pitanje za oftalmologa

srebro

Primećen član
Banovan
Poruka
681
Zamolio bih za pomoć ako ovde zalazi neko stručan...Nosim sočiva godinama i zbog čestog ukapavanja neomicina imuni sistem oka mi je sada veoma oslabljen tako da praktično ne mogu da izlečim konjuktivitis.Ne mogu više da nosim sočiva i imam ogroman problem.Naravo da sam prestao sa svakim kapima,ispirem oči kamilicom i čekam,čekam...Postoji li nešto efikasnije što mogu učiniti da stimulišem i ubrzam oporavak imunog sistema oka?
 
Jeste li se to sami lecili?
Postoji vise vrsta konjuktivitisa, ja znam za 17, moguce da ih je i vise...od kojih je dobar deo virusnog porekla.
To znaci da u tom slucaju antibiotske kapi ne pomazu.Cak ne smeju da se koriste.
Zato vas pitam jeli se to sami lecite?
 
Da,kapi sam uglavnom ukapavao samoinicijativno s vremena na vreme kad bi mi oči malo pocrvenele od sočiva.Ovog proleća su mi radili bris nekoliko puta i stalno sam imao stafilokok unutra.Lečio sam (sa lekarom) prvo eritromicinom,pa gentamicinom (prema antibiogramu) ali čim prestanem da stavljam kapi,posle par dana oči bi mi bile ponovo upaljene.Znam da stafilokok normalno živi na koži,a onda sam sreo jednu mladu doktorku koja je bila na seminaru na kojem je bilo reči o tim kapima i slabljenju imunog sistema oka posle dugotrajnog korišćenja.Pričala mi je o tomei sada mi je jasno da je to problem...Normalno bakterije sa kože koje dospeju u oko ubija odbrana oka,ali kod mene više ne. :( I ne znam šta bih sad...
 
Ovakve tegobe može da olakša osim kamilice i čaj od hajdučke trave...dok lekar ne prepiše odg.lekove,kapi,šta već...
(1 kašičica hajd. trave na 1 šolju vode, bilje se ne kuva u vodi se već kada voda provri travke se sipaju u sud s vodom,držati oko 2 min.Procediti)
 

Back
Top