Dj i d o...

Neznanko

Iskusan
Poruka
5.497
Pre X godina, bio sam na jednoj zanimljivoj tribini, gde je gost bio glavom i bradom sada pokojini : Milovan Djilas.

Pričao čovek o političkom životu, robiji, izgnanstvu, disidentstvu, komunizmi i još štošta.

Na kraju tribine su bila predvidjena tri pitanja sa gosta tribine, e jedno od ta tri sa pitanjem sam ja postavio.

Šta sam ga pitao, pitate se sigurnooo?
Ne sumnjate valjda u mene, da pitanje nije bilo najjače, najvažnije , a ono je glasilo: druže Djilas, da li bi mogli u najviše dve rečenice da nam kažete, kako ste uspeli da osvojite vlast Vi i vaši ideološki saborci?

Hm, oduševio me tada odgovorom drug Djido, a evo kako je on glasio : verovali ili ne, nema tu neke tajne, mi komunisti, patizani, smo bili toliko fanatično dobro ORGANIZOVANI, da bi bilo čudo da nismo uspeli.

Pitate se sad, šta je pisac ovoga hteo da nam kaže, gde je poenta, znamo mi to...znate sad, ali ne znate ovo šta ću vam sad reći:

Djidova pričao, odgovor mi je pokazao , dokazao jednu veliku istinu:

U Srbiji, a verovatno posvuda je milion puta dokazano, da su po pravilu bahatiji, lukaviju, hrabriji, bestijalniji, pokvareniji ljudi, političari, vlastodržci mnogo bolje ORGANIZOVANI za ciljeve koje žele da ostvare, od miliona ljudi koji su sposobniji, ali su bezkrvniji, neodlučniji i nehrabriji i neorganizovaniji po pravilu.
Pa posle se ti normalni čude, kako bre ovi ludaci osvojiše vlast, kako ovi na tim i tim mestima dodjoše...pa tako, kako Vam objasnih i ja i pokojni Djido.
 

Back
Top