Delphi - skok na txt fajl
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Delphi - skok na txt fajl

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    07.04.2007.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Delphi - skok na txt fajl

    Interesuje me kako mogu u delphi-ju da uvedem opis svih formi, nesto kao korisnicko uputstvo, u obliku txt fajla?



  2. #2
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Delphi - skok na txt fajl

    Iako deluje jasno, nemam pojma sta tacno hoces

    A sigurno moze, to ne moras da brines


  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    07.04.2007.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Delphi - skok na txt fajl

    Hocu da kliknem na dugme u okviru forme koja ce da otvori neki txt fajl gde ce stajati objasnjenje koje opisuje koriscenje te forme.

  4. #4
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Delphi - skok na txt fajl

    sad vec ima mnogo vise smisla

    napravi formu FormaHelp, i u nju dodaj sledece
    -texbox preko cele forme
    -imeFajla promenljivu
    -OnShow() proceduru

    OnShow treba da iz fajla imeFajla procita sadrzaj i stavi ga u textbox


    Kad zelis da otvoris help za neku formu koristices otprilike ovakav kod
    FormaHelp.imeFajla = 'help/fajlxx.txt';
    FormaHelp.show();

    help direktorijum treba da bude u istom direktorijumu gde i exe fajl


    Na ovaj nacin obrada fajla je na FormaHelp, i lako mozes da promenis kasnije da ti forma prikazuje npr. formatiran sadrzaj, ucitava xml ili html fajl, i sl.


    Najfensi resenje bilo bi da u FormaHelp napravis spisak fajlova i njihovih naslova, pa da umesto putanje fajla uneses naslov, a FormaHelp (u OnShow) nadje u spisku koji fajl treba da otvori i dalje radi posao.
    Ovako si potpuno odvojio strukturu help-a od programa, pa kasnije ako hoces mozes cak i bazu da koristis ili da vuces help sa neta, mada ti verovatno nece trebati to.


Slične teme

  1. Hipersvemirski skok :D
    Autor Oximoron u forumu Naučna i epska fantastika
    Odgovora: 52
    Poslednja poruka: 19.01.2009., 18:15
  2. .jpg fajl u tekst fajl
    Autor Владан u forumu Softver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 31.05.2007., 22:18

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •