e sad meni treba jedan recept,sramota da trazim,al imala negde a sad ne znam ni gde je....dobos torta,ima li ko ideju gde ima?
e sad meni treba jedan recept,sramota da trazim,al imala negde a sad ne znam ni gde je....dobos torta,ima li ko ideju gde ima?
Imam svoj mali svet,i oko njega kineski zid..
Evo najbolji moguci i isproban 100x
http://forum.krstarica.com/showthrea...ht=milka+torta
Daco, šta ti je?![]()
hvala drage puno
dobar dan,jela sam prelepu posnu tortu sa rozen koricama,ima neki beli fil i mlevene lesnike...ona je bila kupljena u poslasticari,a meni treba recept...unapred hvala
Beli fil može biti biljna slatka pavlaka.
Mislim, kako neko može znati sada recept za tu tortu i kakav je taj fil?
ma torta je sva penasta,beli fil sa mlevenim lesnicima...ne verujem da je cist slag,moguce sojino mleko ili ta pavlaka....uzdam se da ima nekog da mi napise taj recept,iam neka domacica da je spremala,ima dosta posnih slava![]()
http://forum.krstarica.com/showthrea...ght=bela+torta pod nazivom je BELA ROZEN TORTA
Pa biće posna ako skuvaš pudinge u sojinom mleku ili vodi (ali fil će biti žut, a ti hoćeš beo), ako nabaviš posni šlag, posnu belu čokoladu i ne koristiš puter nego margarin. Da li je nešto posno ili nije zavisi od onoga što stavljamo u to što pravimo.
puding sa ukusom slatke pavlake,margarin i sojino mleko su namirnice potrebne za ovu vrstu fila da bi bio beo i ukusan,dodaje se po zelji lesnik,orah,voce
pitanje mi jedno davno na um pade,moj debeli lade zasto ljudi rade...
To ni ja ne znam, al' kad daca kaže, onda je tako...
ljudi bre jel vi mene zezate.ako se puding od vanile,jagode i ostali racunaju u posne zasto ne bi i ovaj.Osnov svakog je kukuruzni skrob a dodaci su arome![]()
Otkud znam, možda su mu dodali recimo surutku u prahu.![]()
Ma nema tu sigurno nikakvih dodataka, pa sam naziv kaze da je sa UKUSOM sl. pavlake, to je samo cista aroma, ZD sumnja na osnovu neke logike da bi bar taj sa sl. pavlakom trebao da ima neki mlijecni dodatak. Ali, 100% sam sigurna da se proizvodjaci ne trude da ga obogate nekim dodatkom da bi dobio da kazem "na punoci", ma jok, oni to gustin + aroma i gotovo
ma da, znate da sam ja operisana od posta...A i ta torta sa rozen korama je jedina koja se ne pojede u mojoj kući.Znači, ne biraju ništa samo da je slatko, ali tu sa rozen korama sam jednom prilikom i bacila. Nikako im se ne dopada.
Nego, ja za vikend pravila lud lab za nas, prvi put pravougaonu varijantu. I stavila sam doooooosta ruma u višnje, tako da ukus podseća na one cherry čokoladne bombone, iamamo još jedno parčence za danas. Tako da mi nikada neće biti jasni ljudi koji naručuju torte od 2kg za slavu. Mi za jedan običan dan možemo da smlatimo duplo više.
A na sajtu jedne poslastičarnice sam našla tortu ovog ukusa, pod imenom black forest (ne znam zašto takvo ime, kada višnje nisu šumsko voće) jer im valjda tako pompezno zvuči kada je nude mušterijama, pa mogu da joj zveknu cenu od 1500 din/kg.
Prvo, presjek je EXTRA, obozavam lud-lab... Samo da mi kazes koje su dimenzije i koliko jaja je islo za kore?
Drugo, ta black forest ili ti CRNA SUMA, to mi je jedna zenica sa FB davala recept jer je bas cesto pravi, ali nekako nije bas ovakav presjek, nego nesto sa coko filom, pa visnje, pa sl. pavlaka. A evo sad ukucah na google i onda sve izadju slike i recepti da je pod tim nazivom nesto kao svarcvald, e vala svasta, tim kombinacijama nikad kraja
Poslednji put ažurirao/la unchi : 05.11.2012. u 11:19
http://www.icrt.com.tw/blog/gallery/...0Cake%2007.JPG
Evo vidis sliku, ovako ja pravim svarcvald, fil na mlijeku skuvan sa pudingom sa ukusom sl. pavlake i jos i dodam u njega cvrsto umucne pavlake. Zelatinaste visnje, u spiralu stavljam fil da mi visnje ne dodju do fondana, kore cokoladne
Poslednji put ažurirao/la Daca_Su : 05.11.2012. u 10:54
a mene zove ivicina sestra da joj dam recept za onu moju cernobil tortu,mnogo joj se svidja.Ja u cudu kakva cernobil torta sad.Zena mislila na moskvu![]()
Poslednji put ažurirao/la Daca_Su : 05.11.2012. u 11:47
Meni je jedna mađarica ovde sa foruma dala recept kako je pravila njena baka peštanka, i vrlo je sličan ovom koji sam ovde pisala, a dala mi Daca_Su. I ona mi je rekla da je to u stvari kolač, a ne torta, samo što ga sada prave i kao tortu.
Pošalji link