Crnogorska partija ili Crnogorska partija upisana u registar

Watchman

Buduća legenda
Poruka
34.684
Crnogorska partija upisana je u Registar političkih stranaka kao stranka nacionalne manjine, a upis je obavljen dvojezično, na srpskom i crnogorskom jeziku, iako je neziv identičan: Crnogorska partija - Crnogorska partija.
Predsednik Crnogorske partije Nenad Stevović rekao je da je ta stranka upisana u Registar dvojezično, iako je naziv identičan na oba jezika, u skladu sa zakonom koji nalaže da se partije nacionalnih manjina upisuju na srpskom i na maternjem jeziku.

On je rekao da su i statut i program stranke pisani na srpskom i na crnogorskom jeziku, kao i da je u tim dokumentima navedena obavezna upotreba oba jezika i na pečatima i drugim stranačkim oznakama.

Stevović je rekao da će Crnogorska partija na sednici Glavnog odbora, koja će najverovatnije biti održana u maju, razmatrati problem osnivanja nacionalnog saveta crnogorske manjine u Srbiji.

"Na žalost, Nacionalni savet crnogorske manjine neće biti formiran. U tom procesu nije učestvovala Crnogorska partija, nego druga grupa Crnogoraca iz Beograda koja nije na pravilan način aplicirala u tom postupku", rekao je Stevović.

On je dodao da je za Crnogorsku partiju pitanje osnivanja nacionalnog saveta crnogorske manjine prioritetan zadatak i da će ta stranka razmotriti što pre načine na koji može da se uključi u taj proces kako bi se rešio "krucijalan problem" za crnogorsku zajednicu u Srbiji.
http://www.mondo.rs/s166147/Crnogorska_partija_ili_Crnogorska_partija.html

To treba deportovati Gospodaru Don Milu.
 
to se sve moze resiti vrlo lako.

nek lepo naprave regulacije za strane jezike manjina koji zele da njihov jezik postane oficijalan i lepo u pravilu stave da taj jezik, da bi postao oficijalan mora da ima vise od odredjenog postotka drugacijih reci od srpskog ili drugog oficijalnog jezika republike srbije.

pa nek se bave malo naucnim radom, nek pokazu da se jezik razlikuje i nema problema.


a citao sam i najave od EU koja, ako u nju udju srbija/bosna/hrvatska/crna gora, nemaju namere da sva toboz cetiri jezika ukljuce kao posobne i prevvode za svaki.

i treba tako, nema se bre para za budalastine lokalnih politicara.
 

Back
Top