Normalna telesna temperatura
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 39

Tema: Normalna telesna temperatura

  1. #1
    Nov član castell (avatar)
    Učlanjen
    29.09.2006.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Stalno povisena temperatura

    Dugo vremena, vec pretrazujem forume, da bih nasla nekog ko ima isti problem, ali bez uspeha.
    Imam 27 godina i od februara meseca ove godine mi se desava, da imam stalno povisenu temepraturu ops: . Uglavnom se krece 36,8-37,8 (letos se popela i do 39,3, alinajcesce je oko 37,4;37,5) Znam da to nije previsoka temepratura, ali me lomi i cini me slabom i stalno umornom. Isla sam kod lekara i u infektolosku ambulantu, uradila sve pretrage i nista. Sve je uredu. Testirali me na viruse HEP, HIV, nisu na Epstein Bar Virus i neke slicne, jer su mi vrednosti jetrenih enzima uredu. Radili mi rendgen pluca, ultrazvuk stomaka. Isla kod ginekologa, uradili pregled sekreta na Hlamidiju itd. i jedino mi nasli Candidu, jer sam koristila antibiotike, zbog temeprature, koje mi je lekar prepisao. Obisla sam i ORL doktora i pregledao me nekim kamericama, dao uput za rendgen sinusa i to je OK. Posle svega sinoc temperatura i dalje 37,8, a sad 37,5. Mene nista ne boli i zelela bih jako da se bavim sportom, ali kad odem na trening, nemam snage da izdrzim do kraja.
    Istina je da sam pod stresom. Ali ko to nije danas? I imunitet mi nije bas neki, pa se cesto druzim i sa herpesom na usnama.
    Ako neko ima neki predlog ili je upoznat sa ovakvim slucajem temeprature, neka mi javi, pa da uradim jos koju pretragu, ako treba ili bilo sta drugo, sto ce me dovesti konacno u normalu.

    Hvala unapred



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    11.06.2006.
    Poruke
    24
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Probaj koksaki

  3. #3
    Buduća legenda dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.806
    Reputaciona moć
    139

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Koksaki, stomatolog, hormoni stitaste zlezde...

  4. #4
    Nov član castell (avatar)
    Učlanjen
    29.09.2006.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Isla sam kod zubara, bas letos pre nego sto mi je skocila temepratura na 39,4 i uradili su mi rendgen kompletne gornje i donje vilice i jedino sto je bilo malo upale oko osmica,ali jedva da se naziralo, a tada su me inace bolele desni oko jedne osmice dole, sto nisam osetila jos kad su mi osmice izbijale. Malo sam bila cetkicom iziritirala desni prilikom ciscenja. Inace su mi zubi zdravi.

    TSH 2,320 µU/dl (0.340-4.820) u martu mesecu ove godine.

    Jedino sto mi nisu radili jos test na koksaki virus, ali jesu radili ultrazvuk srca, koliko sam ukapirala po izvestaju lekara, a i EKG sam radila u aprilu mesecu, ako to nesto znaci. Inace, sto su jos radili su:

    CK 112 26-145 U/l
    Myoglobin 44 0-70 ug/l
    CRP <1 0.8-5.0 mg/l
    Leuko 5.48 4-10 /nl
    Sedim 3 6-10 mm

    i sve ostale vrednosti su jako dobe. Eto, pitacu lekara da uradimo jos taj test. Inace, radjeno mi je jos na neke bakterije i parazite, ali da ne nabrajam sad.

    Hvala Vam

    Puno pozdrava
    Poslednji put ažurirao/la castell : 25.10.2006. u 20:58

  5. #5
    Zainteresovan član maša (avatar)
    Učlanjen
    26.02.2005.
    Pol
    ženski
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    37

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    kada kažeš stalno, misliš na svaki dan ili po nekoliko dana u toku recimo mesec dana?

  6. #6
    Nov član castell (avatar)
    Učlanjen
    29.09.2006.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Naravno, da na stalno povisenu temepraturu, koja u toku meseca samo do 5 dana padne na nekih 36,8 i to ujutro i retko kad popodne. Merila sam mesec dana bez prekida, ne bas u isto vreme, ali dovoljno da pokaze, da traje duze od onih povisenih temperatura, koje su vezane za plodne dane. Ponekad sam ponoci znala da izmerim i tada zan da bude oko 36,7-36,8.

  7. #7
    Zainteresovan član Die Cinderella (avatar)
    Učlanjen
    31.03.2006.
    Poruke
    435
    Reputaciona moć
    35

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Dobro, uradila si TSH, ali mozda bi mogla i FT3, FT4, cisto da budes sigurna da je funkcija tiroideje ocuvana. Povisene vrednosti T3 i T4 nuzno ne prati snizeni TSH.

