Islamska zastava na Manjači!

Dragan_srbcg

Ističe se
Poruka
2.641
Islamska zastava na Manjači!

Barjak Islamske zajednice danima bio istaknut na šatoru jedinice OS BiH iz Bihaća, koja je na vojnom poligonu kod Banjaluke izvodila pešadijsku obuku


image.jpg

NEZAPAMĆENA PROVOKACIJA... Zelena zastava sa polumesecom u srcu Srpske



Na vojnom poligonu kod Manjače danima se vijorila verska zastava Islamske zajednice! Kako saznajemo, veliku zelenu zastavu sa belim polumesecom na planini, na kojoj odvajkada žive isključivo Srbi, postavili su pripadnici jedinice OS BiH iz Bihaća, koji su na Manjači obavljali završni deo pešadijske obuke.

Ova provokacija jedinice iz Bihaća navukla je dodatni bes stanovnika RS prema Oružanim snagama BiH, zbog čega vrh bh. vojske na sve načine pokušava da amortizuje efekte ovog skandala, koji mu nije bio potreban, naročito pred zajedničku vežbu sa NATO snagama u Banjaluci.

Prema saznanjima Pressa RS, barjak Islamske zajednice skinut je tek u četvrtak posle burnih reakcija srpskih oficira i vojnika u OS BiH.

- Zastava Islamske zajednice nekoliko dana je bila podignuta ispred šatora pripadnika Drugog pešadijskog bataljona Šeste pešadijske brigade. Fotografija je snimljena u prošli ponedeljak, što dokazuje da je zastava na tom mestu stajala nekoliko dana i da za to vreme niko od nadležnih na poligonu nije obavestio nadređene i naredio da se zastava ukloni - potvrdili su za Press RS visoki vojni zvaničnici.

Više vojnih izvora potvrdilo je da je zastava skinuta tek pošto su isprovocirani srpski vojnici alarmirali vojni vrh da njihove bošnjačke kolege krše vojne propise, koji striktno zabranjuju isticanje verskih simbola. Odluka o hitnom uklanjanju zastave doneo je načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Miladin Milojčić.

- Čim sam dobio tu informaciju, naredio sam da se zastava odmah ukloni i da se podnese izveštaj o odgovornosti svih u komandnom lancu. Zastavu su na šator, koji služi za obavljanje verskih obreda, postavili pripadnici OS BiH, koji su inače stacionirani u Bihaću - ističe Milojčić. On kaže da očekuje detaljan izveštaj nadležnih službi, koji bi trebalo da rasvetli sve okolnosti ovog skandala.

- Sve upućuje na to da je imam, verski službenik bihaćke jedinice, postavio zastavu, jer se nalazila na šatoru za molitvu. Mere prema odgovornima možemo da preduzmemo tek pošto Operativna komanda, kojoj je potčinjena Šesta pešadijska brigada, dostavi detaljan izveštaj o incidentu, koji će se naći i na stolu ministra odbrane Selme Cikotića. Ako se potvrde sumnje u kršenje propisa, jasno je da će biti preduzete sankcije prema odgovornima - tvrdi Milojčić.

Živko Marjanac, zamenik ministra odbrane BiH, kaže da će vojni obaveštajci ispitati okolnosti ovog skandala, jer krivci moraju da se otkriju i primereno kazne kako više nikome ne bi padalo na pamet da pravi slične incidente. On naglašava da je vojnim propisima strogo zabranjeno isticanje verskih simbola izvan objekata u kojim se obavlja molitva.

- Ovo je nedopustivo! Šta bi se dogodilo da pripadnici drugog naroda tako ističu svoja verska obeležja negde u Federaciji BiH?! Vojska mora da bude veoma oprezna sa ovakvim stvarima, jer je dobro poznato kako lako mogu da se poremete međunacionalni odnosi - upozorava Marjanac.

Mihajlo Parađina, predsednik Predsedništva Boračke organizacije RS, sumnja da se iza skandala na Manjači krije vrhovni poglavar Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić. On ocenjuje da je reč o sramotnoj provokaciji i naglašava da mora da se istera na čistac odgovornost kompletnog komandnog lanca, jer niko nije reagovao uprkos tome što je sporna zastava bila istaknuta nekoliko dana.

