Izraelci se ponasaju kao nacisti

Marin55

Domaćin
Banovan
Poruka
3.091
Jedan od posljednjih preostalih i preživjelih logoraša Aušvica je na početku svoje turneje predavanja u Škotskoj pokrenuo žestoki napad na Izrael zbog njegove okupacije Palestine.
Dr. Hadžo Majer, 86, koji je preživjeo 10 mjeseci u nacističkom logoru smrti, počeo je da drži predavanja na svojoj deset dana dugoj turneji po Velikoj Britaniji i Irskoj, uključujući i tri mjesta u Škotskoj. Njegovi komentari su izazvali bijesne reakcije od strane tvrdokornih jevrejskih lobijskih grupa koje su ga okarakterisale „antisemitom” i optužile da je zloupotrijebio svoj položaj – položaj lica koje je preživjelo holokaust.

Dr. Majer je također u četvrtak prisustvovao raspravi na sudu u Edinburgu u kojoj se razmatrao slučaj petorice propalestinskih aktivista, koji su optuženi za rasističko ponašanje nakon što su prekinuli održavanje koncerta Jerusalemskog kvarteta u gradskoj vijećnici.
hajro-majer.jpg


Dr. Majer je rekao na početku svoje turneje da postoje sličnosti između tretmana Jevreja od strane Nijemaca u Drugom svjetskom ratu i trenutnog tretmana Palestinaca od strane Izraelaca.

Rekao je: “Izraelci pokušavaju da degradiraju ljudske vrijednosti i vrline Palestinaca upravo kao što su i nacisti pokušali da degradiraju moje ljudske vrijednosti. Niko ne bi trebao da degradira druge osobe, a oni koji pokušavaju da to učine, prestaju da budu ljudi. Možda Izrael i nije najokrutnija zemlja na svijetu, ali znam zasigurno da je Izrael svjetski prvak u pretvaranju kako bi se prikazao svijetu kao civilizovana i kulturna zemlja.”

Dr. Majer je rođen 1924. godine u Bilefeldu, Njemačka. Nije mu bilo dozvoljeno da pohađa školu u tom gradu poslije novembra 1938. Zbog toga je pobjegao u Holandiju. Poslije godinu dana provedenih u podzemlju, uhvaćen je 1944. godine od strane Gestapoa. Sljedećih 10 mjeseci je preživjeo u Aušvicu, koncentracionom logoru u Poljskoj.

On sada živi u Holandiji. Autor je tri knjige: o judaizmu, holokaustu i cionizmu.

Dr. Majer također tvrdi da se definicija “antisemizma” promijenila: “Ranije je antisemita bio onaj ko je mrzio Jevreje zbog toga što su bili Jevreji i što su imali jevrejske duše. Ali, u današnje vrijeme, antisemita je onaj koga Jevreji mrze.”

Glasnogovornik Međunarodne jevrejske anticionističke mreže, čiji član je i dr. Majer, rekao je da kritikovanje Izraela “nije isto” kao i kritikovanje Jevreja.

Mik Neper, predsjednik kampanje za Škotsko-palestinsku solidarnost, i jedan od petorice optuženih demonstranata kojima će se suditi u martu ove godine, rekao je: „Palestinci su sretni da imaju za saveznika dr. Majera.”

“Hadžo zna da Izrael ima dugu historiju zloupotrebljavanja tragičnosti holokausta u cilju suzbijanja legitimne kritike izraelskih zločina.”

Dr. Majerove tvrdnje su naišle na bijesne reakcije proizraelskih grupa koje su ga okarakterisale “sramotom” za izraelski narod.

Džonatan Hofman, ko-potpredsjednik Cionističke federacije, je izjavio: “Mogu reći da dr. Majer zloupotrebljava svoj status preživjelog logoraša, i mogu reći da bi možda milioni života bili spašeni ako bi se Izrael formirao 10 godina ranije nego što je bio formiran. Neovisno od njegovog statusa preživjelog logoraša, njegovo poređenje izraelske politike sa nacističkom politikom je bez sumnje antisemitsko.”

“Turneja je cinički isprogramirana”, dodao je gospodin Hofman, “kako bi se podudarila sa Danom holokausta koji se obilježava 27. januara.”

Dr. Ezre Golombok, škotski glasnogovornik Izraelske kancelarije za informisanje, optužio je anticionistički lobi za “eksploataciju” dr. Majera, kojeg je on opisao kao neko “ko je upao u situaciju koju ne razumije.”

“Ovo je jedan od načina uvježbavanja propagande od strane Mika Nepera i njegovih prijatelja, i ništa više. Apsurdno je porediti Izrael sa nacističkim taktikama.”

Predavanja iz serije naslovljene “Nikome se ne ponovilo!” se nastavljaju sve do 30. januara.



Izvor: Herald Scotland
 
Ovo dolazi od jednog postenog Jevrejina koji nema dlake na jeziku.Izraelci su zaboravili sto im se desilo i da iz toga izvuku primjera oni cine zlodjela protiv palestinaca i ne daju im da imaju svoju drzavu.Zato postoje organizacije kao sto su Hezbollah i hamas i one nisu teroristiucke nego braniteljske i one sluze za odbranu Palestine i za odbranu muslimana od Izraelaca.Izrael kao ovakav ne moze opstati jer je nacisticki i oni trebaju mnogo da mijenjaju da bi postali demokratska drzava.Sada kada Amerikanci gube na bojistima Afganistana sigurno da nije svejedno izraelu kada mora strepeti hoce li ih Amerika ostaviti na cjedilu ili ne.Izrael je zbog Amerike dobio ime Americko cedo.
 
Poslednja izmena:
Poštovani korisnici, radi bolje preglednosti pdf Politika dogovorili smo se da vam ukažemo na par jednostavnih, ali vrlo bitnih pravila koja se tiču postavljanja tema.
...
- Naslov teme treba jasno da objašnjava o čemu se u njoj radi! ! ! Dakle bez prevelike poetičnosti i metaforisanja. Ukoliko je tema preuzeta iz nekog novinskog članka onda prekopirati naslov. ....

- Kada otvorite temu, bez obzira da li je ona iz novinskog članka ili vaša zamisao, jasna argumentacija i postavjanje teme diskusije je neophodno. Teme koje počinju i završavaju sa 'Šta mislite o ....' ne vode nikakvoj diskusiji i kao takve će biti posmatrane.

- Kao i uvek linkovi ka izvorima su obavezni.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8925254&postcount=1
 

Back
Top