus) tako da mi je taj njen virus sumnjiv mozda je izmislila da me smiri...nisam je videla, to mi je rekla preko telefona a uopste ne zvuci kao neko koga je virus potkacio ....posle tog popijenog soka bilo mi je odmah muka i tako ceo dan... nisam mogla da ustanem iz kreveta - muka i povracanje a danas sve ok kao da nista nije bilo...jos neki su pili taj sok ali razblazen vodom a ja 1/2 litra koncentrovanog
![]()
ne znam prvi put cujem uopste da se to pije..ko zna mozda je prskano necim..desavalo se poslednjih godina da nam nije dobro od krastavca nesto tesko padne na zeludac
gis maj es,trust my instincts in these matters,iš pudlice,attention whores,sujetne ženturače,pusacice&co,nek udje sledeci pacijent,who cares,ako cete digrate kolo to ne drzimo
toga se i ja plasim mada je dobro opran...do sad smo cedili sokove samo iz voca a sad nabavili neki sokovnik koji cedi i povrce i ja po navici sve popila![]()
za nitrate sam i ja procitala da ih ima u kuvanom spanacu i da do trovanja dolazi ako dugo stoji cak i u frizideru i da ne sme da se podgreva...mozda su oksalati iako je mama makazama 2 sata cistila zilice sa svakog lista... u knjizi po kojoj je to pravila pise 300g mrkve + 200g spanaca i da moze odjednom da se popije...moguce da sam se otrovala oksalatima posto sam popila 3X vise jer njega ima i u listovima samo manje nego u zilicamajeste culi za onog doktora koji je trovao zene tako sto im je svaki dan davao zumance, kao zdravo je a one 21. dana umirale![]()
Poslednji put ažurirao/la gost 16798 : 30.04.2012. u 23:23
izguglala sam da nitrati u svezem spanacu nisu opasni i da se pretvaraju u opasne nitrite tek kad se spanac skuva, takodje organski oksalati su ok ali kuvanjem postaju neorganski i opasni pa zato je bolje spanac jesti kao salatu... a za pesticide kazu da cedjenjem ostaju u vlaknima i da ih u soku nema...to mi bas i nije jasno posto su oni rastvorljivi u vodi ...mama kaze da i ona to zna i da zato baca kominu...danas me nana opet zove i kaze da je njoj i danas lose, moguce da je ipak bio virus
Ne postoje organski i neorganski oksalati. Oksalati su samo ORGANSKI jer su to soli oksalne kiseline koja je organsko jedinjenje. Drugo, nitrati prelaze u nitrite jer se na povišenoj temperaturi raspadaju ali su prisutni u izuzetno niskoj koncentraciji tako da su paranoični ispadi neopravdani. Jedite spanać ali ne preterujte zbog oksalata.
Izrendati:
jednu svežu cveklu srednje veličine,
šargarepu (veličina po ukusu),
slatku jabuku - vrsta nije bitna.
U sve to dodati kašičicu meda i sok od jednog limuna.
je li haccp standard codex alimentariusa
Ko jos nije pogledao nek obavezno to ucini!
"The further a society drifts from the truth the more it will hate those that speak it".
http://earthlings.com/
Pošalji link