- Ovo je samo jedan u nizu ozbiljnih incidenata i provokacija, koje inspiriše reis Cerić, alfa i omega politike bošnjačke dominacije. Što je najgore, već odavno ovakve pojave ostaju bez adekvatne reakcije institucija RS i srpskih kadrova u zajedničkim organima - smatra Parađina.

image.jpg


Vojna policija u „cirkuskim" vozilima

Vozila Vojne policije Oružanih snaga BiH prefarbana su ovih dana u boje bh. zastave u okviru priprema za veliku vežbu NATO snaga koja će početkom septembra biti održana u Banjaluci. Novi vizuelni identitet vozila vojne policije izazvao je, međutim, oprečne reakcije vojnika i oficira. Većina njih začuđena je zbog odluke vojnog vrha da vozila „išara" žuto-belo-plavom kombinacijom, „začinjenom" zvezdicama!

Pripadnici OS BiH, bez obzira na nacionalnost, slažu se da je novi „imidž" vojne policije, najblaže rečeno, smešan.

Pripadnik OS BiH kaže da su se napokon svi vojnici, i Srbi, i Hrvati, i Bošnjaci, u nečemu složili, jer misle da vozila više liče na cirkuska, nego na vojna.

- Moj kolega, vojni policajac, kaže da ga je sramota da se vozi u ovom automobilu, jer im se smeju gde god se pojave, i u Sarajevu, i u Banjaluci, i u Mostaru. Zbog toga se oseća kao klovn - kaže naš sagovornik.

Ipak, u vrhu Oružanih snaga tvrde da su bili primorani da izgled vozila vojne policije dovedu u red, jer će ona biti u službenoj pratnju visokih zvanica iz članica NATO-a, koji će od 4. do 17 septembra u banjalučkoj kasarni „Kozara" prisustvovati velikoj telekomunikacijskoj vežbi, nazvanoj „Združeni napor". (D. R.)

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=78081&sectionId=51
 
haha vozilo vojne policije je okreceno ko ice cream truck :mrgreen:
mada opet boli ih qurac bar imaju novog audija , a ne ko ovi nasi pacenici raspale puhove iz vremena vijetnamskog rata
Ово је салонски примјерак!!! Онако...за сликање!!! А војника под оружјем имају тачно онолико на колико је путника овај Ауди атестиран!!! Додуше, пјешадију не рачунам!!
Возач аудија бира се по националном кључу, на период од 6 мјесеци, а распоред је ротирајућег карактера!!! Национална структура путника у Аудију мора да одсликава национални састав пописа становништва БиХ ИЗ 1991. године!!! Излазак неког од путника из овог возила, као и спуштање неког од прозора на вратима возила могући су само уз претходни консензус представника свих конститутивних народа који се налазе у Аудиу!!!:per::per::per:
 
Ta zastava ne menja bas nista, s njom ili bez nje, rec je o istim ljudima, ne treba da je istaknu da mi znali da je vole, kako razmisljaju i sta misle o nama, tj. sta nam zele.

Mogu da je vesaju u Zenici, u pola Sarajeva i pola Mostara, ali nikad nece u Banja Luci, Trebinju, Nevesinju, u pola Sarajeva i pola Mostara.
 
Ово је салонски примјерак!!! Онако...за сликање!!! А војника под оружјем имају тачно онолико на колико је путника овај Ауди атестиран!!! Додуше, пјешадију не рачунам!!
Возач аудија бира се по националном кључу, на период од 6 мјесеци, а распоред је ротирајућег карактера!!! Национална структура путника у Аудију мора да одсликава национални састав пописа становништва БиХ ИЗ 1991. године!!! Излазак неког од путника из овог возила, као и спуштање неког од прозора на вратима возила могући су само уз претходни консензус представника свих конститутивних народа који се налазе у Аудиу!!!:per::per::per:
pa to i nije zayebancija nego je stvarno tako :mrgreen:
moj kum koji zivi od kraja deedestih u Pesti je posto je Srbin i zna jezik je pre par godina sluzio madjarsku civilnu vojsku u bosanskoj ambasadi tamo , kaze ono je bila komedija i vristanje , a sve je isto bilo tako po nacionalnom kljucu podeljeno i onda neprestana sprdacina i medjusobno podyebavanje :lol: , kaze toliko mu je bilo dobro i veselo sa ludim bosancima da mu je bilo zao sto se zavrsio vojni rok :mrgreen:
 

Back
Top