U eksploziji oštećen predajnik kosmetskog provajdera

Halix

Elita
Poruka
16.206
U eksploziji oštećen predajnik kosmetskog provajdera

24. 04. 2010. 15:34h 16:55h | Tanjug

U eksploziji koja se dogodila rano jutros u opštini Zvečan na severu Kosova i Metohije oštećen je antenski predajnik kosmetskog provajdera mobilne telefonije "Ipko", rekao je Tanjugu zamenik regionlanog direktora Kosovske policijske službe (KPS) Ergin Medić. Medić je kazao da se eksplozija, u kojoj nema povređenih, dogodila u naselju Rudare, opština Zvečan, jutros oko 3 sata.

"Količina i tip eksploziva koji su upotrebljeni nisu poznati", rekao je Medić i dodao da je pričinjena materijalna šteta na stanici pomenutog provajdera.



Medić je dodao da su specijalizovane jedinice međunarodnih Kosovskih snaga (Kfor), koje su sa KPS obavile uviđaj, uzele uzorak eksploziva koji je prosleđen na ekspertizu.


Portparol Misije EU za vladavinu prava (Euleks) Kristina Herodes rekla je Tanjugu da je eksplozija u "Ipkovoj" mobilnoj stanici u naselju Rudare "nasilan čin koji predstavnici Misije EU na Kosovu osuđuju".

Pristina osudjuje


Privremene institucije u Prištini su osudile miniranje predajnika provajdera mobilne telefonije "IPKO" sa Kosova i Metohije u selu Malo Rudare kod Zvečana.


U saopštenju izdatom danas, privremena pokrajinska vlada je navela da je odeći da "IPKO" operater sa licencom za mobilnu telefoniju i ponovila svoju posvećenost za uspostavljanje sveobuhvatne zakonitosti na tržištu telekomunikacija na Kosmetu.


"Nasilne akcije protiv ovlašćenih i licenciranih operatera na Kosovu su krivična dela i kršenje reda i zakona", poručeno je iz vlade u Prištini.


Nadležni organi su pozvani da preduzmu neophodne korake kako bi akteri napada bili izvedeni pred lice pravde i dobiju zasluženu kaznu.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/47724/U-eksploziji-ostecen-predajnik-kosmetskog-provajdera

Traze rat,mislim da ce ga imati....
 

Back
Top