  8. #8
    Zainteresovan član maša (avatar)
    Učlanjen
    26.02.2005.
    Pol
    ženski
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    37

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Citat Original postavio castell
    Naravno, da na stalno povisenu temepraturu, koja u toku meseca samo do 5 dana padne na nekih 36,8 i to ujutro i retko kad popodne. Merila sam mesec dana bez prekida, ne bas u isto vreme, ali dovoljno da pokaze, da traje duze od onih povisenih temperatura, koje su vezane za plodne dane. Ponekad sam ponoci znala da izmerim i tada zan da bude oko 36,7-36,8.
    Da, mislila sam na ovulaciju. I ja sam imala jedno godinu dana, možda i duže non stop blago povišenu temperaturu i isto sam kao i ti tražila razlog, ali bezuspešno.Tada sam imala cistu na jajniku i nisu dovodili nju i temp.u vezu, medjutim čim sam je izvadila temperatura se vratila na normalu. Tek mi je kasnije neko od lekara rekao da je temperatura bila reakcija na strano telo u organizmu.
    p.s. meni su lekari po forumima najviše sumnjali na mononukleozu

  9. #9
    Buduća legenda WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.171
    Reputaciona moć
    107

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Pa ako je bas sve iskljuceno ond aostaje jedino ono sto u infektivnim bolestima zovu 'nejasno febrilno stanje', dakle telesni termostat se presaltuje na visi stepen temperature nego sto je uoobicajeno (iznad 37 a po prvailu ispod 38) i covek tako funkcionise do kraja zivota a da mu nista drugo ne fali, zdrav zdravcat. Imala sam pacijenta koji je imao nejasno febrilno stanje, 39 godina star, od svoje 17. godine! Prema tome, nije cesto ali nije ni retkost, desava se. ako nemas nikakve druge tegobe opusti se i prestani da meris temperaturu i uzivaj u zivotu, smanji stres kolko god mozes, uzmi neki biljni imunomodulator (ima ih na trzistu), pazi na bioloski ritam (spavanja, ishrane) i zivi normalno!
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  10. #10
    Buduća legenda WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.171
    Reputaciona moć
    107

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    P.s. Ne bavi se trcanjem, aerobikom itd, bavi se plivanjem.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    26.01.2006.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji
    Poruke
    232
    Reputaciona moć
    34

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Moj suprug je imao povišenu temperaturu dve godine, od njegove 27. do 29. godine.
    Isto kao kod tebe, kretala se oko 37,5.
    Naravno, loše se osećao.Takođe je bio pod stresom, i imao slab imunitet,imao je čak i ogoman herpes zoster.
    Radio je sve moguće i nemoguće testove.Koksaki nije bio u pitanju.
    Par puta je odustajao od lečenja, i ponovo počinjao, što je mene izluđivalo jer mislim da ne treba odustajati kad je zdravlje u pitanju.
    Nismo ni otkrili šta je to ustvari bilo.
    Jednog dana je jednostavno prestalo.I sad je ok.

  12. #12
    Početnik
    Učlanjen
    19.11.2005.
    Poruke
    20
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Ima jako puno ljudi,uglavnom zena koje imaju taj problem sa povisenom temperaturom.I ja sam jedna od njih.Krenulo je sa slucajnim merenjem temperature,nisam sa osecala lose,kad ono 37,2.
    I tako godinu i nesto vise dana.Mada mi je pravila problema u tom periodu.Malaksalost,zamor,
    tesko disanje,bolovi u misicima ,kostima,bezvoljnost........svasta nesto.Samo je cudno da neki put kad je imam,nemam takve simptome.Stalno se menjalo.Od vidljivih simptoma pada imuniteta jedino je bio herpes na usni i kandida u ustima.Zato sam i lezala na infektivnoj dve nedelje,ali nistaObisla sam masu doktora i nista.Cak sta vise,zdrava sam ko dren.
    Koksaki sam sama uradila,jer na infektivnoj nisu smatrali da je bitan,valjda sto na ultrazvuku srca nije bilo niceg.Ali se ispostavilo da sam ga imala aktivnog.....nekad...a sad nije aktivan.
    Bez obzira na sve,treba se proveriti na koksaki virus,nije sala.
    Sada imam povremeno temperaturu,i mislim da mi se javlja pred ovulaciju i menstruaciju.Mislim.
    Trudim se da je nemerim,ali sad i nemam cestih problema sa njom pa i mogu da je ignorisem.
    Ja sam dosla do zakljucka da je temperatura na psiholoskoj osnovi.I skoro sam ubedjena u to.
    Mozda je smesno nekome,ali sam autosugestivno uticala na neke delove mog zivota,a prvo definisala moguce probleme,i trudila se da se to promeni.
    U razgovoru sa mnogima sa ovim problemom,svi su u nekom periodu zivota,skorasnjem,doziveli neki veci kolaps i to se odrazilo na imunitet.
    A nikako ne sme da se izostavi i nas zivot u ovoj zemlji i sta nam se sve izdesavalo,definitivno ima uticaja na neke ljude i njihov organizam-psihu.
    Znam da je tesko da se nosis sa temperaturom,ali kazu ,,kako dosla tako prosla,,i tako ce i biti.
    Ja sam mislila da se to meni nikad nece desiti jer nikad nisam bila bolesna i bila sam dosta sugestivna po pitanju svega u zivotu.
    To je izgleda neki poremecaj naseg vremena koji nema veze sa nekom bolescu nego sa ,,zamorom materijala,,.
    Po nekom mom vidjenu,taj poblem imaju ljudi izmedju 30-40 godina u proseku.
    Naj bitnije je da ce proci.100%

