Flash button
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Flash button

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    19.09.2004.
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Flash button

    napravio sam dugme u flashu koje kada kliknem na strani mi se pojavi slika. To sam ucinio tako sto sam u DOWN stanju dugmeta dodao sliku na stranicu,a u ostalim stanjima (UP i OVER)slike nema (sto i zelim). Problem je u tome sto se slika vidi samo dok drzim pritisnut taster misa. Cim pustim slika se vise ne vidi (naravno jer to vise nije DOWN stanje). Mene zanima na koji nacin da podesim da mi se slika vidi i nakon pustanja tastera misa, jer bih zeleo na stranicu staviti vise dugmadi i da klik na svako dugme prikaze drugu sliku, koja ce ostati dok ne pritisnem drugo dugme koje ce pokazati drugu sliku itd.
    Znam da nisam najbolje objasnio ali nadam se da ste shvatili. Jos jednom napominjem da se sve ovo odnosi na Flash. HVALA



  2. #2
    Zainteresovan član Ragen (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2004.
    Lokacija
    Vega
    Poruke
    264
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano

    www.kirupa.com

    srecan actionscripting

  3. #3
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano

    ala ti to neznas

    treba da na dugme stavis ovaj kod

    on(press){
    slika1._alpha=100;
    }
    sa tim da se slika zove slika1
    druga slika2....
    razumes

  4. #4
    Buduća legenda Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.036
    Reputaciona moć
    129

    Podrazumevano

    a ti vidim znas kad koristis _alpha property za nesto za sta nije uopste namenjen

  5. #5
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano

    po meni najbolji nacin za to je da se redom u frejmove postavljaju slike i na prvi stop();
    pa na dugme lepo stavis gotoAndStop i gotovo

    Znam da se alpha property ne koristi za to ali je bolje od onog postavljanja slika u DOWN stanje. I krace je.

  6. #6
    Buduća legenda Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.036
    Reputaciona moć
    129

    Podrazumevano

    Ako vec hoces nesto da sakrijes, ne koristis _alpha nego _visible property...

    A i to je 'dundjerski' nacin... Lepo ubacis slike u zasebne movie clip-ove, linkujes ih pod imenima (recimo 'slika1', 'slika2', etc. etc.) i onda koristis:

    _level0.attachMovie('slika1', 'slika'); // prvi je naziv linkovanog klipa
    with(_level0.slika) {
    // podeavanje pozicije (_x, _y), velicine (_width, _height), i sta god pozelis
    }

    Kad hoces da je sklonis, samo: _level0.slika.removeMovieClip();

    i to je to...

  7. #7
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano

    nije lose, nije lose
    ma salim se
    Ipak je ovaj tvoj nacin najjaci.
    Nisam tako ni razmisljao
    Hvala na ideji

Slične teme

  1. the curious case of benjamin button
    Autor neobaveštena u forumu Film i video
    Odgovora: 34
    Poslednja poruka: 09.04.2009., 22:57
  2. 3 Pitanja u vezi Flash-a, Flash-a i opet Flash-a?
    Autor djix u forumu Web dizajn
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 26.09.2005., 13:02
  3. Flash Button
    Autor Boki DX-11 u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 16.03.2005., 19:19
  4. flash button
    Autor mrs X u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 24.01.2005., 00:48
  5. flash button
    Autor u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 01.06.2004., 13:39

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •