Različita cena priključka struje

Jacob

Buduća legenda
Poruka
49.567
3. januar 2010. | 12:32 | Izvor: B92
Kragujevac -- Prema cenovniku EPS-a priključak trofazne struje za domaćinstva košta oko 100 hiljada dinara. Na području Kragujevca cena dostiže iznos od čak 135 hiljada.

U međuvremenu je cena snižena, ali su našoj redakciji nastavili da se javljaju građani sa pritužbama zbog velike razlike u ceni i uslovima priključenja trofazne struje u različitim gradovima. U Elektrodistribucijama pak, tvrde da primenjuju zvanični cenovnik i pravilnik koji važi na nivou cele Srbije.

Iako je u celoj Srbiji na snazi jedinstveni cenovnik za priključenje trofazne struje domaćinstvima, građani tvrde da se ne primenjuje u svim gradovima.

U to smo se uverili i na sajtu Elektrodistriubucije Beograd čiji cenovnik je stupio na snagu pre tri meseca, a u Kragujevcu se primenjuje još od marta.

Građani koji su nam su se javljali tvrde da cene variraju od grada do grada, kao i uslovi za uvođenje struje.

Gospođi Topalović je letos u Kragujevcu rečeno da trofazni priključak košta 130 hiljada dinara, dok je u drugim gradovima cena bila znatno niža.

Ova gospođa tvrdi kako joj je rečeno da potrošači u Gornjem Milanovcu sami obezbeđuju razvodno merno sanduče, strujomer I priključni kabal.

Isto to, i pre par dana našem novinaru koji se predstavio kao potencijalni korisnik, potvrdila je službenica Elektrodistribucije u Milanovcu naglasivši da su ukupni troškovi priključenja struje oko 30 hiljada dinara.

Ali kada smo se kasnije predstavili kao novinari dobili smo drugacciji odgovor. Šef tehničke službe rekao nam je da se poštuje cenovnik na nivou kompanije. Isto to rečeno nam je i u Kragujevcu.

Kragujevčanin Života Milošević, koji je pre dve godine skupo platio priključak tvrdi da mu strujomer cele godine nije očitan, a da na računima uredno stoje brojke o potrošnji.

Pritom je, tvrdi, morao da plati I PDV na merni uređan koji je vlasništvo EPS Centra Kragujevac.

Građani koji su nam se obraćali, smatraju da se ovakav odnos elektrodistibucija prema potrošačima može pripisati samo monopolističkom položaju na tržištu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=03&nav_category=12&nav_id=401748
 
Па народе о чему причамо....?
ЛОПОВСКА ДРЖАВА.....ЛОПОВСКА ФИРМА......ВОДИ ЈЕ ЛОПОВСКА ВЛАСТ
а ти народе....плаћај....
Довољно вас је подсетити....да је то фирма
КОЈА НАПЛАЋУЈЕ КАМАТУ....КАО БАНКЕ.....
:zskace: :zskace: :zskace:
 
a jel ginete kad ljubite zice

Po nekad se i gine.

. Ovde je struja od 110 V.

To izgleda ovako:

34521.jpg
 
deru tadicevci - usi otpadaju.

u svim normalnim zemljama prikljucenje na mrezu - bilo vodovodnu strujnu telefonsku - je besplatno .

jos dodju ljudi iz firme sve ti povezu tvoje je samo da pozoves telefonom i to je sve.

a tadicevci ovde prodaju narodu macku u dzaku i naplacuju sve zivo. uskoro ce da naplacuju i vazduh po kubnom metru
 
Jos ti salju racune po nahodjenju jer citacima ne daju kljuceve a ti nemas kljuceve i onda kreten koji dodje da cita dodje na odlicnu ideju da razbije staklo na brojilu z:hm:

Umal mu glavu ne razbih
Ко ти не да кључеве од струјомера? Како може да ти не да кључеве од струјомера када су ту и главни осигурачи, шта радиш када они искоче? Зовеш дистрибуцију?
Ја имам кључеве од свог струјомера.
 
Ко ти не да кључеве од струјомера? Како може да ти не да кључеве од струјомера када су ту и главни осигурачи, шта радиш када они искоче? Зовеш дистрибуцију?
Ја имам кључеве од свог струјомера.

Elektrodistribucija nije dala meni kljuceve,a ne daju ni citacima.

Zalio sam se milion puta ne vredi.
 
Elektrodistribucija nije dala meni kljuceve,a ne daju ni citacima.

Zalio sam se milion puta ne vredi.
Него, ко је инсталирао РО? Ти или дистрибуција?
Наиме, они имају неку врсту универзалног кључа за те ствари па је довољно да се пронађе један вољан да га позајми на дан два.
Ја бих питао ЕД Србије.
Слична ствар је била код мене са телекомом.
Довели инфраструктуру, поставили кабл до куће и један дан долазе "мајстори" да прикључе телефон. Ја нисам био ту, само ћале...кренула банда са "а, па ви немате урађен прикључак, можемо ми то да вам урадимо за 2500 динара...блаблабла...не смемо ми да прикључимо без тога, зовите ви када будете имали инсталацију...".
И ту се захебу из места. Пошто сам својевремено радио као надзорни орган за електроинсталације знам врло добро како иде процедура, предао сам преко 10 пословних објеката. Назовем Телеком и најљубазније им објасним пробраним речником и са навођењем прописа и правила. Сутрадан су "мајстори" дошли и погнуте главе повезали све и на крају рекли ћалету "извините и довиђења".
Све се може кад се хоће.
 

Back
Top