  13. #13
    Obećava mayabgsr (avatar)
    Učlanjen
    08.10.2006.
    Poruke
    65
    Reputaciona moć
    29

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Ja sam u takvom stanju vec 4 meseca.
    Temperature do 37.8.
    Nadjena kandida u crevima koju je lekar na infektivnoj zanemario,ali vidim da ovde
    svi koji imaju sl.prob.imaju kandidu.
    Nadjen povisen koksaki IgG 133.4,a normalan je do 100.
    I blago povisen T3,2.8 a normalan je do 2.6.


    Da li neko moze da mi kaze od cega je temperatura?
    Skupljala sam kompletne nalaze vec mesecima,a niko mi nista nije pomogao,
    cak ni infektivna klinika.

  14. #14
    Buduća legenda WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.171
    Reputaciona moć
    107

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Mozda ni od cega - prosto poremecaj rada termostata koji se umesto na 37 prebacio na 37,8. Mozda od Koksakija (o kom tipu koksakija se radi?). Mozda i od aktivne tiroidne zlezde.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  15. #15
    Obećava mayabgsr (avatar)
    Učlanjen
    08.10.2006.
    Poruke
    65
    Reputaciona moć
    29

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Ali temperatura mi je kad se probudim normalna,nekih 36.7-8,a kasnije tokom dana raste uglevnom do 37.4-5 nekad i preko.
    Na nalazim za koksaki mi pise samo da je povisen IgG 133,a Igm nije on je 6.2.

  16. #16
    Buduća legenda dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.806
    Reputaciona moć
    139

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    IgG ukazuju na infekciju od ranije, nista akutno i trenutno aktuelno.

  17. #17
    Buduća legenda WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.171
    Reputaciona moć
    107

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Pa ond anista. Ako ti nista drugo ne fali, ne obracaj paznju, ako si sve ispitala (krvnu sliku i biohemiju, leukociti mirni, sedimentacija mirna), pogledali te internisti (srce, pluca, zeludac, besika), stomatolog (zubi?), i najzad infektolog i niko nista bitno nije pronasao ostaje onda ono sto u medicini nazivamo 'nepoznatim febrilnim stanjem' (temperatura nepoznate etiologije), jednostavno ti se 'presaltovao' telesni termostat i meri visu temperaturu umesto uobicajene. MOguce da tiroidea ima malo veze sa tim ali nije ni neophodno.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  18. #18
    Buduća legenda WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.171
    Reputaciona moć
    107

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    A da, jos bi mogla da odes kod reumatologa da uradis par reumatoloskih testova, ako ni tu nema nista - onda stvarno nema sta da brines.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  19. #19
    Obećava mayabgsr (avatar)
    Učlanjen
    08.10.2006.
    Poruke
    65
    Reputaciona moć
    29

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Na infektivnoj mi nisu nista predlagali za reumatologa.Mozda jer sam mlada.
    Jedino nisu jos videli ovaj tezultat za T3 (hormon stitaste)koji je malo povisen,da li
    to moze biti uzrok.Posto je basw blago povisen.

    Jos sam primetila jednu stvar.Leva vena iza kolena mi se nekako uvecala.

    Zanima me da li to ima ikakve veze sa ovim hormonom,
    posto mi je krvna slika u redu i holesterol i trombociti.

