Pročitala sam Beli oleander, a sad čitam Safonovu Marinu.
Pročitala sam Beli oleander, a sad čitam Safonovu Marinu.
prva koju sam pročitala od njega, tada sam mnogo odugovlačila zbog škole, ali je kao i svaka njegova, odlična
ja završila ponovo Zločin i kaznu, čitala sam je svuda po autobusima, časovima, u svakom slobodnom minutu, prosto me nekako obuzme
sad Artur Klark & Stiven Bakster - Prvorođeni, da konačno završim trilogiju Vremenske Odiseje...prvi deo sam pročitala beskonačno puta i samo što ga ne naučim napamet, a drugi možda 2x i to odavno, tako da mi je teško da povežem neka događanja, al' ide i to polako ...
We'd rather leave no trace and not look back
Than face the anxiety here and now.
Nisam rekla da je ok i da je treba citati, vec naprotiv, da sam se mucila dok sam je citala (moja je krivica sto tesko ostavljam knjigu koju sam pocela da citam bez obzira da li mi se svidja) i samo me je taj poslednji deo knjige spasao da ne bude sve apsolutni debakl (vec samo knjiga koja nije nista posebno)
Sada sam u ,,Milenijumu,,... Stiga Lasona.
Procitala sam prve dve knjige i sta ga znam, nije lose. Verovatno znate da je ova trilogija postigla veliki hit po Evropi, mada sta ga znam, citala sam i mnogo bolje romane.
Prva mi se vise svidela od druge, valjda zato sto se pisac vec ispucao u prvom delu.
Ne znam sta me ocekuje u trecem nastavku dozivljaja Lizbet Sanander i Mikaela Blumkvista...
Ne znam da li da preporucim ili ne, ko voli krimi romane, avanture, malo seksa, po neko ubistvo, neka uzme da cita.
Dobre su valjda za ove letnje dane, za citanje na plazi npr.
Heathcliff... It`s me, Cathy,
I`ve come home. I`m so cold
Let me in a - your window...
U planinama ludila, Lakvraft.
''Every Man and Woman Is a Star''
Aleister Crowley
Ништа ја нисам рекао у вези са читањем страних писаца. Читам и ја чак и Американце, али ја сам се осврнуо поводом тога што неки овде потурају лаж да је Андрић био Хрват. Шта им то треба не знам, вероватно мисле да ће стећи неки поен или, шта знам, можда им је мозак заврнут, али је то непријатно: одузети нам писца који је једини из бивше који је освојио Нобелову награду. А што се ти трзаш, што ниси скочила тада, кад се подметало да је хрватске националности?!
Ко год од нас пише латиницом чини смртни грех према Српству или даје доказа да га се одриче.
"Рођење трагедије из духа музике", Ниче
Емисија "Ниво 23", ТВ СТБ, моје гостовање: http://www.youtube.com/watch?v=PyLuMkdy064&feature=youtu.be
Da podignem temu, suvise je pala...
E da, pojavio se drugi deo ,,Uporiste II,, Stivena Kinga!!!
A sad brzo u knjizare - ko voli da cita Stivena Kinga.
Hvala prevodiocu! Poljubac za Gorana Skrobonju!
Klub uvrnutih zanata, Cesterton.
''Every Man and Woman Is a Star''
Aleister Crowley
Boris Akunjin 'Levijatan'
Sve sto pozelis pazljivo biraj. To se moze i dogoditi..
"Tajni zapis"![]()
Zavrsio drugi deo Vikinga, sad krecem ka Konstantinovom raskrscu...
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
Cao
Svidja mi se tema !
Poslednje sam procitao "Lovac na zmajeve" od Hoseinija a trenutno citam njegovu drugu knjigu "Hiljadu cudesnih sunaca"
Mnogo potresne price i mnogo uzbudljive.
Preporucujem svima
"You'll never break me, 'cause I'm unbreakable" - Long Live The King
http://www.youtube.com/watch?v=PKHiapbTyoI
Драго Љубибратић: "Гаврило Принцип"
Емисија "Ниво 23", ТВ СТБ, моје гостовање: http://www.youtube.com/watch?v=PyLuMkdy064&feature=youtu.be
Justejn Gorder, '' Kći direktora cirkusa '' ...
...nekako Norveška i njeni pisci došli na red...
"You'll never break me, 'cause I'm unbreakable" - Long Live The King
http://www.youtube.com/watch?v=PKHiapbTyoI
Mač Medine.
Najzad procitala trilogiju Stiga Lasona.
Ova treca me je bas umorila... to je pravi izraz.
A posto sam sasvim slucajno otkrila da je izasao nastavak Uporista Stivena Kinga, iako je roman napisan jos 1978, ako se ne varam, uzela sam je i eto danas cu dan provesti uz nju.
Sve cestitke prevodiocu G. Skrobonji, koji ju je preveo u rekordnom roku, posto znam pricu da je roman trebao da prevede tek do kraja godine...
Svima sa teme veliki pozdrav i cuvajte se ove vrucine... znaci, knjigu u sake pa u neku `ladovinu i uzivajte.
Poslednje sto sam procitala je "Devojka sa narandzama", a sad citam "Solaris" Stanislava Lema.
Nadja...ja sam od Justejna Gordera procitala "Sofijin svet" i "Zamak u Pirinejima" i toplo ti ih preporucujem (pogotovo Sofijin svet)![]()
Poslednja knjiga Kuca duhova,prelepa knjiga (Izabela Aljende)...cita se u dahu.....preporucujem.
Čitam sada Lovca u žitu,a zadnje sam pročitala knjigu Mome Kapora-Zoe.
Pošalji link