Западни лидери увредили Москву

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
МОСКВА – Руске власти оптужиле су данас лидере западних држава да умањују улогу Совјетског савеза у победи над нацистичким немачким режимом, што се посебно односи на недавну прославу савезничког искрцавања у Нармандији.

Портпарол Министарства спољних послова Русије Андреј Нестеренко изјавио је да не би ни било 6. јуна, односно искрцавања Савезника у Нормандији, да није било милионских жртава совјетских војника.

Он је додао да лидери Велике Британије, Француске, Канаде и САД нису указали никакву почаст совјетском доприносу у победи на Немачком у Другом светском рату, што је искривљавање историје.

„Ни једна реч није изговорена о одлучујућој улози Совјетског савеза који је на себе преузео најстрашнији ударац Хитлеровој војсци и због тога претрпео највеће људске жртве”, рекао је Нестеренко.

Он је додао да прослава Дана Д не би данас ни била могућа да совјетски војници „нису својом крвљу и својим животима платили у борби са најбољим јединицама Хитлеровог Вермахта; или према речима Черчила, да наша војска није сломила кичму Хитлеровој ратној машинерији”.

Председник САД Барак Обама је једини на церемонији обележавања Дана Д поменуо совјетске жртве.

Према оквирним подацима, 27 милиона грађана и војника Совјетског савеза погинуло је у Другом светском рату. Руси и данас с поносом гледају на своју одлучујућу улогу у рушењу нацистичког режима.

Бета-АП
 
МОСКВА – Руске власти оптужиле су данас лидере западних држава да умањују улогу Совјетског савеза у победи над нацистичким немачким режимом, што се посебно односи на недавну прославу савезничког искрцавања у Нармандији.

Rusi su najbolje pomogli zemljam bivseg istocnog bloka, posto su ih opametili za sva vremena, da s njima ne treba da imaju nista.
 
:roll:
Sposobnost Staljinova i vajnih mu oficira je stvarno odnela vise ruskih zivota nego sto su Nemci ubili Rusa u drugom svetskom ratu da su krvarili jesu.A to sto se zajebavs sa tolikim ljudskim zrtvama samo tvoju pamet pokazuje!

Грешка.
Наиме НЕСПОСОБНОСТ Стаљина да верује својим официрима довела је до губитака живота. пред крај 1941-е је почео да попушта официрима и слуша њихове савете.
Да је на време слушао, генерали СССР су тражили да први нападну Хитлера до 15 маја 1941-е године.

Иначе операција "Уран" под командом Жукова се сматра и на запду за најперфектније одрађену операцију у рату.
 

Back
Top