OEBS kritikuje vlasti u Prištini

Halix

Elita
Poruka
16.206
OEBS kritikuje vlasti u Prištini

12. novembar 2009. | 08:50 | Izvor: Tanjug
Priština -- OEBS kritikuje privremene institucije u Prištini da ne ispunjavaju svoju obavezu da pomognu ljudima koji su se vratili na Kosovo.

U izveštaju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju navodi se da je albanska većina u pokrajini preduzela malo konkretnih koraka od kada je 2007. usvojena strategija za reintegraciju povratnika, kao i da nije odvojeno dovoljno sredstava za sprovođenje specifičnih programa namenjenih takvim licima.

Takođe se ukazuje na nedovoljnu pomoć institucija u Prištini u pogledu smeštaja, obrazovanja, zdravstvene zaštite i zaposlenja, što predstavlja ozbiljan problem za reinteraciju pojedinaca i porodica, pogotovo u zajednicama koje nisu albanske.

"Pozivamo centralne i lokalne vlasti da pomognu tim ranjivim grupama tako što će im nameniti neophodna sredstva, povećati koordinaciju i podeliti informacije sa njima, kao što je preporučeno u izveštaju", izjavio je ambasador Verner Almhofer, koji je na čelu misije OEBS na Kosovu.

Kako je navedeno na sajtu OEBS, ovaj izveštaj je zasnovan na redovnim osmatranjima koja panevropska organizacija obavlja u pogledu ljudskih prava, učešća zajednica u procesu donošenja odluka i zaštite i unapređenja njihovih prava.

Ima li neko nesto da doda?
 
koja dvolicnost....
da su siptarima nesto prognani znacili ne bi ih siptari ni progonili a sve to evropa podrzavala i finansirala...ma to je zamagljivanje stvarnosti isto kao i izjava mesica....neka sacekaju jos koju deceniju pa posle da insistiraju na povratku....
 

Back
Top