Verovatno krajem februara... kad počne semestar...![]()
Verovatno krajem februara... kad počne semestar...![]()
verovatno kad ih isprozivaju na televiziji, kao prosle godine
Dotaći sunca zrak, i to sam - znači stoput opeći dlan.
Malopre mi je drugar rekao (dakle, nezvanicna, neproverena informacija) da 31. januara ocekujemo 2 rate
Dotaći sunca zrak, i to sam - znači stoput opeći dlan.
http://www.ubbstudenti.rs/ ovde sve prvo izlazi... pa i liste... i datum isplate.......
Da li neko zna kada ce izaci lista dobitnika stipendija fonda za mlade talente?
onacna lista rezultata se ocekuje najkasnije prve nedelje februara.
Prati informacije na dositeja.rs
Pozdrav...malo se potrudite...google..facebook, Fond za mlade talente-Dositeja..sve je na dohvat ruke....
Da li je neko obavešten kada je konkura za dodelu stipendija grada Beograda?
Juce pocela isplata kredita i stipendija)))))))))))
Listen to your heart and there's nothing else you can do!!!
A jel se za stipendiju racunaju sve godine studiranja pa se izvodi prosek,ili za svaku godinu se gleda ostvareno posebno za tu godinu...(npr.2godina prosek osecena 10. ,treca 8.00 ,jel to znaci da nemas pravo bez obzira sto je "ukupno" prosek 9.00).I ko prima gradske jel tako isto ili se razlikuje ..
budimo ljudi,iako smo Srbi...
Za svaku stipendiju se računa prosek svih godina.
Zna li neko kad ce kredit za jun mesec?
" Da bi nadmudrio mudrost odneguj vestinu slusanja. "
Da li bi neko mogao da mi da šire informacije o stipendiji i kreditu koji daje republika? Zanima me kad se otvara konkurs, koliki treba da bude prosek, šta se traži od dokumenata, koliko iznosi stipendija/ koliko kredit, kojim mesecima se dobija itd?
Hvala unapred.![]()
Life is too short to be little. | 私は新世界の神
Konkurs je u oktobru. Za stipendiju ti treba prosek 8,5, dok za kredit nije bitan... bitno je samo da si na budžetu. I kredit i stipendija iznose 6 100 dinara i dele se od početka sledeće godine. Što se tiče isplate, uglavnom do kraja februara isplate 4 rate, a kasnije daju po jednu.
Uostalom, ovde možeš da pogledaš kako izgleda taj konkurs i šta ti sve treba. Konkurs je za 2010/2011, ali su isti uslovi bili i za 2011/2012.
Čekaj, znači isplata kreće od januara? Ali se dobijaju zaostaci za 4 protekla meseca?
Hvala puno na informacijama.![]()
Da, da... kreće od januara i dobijaju se zaostaci. Ove godine smo dobili dve krajem januara (za novembar i decembar) i dve krajem februara (za januar i februar). Prošle smo, ako se ne varam, sve četiri dobili odjednom, negde krajem februara.![]()
Ok.I kad prestaje isplata? Da li se isplaćuju i tokom letnjih meseci?
![]()
Ne isplaćuje se tokom leta... baš smo junsku dobili sredinom juna, a za septembar i oktobar ćemo dobiti tada negde.![]()
Aha, znači avgust i jul su preskočeni.Ok, super.
Evo još jedno pitanje i neću više. xD Da li su potrebna neka dokumenta o primanjima roditelja, o nepokretnosti koja se nalaze na ime roditelja itd? Ili samo vezano za moje školovanje?![]()
Zavisi za šta konkurišeš. Za stipendiju ti ništa od toga ne treba. Za kredit ti treba uverenje o prihodima.
OK.
I moram još jedno. XD Ti imaš stipendiju ili kredit? Zanima me, da li većina ljudi dobije stipendiju? Mislim, imaću prosek verovatno oko 8.87, pa me zanima da li mogu očekivati stipendiju sa tim prosekom?![]()
Imam stipendiju.
Pa ako daš sve ispite, definitivno dobijaš stipendiju. Znači, za stipendiju samo treba da imaš prosek iznad 8,5 i čiste sve godine. I da, moraš da budeš na budžetu i ne smeš da imaš izgubljenu godinu.
Oh, super.Hvala na iscrpnim informacijama.
![]()
Nema na čemu.![]()
Pozdrav
Imam jedno pitanje vezano za prvi uslov pri prijavljivanju za studentsku stipendiju/kredit.
Naime, tamo pise da je uslov za prijavljivanje da smo upisali drugi stepen studija odmah po zavrsetku prvog.
Na sta se tu cilja:
1. da smo zavrsili osnovne u roku, nismo bili apsolventi, niti smo obnavljali godinu
2. da smo bili apsolventi ali odmah po isteku apsolventskog staza smo upisali drugi stepen studija (bez obnavljanja godine, ili pauziranja)
Konkretan primer: ja sam na sistemu 3+2, upisana sam na produzeni status (to je kvazi apsolventski, neko novo ludilo ovog naseg sistema obrazovanja), koji je zvanicno istekao 31. 3. 2012., ali je nama dozvoljeno polaganje ispita do kraja septembra 2012. Da li ja ispunjavam taj prvi uslov za prijavljivanje za stipendiju/kredit, posto nisam obnavljala godinu, niti sam pauzirala. Naravno: pretpostavka je da cu ja u oktobru biti upisana na master studije
Unapred zahvalna.
Pošalji link