Grand Vitara u garanciji

agw

Obećava
Poruka
57
mam pitanje ako neko ima iskustva.

Kum ima Grand Vitaru staru 2 godine i 5 meseci presla 34000km. Kupio ju je u Beti motorsu u Novom Sadu a generalni uvoznik je tada bio Euro sumar. U medjuvremenu Beta izlazi ispod kisobrana Euro sumara i postaje samostalna.

U garanciji pise da Euro sumar nakon garancije od godunu dana daje jos 3 godine dodatne garancije (garancija se ne odnosi na potrosni materijal: plocice, sijalice, .... cak pise i sajle)

E sada dolazimo do problema: Kola su vozena po auto putu 120 na sat pocelo je nesto da se cuje i za nekoliko sekundi se upalilo STOP na tabli. Kumov sin je ugasio motor, a nakon toga nije vise mogao da se upali. Iz servisa su rekli da ga preslepaju u sevis Beta motorsa u Novom Sadu. Tamo su rekli da ne znaju sta je pa su kola prebacena u Cule auto u Kamenici. I za njih je to bio problem, pa je dosao tehnicki direktor Euro sumara i kola su prebacena u Beograd. Po sadasnjim kontaktima otisle su dizne, a treba da se menjaju i klipovi i da se ravna glava.

Imali neko slicnih iskustava? Kum misli da bi morao da dobije nov motor jer prakticno hoce da mu urade malu generalnu na 34000km. Ima li sanse i sta treba da radi?

Inace kola su bila mesec dana pre toga na redovnom servisu.
 
Nisi napisao da li mu vazi garancija na 3godine?
Ako vazi i dalje, sve ti zavisi kako nastupa taj tvoj drugar prema njima i kako se oni odnose prema njemu.
Ako oni primete da sa njim mogu lako, oni ce ga izvozati pa ce na kraju i da plati nesto.
On moze da trazi nov motor ali pitanje je da li ce oni njemu izaci u susret sa tim , druga stvar on moze da ih tuzi pa preko suda da ide postupak.
Znam slucaj gde je covek vratio auto posle mesec dva i uzio drugi,nesto sa motorom nije bilo uredu,ali neka sitnica, on je bio uporan i bezobrazan i na kraju dobio sta je trazio, tako da je to sve stvar uvoznika da li ce izaci u susret kupcu.
Oni svakako salju Fabrici detalje sta se dogodilo tako da mogu da zatraze nov motor, naravno ako nije krivica kupca oni ce sigurno i dati nov motor.
Mada opet tu ima dosta faktora ako je drugar sipao lose gorivo i oni ustanove da je zbog loseg goriva doslo do problema nece ti uvaziti garanciju, onda drugar moze da tuzi benz.punpu gde je sipao gorivo itd...
 
Uzeli su uzorak goriva i to ne spominju kao problem. A inace se postavljaju kao da njemu cine veliku uslugu sto ce da mu popravljaju kola u garantnom roku.

Covek se nervira, ali kako stvari stoje ici ce do kraja jer moze da ceka ima jos dvoje kola. Poludeo je, ima BMW 320 iz 91 kojeg je sada ponovo registrovao koji je presao 150000 i sve izgleda kao novo.
 
Dobro je onda, ali samo mu prodaju pricu da cine veliku uslugu jer je auto u garanciji i oni imaju duznost da ga poprave ako nije slucaju lose gorivo. On moze njima da predlozi i da mu stave nov motor, pa neka vidi kakva je njihova reakcija na to,sto je bezobrazniji to je bolje je za njega, bolje ce proci, jer je u ovom slucaju on upravu.
Sto se tice suzukia znam da je ovaj novi svift bas dobar, kvalitetan sto se tice motora i uopste, a ima i najbolju cenu od novih automobila te klase, + najaci motor 1.3 93ks za 10500e
 

Back
Top