  20. #20
    Buduća legenda WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.171
    Reputaciona moć
    107

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Nema!
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  21. #21
    Obećava
    Učlanjen
    17.10.2006.
    Poruke
    57
    Reputaciona moć
    29

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Ja sam imala konstantno povisenu temperaturu tokom 6 meseci. Osecala sam iscrpljenost i umor, bolove u kostima i misicima, imala sam ceste glavobolje. Isla sam na sva moguca ispitivanja, testirali su me na koksaki, ispitivali hormone stitne zlezde, bila sam kod zubara, kod interniste, kod infektologa,... radila sam milion stvari kojima ne znam ni ime ni sta su trebali da znace, najcudnije mi je bilo sto su me slali na CT i neke provere rada mozga. Nista nisu pronasli. Jednoga dana sam sa svim nalazima dosla na konrolu i lekarka mi je rekla da sam zdrava kao dren. Ispostavilo se da sam bila pod stresom i ona je insistirala da je sve posledica psihickog stanja. Rekla mi je da vise ne uzimam toplomer u ruke i da prihvatim da sam od ljudi kod kojih stres izaziva takvu reakciju. Savetovala mi je da po potrebi uzimam vitamine i minerale i nikakvu drugu terapiju.
    To je bilo pre pet godina. Ja i danas povremeno imam povisenu temperaturu (cak i u ovom trenutku), ali sam, prateci svoje ponasanje tokom ovih godina, dosla do zakljucka da je to zaista posledica stresa i vise ne pridajem tome nikakvu vaznost. Naravno, fizicki je tesko nositi se s tim, ali posto sam ja po prirodi hiperaktivna, ovo mi taman pravi balans. :-P
    Tebi savetujem da ispitas sve, da budes mirna, i naravno, nadam se da neces naci nista zabrinjavajuce. Srecno!

  22. #22
    Početnik
    Učlanjen
    06.01.2007.
    Poruke
    41
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Nisam znala da ima toliko ljudi sa blago povisenom telesnom temperaturom.Kad sam procitala bilo mi je lakse za trenutak,dok nisam naisla na deo koliko dugo ih ona muci.E,tu se malo smrzoh...
    I ja imam slican problem.Prisutna je 2 meseca i ide do 37,5.Povisene transaminaze,lako uvecana jetra.Sutra idem da malo "odlezim" i ispitam se.Tesim se sto mi je apetit za sada dobar(da ne ureknem) i CKZ,mada su bela krvna zrnca na donjoj granici...Pa,javicu vam kad saznam sta se desava.U medjuvremenu,ne predajte se duhom jer se i vas organizam bori iznutra!

  23. #23
    Obećava mayabgsr (avatar)
    Učlanjen
    08.10.2006.
    Poruke
    65
    Reputaciona moć
    29

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Ja je imam vec 6 meseci i jos mi lekari nisu doneli konacni sud.
    A sve id strasno sporo jer zakazem nesto cekam mesec dana,pa nesto fali,pa ovo pa ono pa
    zakazi dr.put.
    Cak sam pomisljala da prestanem da jurim nalaze,jer se svi ponasaju kao da drugi nema radno vreme nego ce po ceo dan da ceka 1 papir( a dobro bi bilo kad bi cekao samo to,nego 50 puta toliko.)

    Problem je sto vecini ljudi kazu da je uzrok stres,a dok nabave sve silne nalaze
    stres se samo povecava.
    Pa onda ispada da su nam ti silni strucnjaci samo odmogli.

  24. #24
    Primećen član
    Učlanjen
    16.08.2006.
    Pol
    ženski
    Poruke
    568
    Reputaciona moć
    37

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    meni svi doktori kazu da 37.2 i nije tmeperatura ali mene lomi uvek tako nagrabusim zimi svake zime ista prica... i vucem po mesec dana tu tempreaturu... poludecu...a lekari kazu da nije nista....

  25. #25
    Početnik
    Učlanjen
    15.01.2007.
    Poruke
    14
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Stalno povisena temperatura

    Nisam lekar ali mogu da pokusam da ti odgovorim.......probaj da uradis Cmv virus, onda test lyme(lajmske bolesti), mozes i na "boreliju burgdorferi" da se pregledas ako ti je to sve ok i mislis da si pod stresom nabavi negde homoepatski lek antistress koje se zove BIOPTIMUM S........ i bice ti ok,,, ebv virus ili mononucelosu ne moras da radis jer bi sigurno primetili lekari too a ti nemas nista sto bi ukazivalo na to.

Slične teme

  1. Povisena telesna temperatura
    Autor Granit u forumu Zdravlje
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 11.11.2011., 17:00
  2. koja je normalna temperatura hdd-a?
    Autor gost 30064 u forumu Hardver
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 29.01.2006., 20:06
  3. da li je normalna temperatura cpu???...
    Autor idza u forumu Hardver
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 08.12.2005., 09:44
  4. koja je normalna temperatura cpu?
    Autor idza u forumu Hardver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 16.05.2005., 10:06

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •