Nisam znala gde ovo da stavim pa ...ako sam pogrešila već će se moderatori pobrinuti za to. Hvala unapred.
Kao što sam obećala pokušaću da objasnim kako sam napravila božićnu tortu sa sijaličicama. Unapred se izbinjavam jer u toku rada nisam imala nameru da pravim postupak već su sličice plod želje da se sačuva sam dogadjaj.
Prvo sam od braon gum paste napravila prozore koji su po dimenzijama uži od preseke torte za neka 2 cm ali su zato viši za nekih 1-1,5 cm. Na isečene prozore sam stavila isećene parčiće obične najlon kese i to u žutoj boji, crvenu kesu sam koristila za vatricu. Isečeni deo kese sam stavljala duplo i pričvrstila sam za prozore sa parčićima gum paste. Duplo sam stavljala kese kako bi bar malo neutralisala zelenu boji sijalica.Ostavila sam ih da se suše dva dana.
Sijaličice koje sam koristila su za novogodišnju dekoraciju jedino što im je napajanje preko baterija a ne na struju, što je u ovom slučaju jako važno. Pošto ima više sijalica nego je potrebno ja sam ih spajala po dve i svaki par sijaličica uvijala u celofan i lepila selotejpom (za ovo demonstraciju sam koristila spajalicu kako bi bilo upadljivije).
ZI_5.jpg ZI_6.jpg

Odgovorite sa citatom

Posle 15 minuta mućenja to je ličilo na brčkavo umućen čooladni šlag. Kesa sa šlagom mi je bila pri ruci, pa sam ja odokativnom metodom u to nasula 150g šlaga, što je malo poboljšalo čvrstinu. Ali to opet nije bilo ono što sam ja želela. Ne znajući šta da radim, nasula sam u to 300g mlevenog "plazma" keksa, i konačno dobila gustinu koju sam tražila. Presek vidite na slici.

Ja sam pravila Anu po orginalnom receptu vise puta, i iskreno meni ne moze da izdrzi nikavu tezu tortu, cak ni kad se dobro ohladi, jer su kore vazdusaste a fil lagan. Medjutim ZD je pravila sa plazmom pa je vjerovatno bila cvrsca dosta, od prave Ane. A fil za Anu sam uvijek pravila iskljucivo sa Meggle biljnom pavlakom, sa cokoladom bez secera i fil bi uvijek bio savrsen. A torta je totalno cokoladna i mocna i kod mene veoma cesto pravljena

Pošalji link