...egnleska muškatla.....
...baš joj je lepa boja.....a taj paradajiz je lep...još ćeš i pojesti koji....![]()
nekad ti neko svojim postupcima olaksa odlazak, pa manje boli, ili boli isto, samo izgleda drugacije
je l mi verujes da nemam pojma sta je
na saksiji je pisalo geranijumja joj dajem neku prehranu sto je moja svekrva kupila za orhideje pa nije ponela jer joj je bio pretezak kofer
i malo ovo za paradajz,kad dajem njemu dam i njoj isto
kad sam je uzela nije bila bas tako bogata,sad se rasirila
koliko ce da traje ovaj cvet i da li se to cvece cuva za sledecu godinu ili se baca?
...e, sad, da bi plodovi bili lepi i onako "veliki", sve što raste između te 2 grane
odlomi....da ne vuče snagu plodu i celoj biljci....ne znam da li sam bila jasna...a
možda to znaš i sama...![]()
nekad ti neko svojim postupcima olaksa odlazak, pa manje boli, ili boli isto, samo izgleda drugacije
...ma to treje koliko ga neguješ, sto godina, to je ona muškatla o kojoj sam ja pričala,
i možeš da je razmnožiš lako, ja moju imam punih 7 godina, i nosam je svud sa
sobom....delila pelcere svima..meni je u 2 žardinjere...
...ona samo voli da je sama...uništi svo ostalo cveće, ima jak koren, baš juče gledam,
da joj je stablo postalo drvenasto...da imam uslova da je posadim u nešto veće to bi
bilo čudo, a ne muškatla...cveta nonstop....samo je pazi, i zalivaj...eto prehranu već
daješ.....![]()
e super
samo ja ne znam da nadjem pelcer,kako da razmnozim
uvek sam se bavila gajenjem povrca,sa cvecem ne umem
znam to za paradajz,juce sam bas kidala neke nepotrebne grane kad me laura napala "ne kidaj ga!!!to ga boli"
![]()
...hehhe....malo...
...jednostavno da jednostavnije ne može...samo joj odlomiš granu koja ti se
čini da npr., štrči....i posadiš u drugu saksiju...zalivaj, ona će sama da pusti koren,
to se prima kao korov...već sam negde pričala, da bi od nje mogla živa ograda da
se napravi....
..naravno ko ima uslove i takvu klimu da ne smrzne zimi...![]()
Moja vinka ima neke veoma sitne crne tačkice,mada nema ih baš mnogo, što prouzrokuje anomalije na listovima. Vidim i tačkice na pupoljcima. Pitala sam jutros prodavačicu, ona kaže da je napao neki parazit, ali ja ne vidim ništa živo da mrda tamo. A sećam se da sam je takvu i kupila. Zna li koja od vas šta je u pitanju?
...u vinke se ne razumem uopšte...
Nisam imala taj slucaj sa vinkom izdrzljiva je jako.
Mozda da svratis u biljnu apoteku da pitas.
Ja kupila vinke a nisam se hvalila.
I kupila sam mindjusicu koju sad nemam gde da stavim![]()
Samo srcem dobro vidimo,suština je očima nevidljiva
poznavajuci moju cerku prvo ce malo da se igra sa istim,pa ce posle da ga smaze![]()
Samo srcem dobro vidimo,suština je očima nevidljiva
Danas sam (opet) prenela saksije sa prozora na terasu, valjda će lepo vreme ovog puta da potraje.
Evo i ja da prijavim cvetiće
Mammillaria duwei, neumorno od kad sam je presadila
Mammillaria hahniana, konačno je otvorila svoj venac
Echinopsis ancistrophora ssp arachnacantha je izbacila svoj prvi pupoljak otkad je kod mene. Cvet će biti crven ili žut, u zavisnosti od toga da li je dobro identifikovana.
![]()
...Medo, kaktusići su prelepi..sad mi malo žao, što ja svoje ostavih..ali ima vremena,
smisliću ja razloge da se častim jednim po jednim....![]()
Hvala, afro.
Ovo proleće ih je totalno poremetilo, ali ajde, makar nema mrtvih. Od jednog sam se već bila oprostila, ali danas ga gledam, i dfinitivno će preživeti.
Još par su izbacili pupoljke, neki daju plodove od prethodnih cvetova, tako da se nadam da ću ipak imati cvetnu terasu uskoro![]()
da li da zalivam petunije i ujutru i uveče, kada su ove velike vrućine ili da ostavim samo jednom dnevno?
ne vidim da se nešto osuše a opet je baš vruće, pa sam u dilemi
''Nismo li se malo puta zaklinjali da ćemo biti bolji? I neki stvarno postanu bolji, pa ispadaju naivni. Jer su oni drugi - postali još gori.'' D. R.
ja nekako uvek zalivam samo uveče
pošto se tripujem da bi im se korenčići "skuvali" da ih polijem ujutru
naravno, ja verovatno lupam, ali dets hau aj rol
ŠAMPON!!!
imam neko cvijece kome ne znam ni ime ni kako da ga odrzavam
uglavnom, ima samo listove, pa velicine manjeg zenskog dlana... i ja sam ga prije god dana presadila u vecu vaznicu... medjutim, zemlja se odvojila od ivica vazne
smijem li ja nju da rastresem, ili da je ne diram, ili da donesem drugu zemlju pa da zamijenim
ja sam ga bila natopila, pa mi se cini da ne podnosi mnogo vode, jer je tada jedan list strunui, ali su ostali zivnuli
kako da prihranjujem cvijece? neke kapi? cula sam da je dobro liostove cistiti pivom
Ко ће вјетар луди зауздати?
ко л' пучини забранит кипјети?
ко л' границу жељи назначити?
Pošalji link