Argumenti Srbije o Kosovu superiorni

strawbbery_city

Iskusan
Poruka
6.580
Jeremić: Argumenti Srbije o Kosovu superiorni


Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je sinoć da je argumentacija Srbije pred Međunarodnim sudom pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova superiorna i izrazio optimizam povodom ishoda u tom procesu.


Jeremić je gostujući na Radio televiziji Srbije izjavio da su sudu podneta i pročitana mišljenja drugih zemalja i da se Srbija spremna za raspravu koja će uslediti za šest do devet meseci.

"Naši argumenti su superiorni, spremamo se za raspravu i mislim da imamo razloga da budemo optimisti", rekao je Jeremić.

On je dodao da su u poslednjih nekoliko nedelja, naročito pošto su pročitani argumenti svih država, "drastično povećani pritisci" na zemlje širom sveta da priznaju Kosovo i da pritisak vrše neke od najuticajnijih država.

"Ali pravo i pravda su na našoj strani. Mi ćemo nastaviti da se borimo. Do sada smo u toj borbi bili znatno uspešniji nego što je to bilo ko očekivao. Ja verujem da ćemo na kraju pobediti", rekao je Jeremić.

Govoreći o značaju procesa, Jeremić je naveo da će "kako sud bude odlučio u ovom slučaju tako biti i u svim narednim pokušajima secesije na svetu u 21. veku", da je za proces zainteresovana međunarodna pravna i politička javnost, kao i da se za raspravu prijavilo 30-ak zemalja.

http://www.blic.rs/politika.php?id=102787
 

Back
Top