ma kuckam
Bilo bi jako lepo da navedeš o kojim se sredstvima radi, i koje su namene navedene u tom oglasu zbog kojeg si postavio temu. Onda bi bilo kudikamo lakše, ovako teoretišemo...![]()
Poslednji put ažurirao/la Betty : 23.03.2009. u 03:29
♫ The computer was born to solve problems that did not exist before. – Bill Gates
Ok, idemo iz početka...
Dakle postoje konkursi, gde domaće ili strane firme, fondovi ili institucije, daju novcane donacije projektima 'za razvoj lokalnih zajednica kod nas. Po principu: "ocistimo svoja naselja" - ekologija, "socijalnja tranzicija" - pomoc i osnazivanje ugrozenih grupa stanovnistva (starijih, invalida...) kroz edukaciju, pomoc u kuci, informisanje o njihovim pravima i mogucnostima u kvalitetnu integraciju u drustvo. Organizovanje kulturnih desavanja isl.
Pravo ucesca u ovim konkursima imaju - udruzenja gradjana, NVO, kao i neformalne grupe gradjana. I meni sve te drustvene institucije dodju - jedno isto ali se svuda spominju ovako nabrajajuci, sto bi se isprva moglo tumaciti kao upucenje na mogucnost kako se sve mogu zvati udruzene grupe gradjana. Medjutim, po mojim informacijama Udruzenja gradjana i NVO se prethodnjo moraju registrovati u Mionistarstvu za drzavnu upravu, po utvrdjenoj proceduri, a NEFORMALNE GRUPE - NE !
Primer: nazvao sam iz ciste radoznalosti svojevremeno jedan nas Fond koji nudi opisane konkurse gde sam i dobio ove informacije. Konkursi su, naravno vremenski ograniceni. Rekavsi da organizacija ne postoji, a dok bi se recimo, cekalo na registraciju, konkurs ce "proci." E, tada su mi rekli, da ako konkurise NEFORMALNA GRUPA GRADJANA - registracija nije potrebna.
Nisam hteo kasnije da dosadjujem, pa da pitam: a sta je to Neformalna grupa, a kako ce takvo udruzenje otvoriti racun (kad nigde nije registrovano) gde bi se eventualno uplatila donacija itd.
Zato sam ovde i postavio ovu temu.
POZDRAV,
"busy"
![]()
pdrzavam svaki rad na ovu temu jer nam drustvo sve vise tone , valjda ce mladi strucnjaci znati s tim na kraj
molim vas, ukoliko neko ima pojma o utvrdjivanju metrijskih karakteristika testa (validnost, pouzdanost..) bicu zahvalan ,,,,
Ja tek sad vidim ove odgovore na temi, nisam bila na forumu neko vremeHvala vam svima puno, uspela sam da nadjem i taj zakon sto je S_K_V_O predlozila, i jos gomilu literature, sve sa neta
Rad sam napisala
![]()
ukoliko neko moze da asistira u vezi "utvrdjivanje metrijskih karakteristika testa" , vrlo zahvalan
Trebam da napisem seminarski rad na temu ,,OBLICI SARADNJE SKOLE I PORODICE!!!!!!
Ako ima neko da je radio ovu temu da mi posalje ili bar da mi kazete koju ste literaturu koristili? Trenutno imam skriptu Prilozi porodicnoj pedagogiji ali to mi nije dovoljno.
Unaprijed zahvalna!!!!!
jao
trebalo je da konkurišeš a ne da se raspituješ!![]()
♫ The computer was born to solve problems that did not exist before. – Bill Gates
Da li bi neko mogao da napise kako se tacno radi prikaz knjige, sta treba da obuhvata, da li ima neki red, pravila ili je to cisto prepricavanje knjige?
Hvala unapred
We can not do great things-only small things with great love
Jel' to za skolu ili neku drugu svrhu.
Za skolu ima neki red autor, tema, radnja, likovi, motivacija likova, simbolika...
Ako je za neku drugu svrhu - na primer forum ili neki sajt. Onda bez prepricavanja i spoilera jer ljudi tek treba da je procitaju. Ali moze neki red - autor, tema, sta ti se dopalo u toj knjizi, zasto bi je preporucila drugima...
Are we sane or have we lost it once again
We can only hope this day will come to an end
Za fax je. Da li znas gde mogu da nadjem uputstvo kako tacno treba da izgleda?
Ovo izgleda razumno.
http://www.lavc.edu/Library/bookreview.htm
Ovo takodje nije lose.
http://teacher.scholastic.com/writewit/bookrev/tips.htm
Ima i mali primer.
http://teacher.scholastic.com/writewit/bookrev/read.htm
Poslednji put ažurirao/la Tzar : 15.04.2009. u 18:14
Treba mi pomoc oko pisanja eseja, nikad nisam bio dobar oko sastava pa mi treba pomoc !
Tri teme :
Would you like to live in the wilderness with somebody that you love !! Odgovor je NE i treba od 120-150 reci
What is waiting us in Europe : Znaci nista lepo o evropi180 reci
We change the world : 180 reci!
Neke od ovih tema ce mi biti za pismeni ! Hvala unapred!
Mislim da za ove teme ima poseban odeljak u skolip potrazi tamo pomoc mada ne verujem da ce neko tek tako da ti napise sastav moras i sam nesto da uradis!
Skromnost se daruje veličinama.
Kako je teško biti skroman,
kad si nitko i ništa.
Hvala na linkovimaMedjutim, problem je kako sabiti 300 strana na max 3 dozvoljene
![]()
Ako to mora biti kraci prikaz, pogledaj opet onaj primer gore. Covek je kroz neku kratku pricu o likovima, kakvi su oni i kakav su utisak ostavili na njega kao citaoca - ispricao i radnju knjige.
I nije zaboravio da pomene pisca, vreme i mesto (Alabama 1935), nacin na koji je radnja ispricana (naracija, Scout)...
Tako da probaj da uhvatis sustinu knjige, glavne likove, ono sto je zaista bitno, a ostalo preskoci... Eto ne znam kako drugacije.
Probaj da napises vise verzija. Prvo najduzu. Pa ce ti onda biti lakse da izbacis manje bitne momente...
Hvala ti puno![]()
Stvar je u tome sto je to strucna knjiga (psiholoska) i ima 60ak podnaslova, u svakom je ukratko na 2-3 strane detaljnije opisan podnaslov. I ako ja navedem svih 60 podnaslova fontom 12, samo to ce mi biti 3 strane, a gde je bar u 5-6 recenica opis podnaslova![]()
Pa ne moras sve podnaslove navesti, neke povezi, one koji su manje vazni izostavi, to ce dati malo vise mesta za detalje koje je Tzar pomenuo. Ti u stvari radi nesto poput izvoda, ali vrlo sturog...
When in Rome, do as the Romans do.
Svaka pomoc na temu izrade diplomskog rada na temu "Lizing" je dobrodosla(linkovi,saveti,knjige,radovi,prilozi,.. .).
Hvala svima(nadam se da ce vas biti)
Mail: [email protected]
Pvt,javno,...
very , very bad boy
Hvala,Wiki sam vec "overio"...
hitno mi treba analiza ovog dijelaa ...
hvalaa
Dal ovako lepu knjigu da ne mzoes da procitas...sta ces da radis kad karenjina dodje![]()
Skromnost se daruje veličinama.
Kako je teško biti skroman,
kad si nitko i ništa.
Pošalji link