Mlada demokratija udara ponovo!

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
Penzionisani novinar Vukota Lečić iz Uroševca, sa privremenim boravkom u Gornjem Milanovcu, bio je šokiran kada je od Kosovske agencije za imovinu (KPA) dobio pismo s obaveštenjem da mu izvesni Bajram Ćoroli osporava pravo na zemljište od oko jednog hektara.


Ima dokaze da je njiva njegova: Vukota Lečić


- Moj otac Branko je 1962. godine ovu zemlju u selu Rušince kupio od Nikole Vidačića, tadašnjeg predsednika Skupštine opštine Uroševac, a zatim preveo na mene. O tome svedoči posedovni list broj 188, od 17. jula 1995. godine. Izvesni Barjam Ćoroli, Albanac iz Rašinca, dostavio je KPA „dokaze” kojima tvrdi da je navodno on vlasnik njive. Uz dopis je priložio fotokopije dve lične karte, skicu i žalbu iz 1900. godine, administrativnu odluku iz 1955, posedovni list iz 2006. i izjave dva svedoka iz 2008. godine. Opštinski sud u Uroševcu je nedavno na osnovu dva lažna svedoka moju zemlju preveo u vlasništvo Bajrama Ćorolija - priča za „Blic” Lečić, pokazujući „čestitku” KPA u kojoj , između ostalog, stoji „da u roku od 30 dana treba da odgovori i dostavi dokumentaciju za koju smatra da je relevantna”.
- Ukoliko ne odgovorim u određenom roku, KPA će zahtev, ipak, procesuirati. Ali u tom pismu se navodi da postoji opasnost da izgubim pravo na imovinu, uz savet da mogu da se javim bilo kojoj regionalnoj agenciji KPA, priložim dodatnu dokumentaciju i „dobijem informacije o postupku koji će se nadalje odvijati” - dodaje naš sagovornik.
Dragana Ristić, zadužena za pružanje pravne pomoći interno raseljenim licima sa Kosmeta, podnela je podnesak KPA u kom se, pored ostalog, navodi da je Vukoti Lečiću „neosnovano osporeno pravo na imovinu od strane Bajrama Ćorolija, jer nije naveden nijedan pravni osnov”. Prema njenim rečima, KPA se nije držala ni Zakona o upravnom postupku, koji predviđa da podnesak upućen preko pošte mora da ima i povratnicu.
- Vukoti je pismo ostavljeno u poštanskom sandučetu bez formalnog uručenja, tako da se ne može utvrditi od kog datuma teče rok žalbe - kaže Ristićeva i naglašava da ovakav slučaj do sada nije imala.
Lečić veli da sud u Uroševcu Srbima oduzima zemlju na osnovu izjava lažnih svedoka, uz blagonaklonost Unmika.
- U skladu s evropskom konvencijom, zahtevaću pravično suđenje i javnost postupka, kao i da kao stranka u tom predmetu imam potpuni uvid u spise. U protivnom, pravdu ću potražiti u Strazburu - poručuje Lečić.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/171851/Srbima-otimaju-zemlju-uz-pomoc-laznih-svedoka

Kako ovo pleme zaustaviti?
 
samo silom. nikako drugacije

al vidis da Tadic izdajnik i antisrpski placenik hoce srpsku omladinu da salje u Avganistan i Irak da gine za americke nacisticke interese, mesto da salje srpsku vojsku da oslobadja okupiranu srpsku zemlju



Ne brini.....
posto vec nema mozga, poslacemo ga siptarima zajedno sa njegovom demokratskom omladinom, da im podmire potrebe za bubrezima, slezinama, jetrama i slicno...... pa ce biti mirni ..... i jedni i drugi.....
 
Kako ovo pleme zaustaviti?

_285849_yugotroop300.jpg
 

Back
Top