Znate li, bre ko sam JA?!

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
Policija tvrdi: Miloš Jevtić, poslanik i funkcioner DS, odbio da se na zahtev saobraćajaca podvrgne alko-testu, pozvao se na poslanički imunitet! Jevtić: Nisam bio pijan, policija preteruje



Imam dva svedoka... Miloš Jevtić, poslanik DS



Miloš Jevtić (37), poslanik i internacionalni sekretar Demokratske stranke, pozvao se prošle nedelje na poslanički imunitet kada su ga saobraćajci „ulovili" u prekršaju, tvrde u policiji! Jevtić je odbio da se podvrgne alko-testu i samovoljno otišao sa mesta prekršaja! Policija je zbog ovoga protiv Jevtića podnela prekršajnu prijavu!

Kako za Press tvrde u MUP-u Srbije, saobraćajna policija zaustavila je Jevtića u njegovom privatnom „audiju A3" registarskih tablica BG 877-... u Vasinoj ulici, pošto se kretao u nedozvoljenom smeru.

- Kada je „audi" zaustavljen, vozaču je u skladu sa propisima ukazano na saobraćajni prekršaj koji je napravio. Odmah, posle nekoliko razmenjenih rečenica, saobraćajci su posumnjali da je vozač pripit. Od njega je tada zatraženo da se podvrgne alko-testu, ali on je to odbio! - navodi sagovornik Pressa.

Znate li ko sam ja?

Prema tvrdnjama policajaca, Jevtić je glasno negodovao i čak vikao na saobraćajce:

- Bilo je to klasično bahaćenje u stilu: „Znate li vi, bre, ko sam ja?!". Kada su mu saobraćajci rekli da stvarno ne znaju ko je i šta je, Jevtić je rekao da je važan državni funkcioner, da je internacionalni sekretar DS-a i da ima poslanički imunitet... Iako su mu policajci rekli da je provera alko-testom obavezna za sve sumnjive učesnike u saobraćaju, bez obzira na funkciju, Jevtić je ostao pri stavu da neće da duva u balon! Uputio je i nekoliko neprimerenih rečenica saobraćajcima, seo u kola i nastavio put - kaže naš izvor.

Kako saznajemo, saobraćajna policija napravila je kompletan izveštaj o ovom događaju, pa će protiv Jevtića biti podneta prekršajna prijava. Inače, poslanički imunitet parlamentarce štiti od krivičnog gonjenja, ali ne i od prekršajne odgovornosti.

Prema važećim saobraćajnim propisima, Jevtiću bi zbog vožnje u pijanom stanju i kretanja nedozvoljenom trasom sudija oduzeo dozvolu na tri meseca i odredio mu novčanu kaznu. Po novom zakonu o bezbednosti u saobraćaju, za koji će i sam Miloš Jevtić za nekoliko dana glasati, slede još rigoroznije kazne! Osim oduzimanja dozvole, usledilo bi i negativno bodovanje i upisivanje u kategoriju „nesavesnih vozača".

Jevtić: Nisam bio pijan

Sam Miloš Jevtić potvrdio je juče za Press da ga je saobraćajna policija uhvatila u prekršaju. On, međutim, tvrdi da se nije pozvao na imunitet, već da je policajcu dao poslaničku legitimaciju, pošto kod sebe nije imao ličnu kartu.

- Nisam se pozivao na imunitet, policajcu sam dao skupštinsku legitimaciju, jer kod sebe nisam imao ličnu kartu. Odmah sam priznao da sam počinio saobraćajni prekršaj i rekao da sam spreman da platim kaznu. Međutim, policajca je nešto očigledno iziritiralo, pa mi je rekao da će o svemu obavestiti Skupštinu i medije... - tvrdi Jevtić.

Na naše pitanje da li je tačno da je odbio da se podvrgne alko-testu, Jevtić odgovara tvrdnjom da nije bio pijan i da ima svedoke koji mogu da potvrde njegove navode.

- Nisam bio pijan, imam dva svedoka koji su sa mnom bili u kolima. Nije tačno ni da sam bio nepristojan, da sam vikao... Čak sam policajcu izdiktirao svoju adresu i sve podatke iz lične karte. Kažem vam, platiću kaznu, ali ću, ako budem morao, tražiti da se kod sudije suočim sa policajcem, da bi se utvrdila istina - objašnjava poslanik Jevtić.
 
Читала сам ноћас текст на сајту Преса. У целој причи једино ме занима да ли је био пијан и да ли је одбио да преда полицајцу исправе. Његови манири су његов лични проблем и није ни први ни последњи простак у политици (ако је тврдња полицајца истинита) али то што има имунитет не даје му право да омета и угрожава остале учеснике у саобраћају. Баш ових дана се у Скупштини усваја закон о саобраћају и самим тим посланика би требало прописно казнити ако се испостави да је урадио нешто мимо прописа, исто као што и Мрка треба да одговара што се вози без појаса, Лука Караџић што је згазио девојку итд. Само што у овој држави закон никако да постане исти за све ...
 
Ukoliko je sve tačno DS ili skupština trebaju da mu oduzmu mandat.

Što reče Laci, magarac jedan. On će da se diže iznad zakona...

Нормално да треба да му одузму мандат ако је истина. У Скупштини (у коју овај тип готово да не залази) се претходних дана причало управо о безбедности у саобраћају и само зато што даје лош пример га треба казнити, иако на сву срећу није било последица.
 
Miloš Jevtić (37), poslanik i internacionalni sekretar Demokratske stranke.

???

mao_and_friends.jpg
 
Ma za takav drkadzijski stav treba da se tuce. Ej....ZNAS TI KO SAM JA......Pa ne bi mogao da se suzdrzim a da ga ne izlomim.Odvikao bi ga od voznje kola ko sto oni tamo lopatama odvikavaju narkomane od droge.

Па то је лако.
Ја би га пљунуо у лице и рекао "Ти си пи*кица" а онда ми он насрнуо на службено лице и себи одузео 5 година живота.... и пар костију.
 
Ma za takav drkadzijski stav treba da se tuce. Ej....ZNAS TI KO SAM JA......Pa ne bi mogao da se suzdrzim a da ga ne izlomim.Odvikao bi ga od voznje kola ko sto oni tamo lopatama odvikavaju narkomane od droge.

Pa za to postoji kazna. Udari po džepu svakog magarca sa objašnjenjem da otežava posao policiji, pa ćeš da vidiš kako će idući put da drži jezik za zubima.

Fizička sila je poslednja opcija, u slučaju intervencija, nasrtaja na policiju ili nekog drugog i slično.
Onako nekoga tući je nedopustivo.
 

Back
Top